Kauden muotiväri: lehtivihreä

Kiitos hyvää

Vaikka lempivärini on ehdottomasti vapauden, puhtauden ja valon kiteytymä, eli valkoinen, on sisäisenkäytön ykkösvärini vihreä. Ravintoasioissa ei löydy klorofyllin eli lehtivihreän voittanutta. Ja kun tottuu syömään paljon vihreää, ei ilman enää osaa elää. Itse nauti klorofyllini joka aamuisen chlorella-fytoplankton-msm-juoman, spirulinapuristeiden, viherpirtelöiden ja salaattien muodossa. Syön päivän aikana esimerkiksi pari ruukullista salaattia, sekoitettuna salaattiannoksissa ja pupeltamalla suoraan ruukusta töissä tietokoneella näpätessäni. Tämä lisäksi kiskon yrttejä sillä tahdilla, että voisin kohta pyytää Järvikylältä jotain paljousalennusta. En voisi enää kuvitella päivää ilman vihreää lautasella tai lasissani. Tunne olisi sama kuin istuisi sisällä, huonosti ilmastoidussa huoneessa koko päivän – happi loppuu!

Klorofylli on kasveille ikään kuin veri meille ihmisille. Ja miettikääpä miten huikeaa on, että klorofyllin kemiallinen koostumus on lähes sama kuin veren hemoglobiinilla, vain yhden atomin eroavaisuudella – Veressä keskiatomi on rauta, klorofyllissä magnesium. Puhutaan siis todellisesta Elämän eliksiiristä.

Lehtivihreä antaa kropalle elinvoimaa ja siitä saa helpotusta monenlaisiin vitsauksiin. Ientulehduksiin suositellaan esimerkiksi chlorellan pureskelua, jolloin klorofylli pääsee pureutumaan hampaiden tyviin ja poistaa tulehdusta. Makean veden levä Chlorella muuten sisältää planeettamme antimista kaikista eniten klorofylliä, kuten voi nimestäkin ounastella. Lehtivihreä toimii myös deodoranttina ja suunraikastajana, sillä se poistaa kropan pahoja hajuja. Myös alhaisesta hemoglobiinista kärsivien kannattaa nauttia vaikka kuuriluontoisesti runsaasti klorofyllirikkaita vihreitä, kuten spirulinaa, chlorellaa ja testata miten lähtee käyrät nousemaan - melko hyvin, uskaltaisin arvata.

Eli seuraavalla kauppareissulla neuvoisin lataamaan koriin vihreää, vihreää, vihreää. Yrttejä, versoja, salaatteja ja leviä (luomuna totta kai). Mitä tummemman vihreää, sen enemmän klorofylliä. Eikun testiin vaan.

Usko pois, klorofylli pukee sua.
♥ Virpi

Kommentit

Ida (Ei varmistettu)

Ihana värimaailma (terveysaspektin lisäksi). Juuri katselin kotona valkoisia vanhoja verhoja ja mietin, että kevääksi pitäisi saada jotain piristystä. Vihreää ikkunoihin, mahaan ja mieleen... ei paha lainkaan. Nyt vain pitäisi löytää jotain ihanaa kangasta - kiitos inspiraatiosta.

mariaelina (Ei varmistettu)

Niin totta! Kiitos ihanasta blogistasi, kaikista vinkeistä, ja omasta esimerkistäsi. Olet inspiroiva :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ida, hehe, enpä olisi arvannut että postaukseni inspiroi sisustusratkaisuihin. Mutta hienoa, että pystyin antamaan virikkeitä. :)
mariaelina, ole hyvä, kiitos kauniista kommentista! tuosta esimerkin antamisesta tuli mieleen Gandhin lausahdus, joka on sykkinyt näinä päivinä yhä useammin takaraivossa: "be the change you want to see in the world". Se on kyllä tärkeä jokaisen muistaa.

hansu (Ei varmistettu)

Ja nähtävästi se vihreä myös hoikistaa, kun poskesi ovat kutistuneet olemattomiin ;)

Saija (Ei varmistettu)

Minäkin kiittelen inspiroivasta blogistasi! Aivan ihana tuo salaattiruusukehattukuva! :) Vihreitä tulee syötyä päivittäin, mutta spirulinat ja chlorellat on testaamatta. Aurinkoa päiviisi!
Terveisin Saija http://cosyhomebysarona.blogspot.com/

mariaelina (Ei varmistettu)

Virpi, ihana tuo Gandhin lause, sitä yritän itsekin mielessäni pitää. Ei kyllä ole helppoa aina :) Sitä niin helposti menee vanhoihin automaattisiin kuvioihin, kuin refleksinomaisesti.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Saija, hassu yhteensattuma - vierailin juuri blogissasi eilen ja ajattelin, että ompa ihania kuvia, ja sitten tupsahditkin tänne kuin ajatuksesta! :) Eli kiitos vain itsellesi kivasta blogista!
mariaelina, kyllä, mutta kaikki kuviot ja ajatukset ovat joskus opittuja, mikä on siinä mielessä kätevää, että aina voi uudelleenoppia uusia kuvioita ja poisoppia kurjia refleksejä. vaatii vain treeniä. :)

Anskui (Ei varmistettu)

Mitä mieltä olet CocoVin spirulina- ja chlorellajauheista? Itselläni ovat olleet ne käytössä pari viikkoa, mutta en oikein osaa sanoa niiden vaikutuksista muuten, kuin että ne pistää mahan ihan sekaisin :S pitäisiköhän tässä samalla alkaa syömään jotain maitohappobakteereja, kun muutenkin on tuo ruokavalio mennyt terveellisempään suuntaan tässä alkuvuodesta? Mm. tuota vihreää löytyy lautaselta huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin.
ärsyttää välillä kun ihmiset ihmettelee että miks nuori (olen 17 -vuotias) on kiinnostunut terveydestä ja yrittää syödä terveellisesti, ihan kuin se olisi vain aikuisten oikeus :D
Vähän sekava kommentti, toivottavasti saat jotain selvää. Mutta jokatapauksessa, ihana blogi ja kiinnostavat postaukset! :)

neps (Ei varmistettu)

Miten noita leväjuttuja tuotetaan, tätä Chlorellaa yms? Oikeasti haetaan meren pohjastako vai kasvattaako joku sitä jossain? Millainen hiilijalanjälki tällä tuotteella on?

Kommentoi