Kauden muotiväri: lehtivihreä

Vaikka lempivärini on ehdottomasti vapauden, puhtauden ja valon kiteytymä, eli valkoinen, on sisäisenkäytön ykkösvärini vihreä. Ravintoasioissa ei löydy klorofyllin eli lehtivihreän voittanutta. Ja kun tottuu syömään paljon vihreää, ei ilman enää osaa elää. Itse nauti klorofyllini joka aamuisen chlorella-fytoplankton-msm-juoman, spirulinapuristeiden, viherpirtelöiden ja salaattien muodossa. Syön päivän aikana esimerkiksi pari ruukullista salaattia, sekoitettuna salaattiannoksissa ja pupeltamalla suoraan ruukusta töissä tietokoneella näpätessäni. Tämä lisäksi kiskon yrttejä sillä tahdilla, että voisin kohta pyytää Järvikylältä jotain paljousalennusta. En voisi enää kuvitella päivää ilman vihreää lautasella tai lasissani. Tunne olisi sama kuin istuisi sisällä, huonosti ilmastoidussa huoneessa koko päivän – happi loppuu!

Klorofylli on kasveille ikään kuin veri meille ihmisille. Ja miettikääpä miten huikeaa on, että klorofyllin kemiallinen koostumus on lähes sama kuin veren hemoglobiinilla, vain yhden atomin eroavaisuudella – Veressä keskiatomi on rauta, klorofyllissä magnesium. Puhutaan siis todellisesta Elämän eliksiiristä.

Lehtivihreä antaa kropalle elinvoimaa ja siitä saa helpotusta monenlaisiin vitsauksiin. Ientulehduksiin suositellaan esimerkiksi chlorellan pureskelua, jolloin klorofylli pääsee pureutumaan hampaiden tyviin ja poistaa tulehdusta. Makean veden levä Chlorella muuten sisältää planeettamme antimista kaikista eniten klorofylliä, kuten voi nimestäkin ounastella. Lehtivihreä toimii myös deodoranttina ja suunraikastajana, sillä se poistaa kropan pahoja hajuja. Myös alhaisesta hemoglobiinista kärsivien kannattaa nauttia vaikka kuuriluontoisesti runsaasti klorofyllirikkaita vihreitä, kuten spirulinaa, chlorellaa ja testata miten lähtee käyrät nousemaan – melko hyvin, uskaltaisin arvata.

Eli seuraavalla kauppareissulla neuvoisin lataamaan koriin vihreää, vihreää, vihreää. Yrttejä, versoja, salaatteja ja leviä (luomuna totta kai). Mitä tummemman vihreää, sen enemmän klorofylliä. Eikun testiin vaan.

Usko pois, klorofylli pukee sua.
♥ Virpi

Kommentit (9)
  1. Miten noita leväjuttuja tuotetaan, tätä Chlorellaa yms? Oikeasti haetaan meren pohjastako vai kasvattaako joku sitä jossain? Millainen hiilijalanjälki tällä tuotteella on?

  2. Mitä mieltä olet CocoVin spirulina- ja chlorellajauheista? Itselläni ovat olleet ne käytössä pari viikkoa, mutta en oikein osaa sanoa niiden vaikutuksista muuten, kuin että ne pistää mahan ihan sekaisin :S pitäisiköhän tässä samalla alkaa syömään jotain maitohappobakteereja, kun muutenkin on tuo ruokavalio mennyt terveellisempään suuntaan tässä alkuvuodesta? Mm. tuota vihreää löytyy lautaselta huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin.
    ärsyttää välillä kun ihmiset ihmettelee että miks nuori (olen 17 -vuotias) on kiinnostunut terveydestä ja yrittää syödä terveellisesti, ihan kuin se olisi vain aikuisten oikeus 😀
    Vähän sekava kommentti, toivottavasti saat jotain selvää. Mutta jokatapauksessa, ihana blogi ja kiinnostavat postaukset! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *