Kauneus oli nyt totuus

”Vanhenemisesta oli yksinkertaisesti se etu, että intohimot säilyvät yhtä voimakkaina kuin ennenkin, mutta ihminen on saavuttanut – vihdoinkin! – kyvyn joka antaa olemassaololle sen hienoimman mausteen, kyvyn tarttua elämykseen, pidellä sitä hyppysissään, käännellä sitä hitaasti ympäri valossa.”

”Oli ihana ilo katsella lehden värinää tuulessa. Ja pääskysiä, jotka singahtelivat taivaalle kierrellen ylös alas, ympäri, ympäri, putosivat ja ponnahtivat ylös, ihanasti hallituin liikkein kuin kuminauhan kiskaisemina. Ja kärpäset pyrähtelivät edestakaisin, ja aurinko kultasi vuoronperään jokaisen lehden, heitti sokaisevan kultasateen niiden ylle vallattomana ja riemuissaan; ja silloin tällöin jokin ääni (saattoi olla auton torvi) helähti hurmaavasti ruohon korsia vasten – kaikki tämä, mikä oli tyyntä ja järkevää ja tavanomaista, oli nyt totuutta; kauneus oli nyt totuus.

Kauneutta oli kaikkialla.”

♥ Virpi

(tekstiotteet virginia woolfin kirjasta mrs. dalloway)

Kommentit (3)
  1. Sara K, tuosta kirjasta kyllä löytyy niin nättejä verbaalisia maalailuja, että varmasti kestääkin useamman lukukerran. Mulla ihan vasta eka kierros menossa. 🙂 Ja hei ihania liihotteluita myös sinne! . Erika, oi kiitos! Ja tosiaan, voin suositella, mainio kirja loppukesän lukemistoon.

  2. Voi miten kaunis postaus, kauniit kuvat ja kaunista tekstiä 🙂 Mun on nyt ihan pakko lukea toi kirja!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *