Kolmen päivän kormaputki
Silloin kun samaa kotitekoista ruokaa on syönyt nautiskellen kolmena päivänä peräkkäin, joka päivä sekä lounaaksi että päivälliseksi, täyttää se jo sellaisen reseptin kriteerit, joka on vähintäänkin reilua laittaa jakoon.
Tässä siis tulee, kasviskookoskorma, ateria, joka on tähdittänyt viime päivieni ruokailuhetkiä. Reseptin löysin Renegade Health Shown sivuilta, tosin toteutin sen minimaalisesti muunneltua. Erityisbonusta reseptiin tuovat superfood-titteleitäkin kantavat hampunsiemenet ja inkamarjat, jotka antavat annokseen muun muassa mukavasti proteiinia. Inkamarjojen beetakaroteenit, C-vitamiinit ja bioflavonoidit sekä ihana kirpsakkuus kruunaavat annoksen makeahkon tulisen makumaiseman.
Superfoodeilla höystetty kasviskookoskorma (noin 6 annosta)
1 kukkakaali
1 iso bataatti
4 porkkanaa
1 punasipuli
Kastike:
Noin 8 dl luomu kookosmaitoa (esimerkiksi kaksi tölkillistä)
2 dl hampunsiemeniä
3 isoa tomaattia
1 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi
Mausteeksi currya, kuminaa, ripaus suolaa ja miniripaus chiliä. Itse käytin lisäksi Sonnentorin luomu Indian Spice mixiä.
Päälle: Inkamarjoja ja kookoslastuja
Lisukkeeksi: Kvinoaa (2 dl kvinoaa/ 4 dl vettä)
Huuhtele kvinoa ja kypsennä kattilassa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, paloittele bataatti ja porkkana, silppua sipuli ja sekoita kulhossa. Valmista kastike: Laita kaikki kastikkeen ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada kastike kasvisten päälle ja sekoita. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai kookosmaitoa. Kypsennä liedellä pannussa keskilämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Tarjoile kvinoan kanssa. Ripottele päälle inkamarjoja ja kookoslastuja. Säilytä ylijäänyt korma ja kvinoa erillisissä suljetuissa astioissa jääkaapissa. Käytä neljän päivän sisällä.
♥ Virpi