Kolmen päivän kormaputki

Silloin kun samaa kotitekoista ruokaa on syönyt nautiskellen kolmena päivänä peräkkäin, joka päivä sekä lounaaksi että päivälliseksi, täyttää se jo sellaisen reseptin kriteerit, joka on vähintäänkin reilua laittaa jakoon.

Tässä siis tulee, kasviskookoskorma, ateria, joka on tähdittänyt viime päivieni ruokailuhetkiä. Reseptin löysin Renegade Health Shown sivuilta, tosin toteutin sen minimaalisesti muunneltua. Erityisbonusta reseptiin tuovat superfood-titteleitäkin kantavat hampunsiemenet ja inkamarjat, jotka antavat annokseen muun muassa mukavasti proteiinia. Inkamarjojen beetakaroteenit, C-vitamiinit ja bioflavonoidit sekä ihana kirpsakkuus kruunaavat annoksen makeahkon tulisen makumaiseman.

cauliflower-korma.jpg

kukkakaali-bataatti-curry.jpg

kukkakaali-curry.jpg

Superfoodeilla höystetty kasviskookoskorma (noin 6 annosta)

1 kukkakaali

1 iso bataatti

4 porkkanaa

1 punasipuli

Kastike:

Noin 8 dl luomu kookosmaitoa (esimerkiksi kaksi tölkillistä)

2 dl hampunsiemeniä

3 isoa tomaattia

1 rkl hunajaa

1 valkosipulinkynsi

Mausteeksi currya, kuminaa, ripaus suolaa ja miniripaus chiliä. Itse käytin lisäksi Sonnentorin luomu Indian Spice mixiä

Päälle: Inkamarjoja ja kookoslastuja

Lisukkeeksi: Kvinoaa (2 dl kvinoaa/ 4 dl vettä)

Huuhtele kvinoa ja kypsennä kattilassa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, paloittele bataatti ja porkkana, silppua sipuli ja sekoita kulhossa. Valmista kastike: Laita kaikki kastikkeen ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada kastike kasvisten päälle ja sekoita. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai kookosmaitoa. Kypsennä liedellä pannussa keskilämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Tarjoile kvinoan kanssa. Ripottele päälle inkamarjoja ja kookoslastuja. Säilytä ylijäänyt korma ja kvinoa erillisissä suljetuissa astioissa jääkaapissa. Käytä neljän päivän sisällä.

Virpi 

Kommentit (8)
  1. Ihania kuvia ja resepti vaikuttaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta.
    Innostuin jo muutama päivä sitten ostamaan inkamarjoja tämän postauksen innoittamana ja ensimmäistä kertaa olen myös koittanut lisätä niitä ruokiin napostelun sijaan. Kiitos vinkistä. 🙂

    1. Ole hyvä! Toivottavasti ovat maistuneet. Ne on kyllä niin ihanan kirpsakoita.

  2. Ihanan kuuloinen resepti, nam!

    Huomasin että ennen elokuuta tekemäsi postaukset ovat kadonneet.. Olisiko mahdollista saada uusinta raskausajan ruokavaliosta, kun se olisi täällä nyt hyvin ajankohtainen asia 🙂

    1. Juu, voin heittää uusintana eetteriin! Toivotaan että se juttuarkistokin palailisi tässä… PIAN. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *