Malja maanantaille

Kiitos hyvää

Tuntuuko sinun viikoissasi vaihtelevan vain kaksi viikonpäivää, maanantai ja perjantai? Ihmisten juttuja kuunnellessa ja Facebook-tilapäivityksiä lukeissa asia nimittäin vaikuttaisi olevan yllättävän useilla tämän sorttinen. ”Plaah, miten voi olla taas maanantai?” ja ”Jes, onneksi on taas perjantai!” Maanantaita parjataan ja perjantaita ylistetään kyllästyttävässä kaanonissa, viikosta ja vuodesta toiseen. Viikkoisin kituutetaan arjen vankilassa ja viikonloppuna vasta eletään ja tehdään niitä asioita mitä todella halutaan ja mistä saadaan nautintoa.Ehkä olen jotenkin päästäni vipsahtanut, mutta mielestäni asian ei tarvitsisi olla niin. Itse asiassa, sen ei kuuluisi olla niin, sen ei tulisi olla niin. Koen että ihmisellä on vapaus ja ennen kaikkea vastuu tehdä elämästään sellainen, että jokaisena viikonpäivänä on yhtälaiset mahdollisuudet itsensä ja intohimojensa toteuttamiseen ja nautintoa tuottavien asioiden tekemiseen, sillä ne ovat juuri niitä asioita, jotka viime kädessä vievät yksilön ja tämän maailman kehitystä eteenpäin.

 

Mikä sitten estää jokaisesta viikonpäivästä nauttimisen? Työ? Opiskelu? Vaihda alaa, vaihda työpaikkaa, työnantajaa, asennetta, tai jotain! Oikea syyllinen ihanien viikonpäivien vähyyteen olet sinä itse. Eikös ollut kamalan julmasti sanottu? Niin ne totuudet joskus ovat.Korkkasin juuri maanantain kunniaksi pullon kuplivaa ja luomua seljankukkajuomaa. Skool, maanantaille, ja kaikille niitä seuraaville viikonpäiville, joina saamme olla elossa ja tehdä elämästämme juuri sellaista kuin haluamme! Ottakaamme valta omiin käsiimme ja eläkäämme nautinnolle, ei kivulle.

♥ Virpi

Kommentit

Pörröpää (Ei varmistettu)

Mistäköhän tuota juomaa voi saada? Juuri eilen manailin, kun yhden lemppari limukkani tekeminen lopetettiin joskus n. viisi vuotta sitten. Siinä oli seljankukkaa ja se oli taivaallista, pakko kokeilla tuota

Sini (Ei varmistettu)

Kiitos Virpi tästä postauksesta! Ihana postaus. Mieleni syövereissä olen miettinyt samaa asiaa, vaikka välillä myös minun mielessäni käy ajatukset "ihanaa, perjantai".

Fantti (Ei varmistettu)

Hyvin kirjoitettu, pisti miettimään omaakin asennetta. "Life is what happens to you, while you're busy making other plans".

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Pörröpää, Ostin tuon Stokkan Herkun luomuosastolta, mutta on noita näkynyt kyllä jossain muuallakin, en vaan muista enää että missä. Kannattaa kyllä testata, ihanan raikasta ja kevyesti kuplivaa, ei liian makeaa, mutta pikkuisen kuitenkin. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Sini, kiitos kommentista! Kyllähän sitä on tullut itsekin ilkaoitua perjantaista melkoisen usein. Ja ei siinä mitään, tykkäänkin että arjessa on tiettyä rytmiä ja viikoloput ovat tavallaan hieman huikentelevaisempaa aikaa. Mutta sitten jos ne perjantaita edeltävät viikonpäivät alkavat tuntua turhan raskailta ja joka maanantai kirvottaa manaukset ilmoille, niin ehkä kannattaisi miettiä että miten sen arjen voisi muuttaa vähemmän raskaaksi tai jopa ihanaksi. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Fantti, otsikon perusteella näyttäisi olevan juurikin hyvä asenne teikäläisellä. ;)

Vilma (Ei varmistettu)

Ihana postaus ja niin totta. Elämä on täysin mitä siitä tekee, niin se vaan on! Itse olen viime aikoina usein ihastellut omaa elämääni ja sitä kuinka ihanaa se on, ihan häpeilemättä :)

Pirkko (Ei varmistettu)

Ihana maanantai-postaus! Upeaa, että sinäkin näet elämän näin valoisena, koska elämähän on asenteesta kiinni. Mitä parhainta maanantaita sinullekin, olet ihana! <3

Sara K

Olet ihana, kiitos tästä. Maanantai on ehdottomasti yksi mun viikon seitsemästä lempparipäivästä, mutta noin hienoa juomaa mulla ei tällä viikolla ollut.

Heinis (Ei varmistettu)

A a m e n. Voi miten inhoankaan tässä maailmassa eniten valittavia ihmisiä!!! TOTTA KAI saa harmitella, jos itseä on kohdannut jokin menetys / huono tuuri tms., mutta ymmärtänet mitä 'valittajilla' tässä tarkoitan. Täällä työpaikallakin kun on yksi pahasti sellainen henkilö ;) ... Olen niiiiin samaa mieltä - jos et ole johonkin elämänosioosi tyytyväinen, TEE ASIALLE JOTAIN! Sitä paitsi, jos aina elää pelkkää vkonloppua, hurahtaa elämä vinhaa vauhtia ohi... Ihanaa vkon puoliväliä <3

Minja (Ei varmistettu)

Kiitos mahtavista ajatuksistasi, joita olen saanut blogistasi lukea!
Nämä kirjoituksesi ovat auttaneet minua kohtaamaan maailman sekä itseni hieman positiivisemmin :) KIITOS!

Kommentoi