Mehukas kevätkujerrus

Uusi aikakausi on alkanut keittiössämme, keskuuteemme saapui eilen kauan ja hartaasti odotettu Vitamix. Voi tätä blendaamisen riemua! Ei tee mieli juuri keittiöstä poistua, sen verran smoothisti tämä - paljon ja syystä - hypetetty smootheri jyllää!

 

Ensitöikseni valmistin tänään mahtavaa terveysmehua, jota olen nyt lipitellyt päivän mittaan. Kyseisen mehun raaka-ainekombon kopioin Jungle Juicelta, jossa olen käynyt kevään mittaan lähes päivittäin mehu- ja smoothieostoksilla. Heidän Super Camu -mehunsa, joka sisältää porkkanaa, punajuurta, omenaa, selleriä ja camu camua on muodostunut itselleni lähes addiktioksi. Kotiversiossa korvasin camu camun Amla-jauheella, jossa on camua vielä huomattavasti enemmän C-vitamiinia. Tällaisen vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja kuhisevan mehun kun vetäisee jokaisen päivän alkajaisiksi, niin kyllä alkavat kroppa ja mieli nopeasti kujertaa kilpaa kevätauringon kanssa!

 

Omaan mehuuni lennähti seuraavat ainekset:

3 porkkanaa

1 iso punajuuri

2 paksua sellerinvartta

1 omena

½ tl Amla-uutejauhetta

iso kourallinen jääpaloja.

Kylmää vettä (sen verran että saat mehusta haluamasi paksuista)
 

Blenderillä tehtävä mehu ei toki ole niin tiivistä kamaa kuin mehustimella valmistettu, sillä mukana on vettä, mutta etuna on se että blendattu mehu sisältää myös vihannesten ja hedelmien kuidut.

 

Valmistitpa tuoremehusi millä menetelmällä tahansa, ovat ne kropallesi todella ystävällinen, raikastava, ravitseva ja puhdistava teko ja mukava kesään valmistautumistapa näin keväällä. Jos haaveilet ruokavalion freesaamisesta, niin aloitapa vaikka toivottamalla omatekoiset tuoremehut tervetulleeksi päivittäiseen ruokavalioosi. Mehusta ja hehku! -postauksestani löydät lisää vinkkejä mehujen tekoon. 

 

♥ Virpi

pst, Vitamixin saa tilattua suht. järkevään hintaan Raakapuodista, vaikka kustantaahan tämä ammattitason peli toki edelleen melkoisesti. Seitsemän vuoden takuulla varustettu blenderi tosin tuottaakin sitten hedelmää todella pitkään, saattaa jopa olla, ettei uutta tehosekoitinta joudu enää eläissään ostamaan.  

Kommentit

Pirkko (Ei varmistettu)

Heippa! Ihanainen postaus, himoittavan herkulliset kuvat. Vitamixista on kuullut niin paljon hyvää, että kannattaa varmaankin siirtyä siihen suoraan, eikä ostaa mitään muuta aluksi edes kokeiluun. Kaikkea ihanaa sinulle ja perheelle, ja aurinkoa kevääseen! <3

miss.may (Ei varmistettu)

Vau! Onpa ärhäkän näköinen kone - varsinkin tuon myyntisivunkin perusteella! Tuohon siis heitellään raa'at kasvikset ja hedelmät sellaisenaan ja pyöräytetään mehuksi? Ihanan helppoa! Mun blenderi kotona on niin heppoista tekoa, ettei se murskaa edes pähkinöitä saati muita kovia juttuja... :/

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Pirkko, juurikin tähän tulokseen tulin itsekin. Tosin ehti pari masiinaa olla tässä välissä ennen kuin tajusin, että halvemmaksi tulee hommata tosi hyvä, eikä parin-muutaman vuoden välein suht hyvää. Aurinkoista keväisyyttä sinnekin! :) . miss.may, Jep, kone jyrsäisee porkkanapaloista jääkuutioihin kaikki sileeksi, se on kuin taikuutta! :D

Jenna (Ei varmistettu)

On kyllä maukkaan hintainen kone toi o___o Mikäköhän olisi köyhän miehen variaatio, osaatko suositella? :) Olen juuri ostamassa uutta, kun oma romuinen OBH hajosi, ja ymmärrän että jonkun verran pitää olla valmis satsaamaan mutta tuollaista summaa en saa mitenkään mahtumaan budjettiin :)

siiri (Ei varmistettu)

Ihanko raakana laitat punajuuren sinne? Siis ei missään liemessä purkissa olleen? o_O Huh tosiaan!

jaana (Ei varmistettu)

minuakin kiinnostaa että laitoitko punajuuren raakana vai höyrystitkö sitä ensin?

Virpi Mikkonen

Ihan raakana olen itse käyttänyt. Punajuurtahan on kyllä mm. Eviran taholta suositeltu käytettävän vain kypsennettynä, sillä joskus raakana nautittu punajuuri on aiheuttanut ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita joillain, mutta syytä tähän ei tiedetä. Jos punajuuren käyttö raakana arvelluttaa, kannattaa se ehdottomasti esimerkiksi höyryttää, ettei tarvitse jännäillä. 

Kommentoi