Mehukas kevätkujerrus

Uusi aikakausi on alkanut keittiössämme, keskuuteemme saapui eilen kauan ja hartaasti odotettu Vitamix. Voi tätä blendaamisen riemua! Ei tee mieli juuri keittiöstä poistua, sen verran smoothisti tämä – paljon ja syystä – hypetetty smootheri jyllää!

 

Ensitöikseni valmistin tänään mahtavaa terveysmehua, jota olen nyt lipitellyt päivän mittaan. Kyseisen mehun raaka-ainekombon kopioin Jungle Juicelta, jossa olen käynyt kevään mittaan lähes päivittäin mehu- ja smoothieostoksilla. Heidän Super Camu -mehunsa, joka sisältää porkkanaa, punajuurta, omenaa, selleriä ja camu camua on muodostunut itselleni lähes addiktioksi. Kotiversiossa korvasin camu camun Amla-jauheella, jossa on camua vielä huomattavasti enemmän C-vitamiinia. Tällaisen vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja kuhisevan mehun kun vetäisee jokaisen päivän alkajaisiksi, niin kyllä alkavat kroppa ja mieli nopeasti kujertaa kilpaa kevätauringon kanssa!

 

Omaan mehuuni lennähti seuraavat ainekset:

3 porkkanaa

1 iso punajuuri

2 paksua sellerinvartta

1 omena

½ tl Amla-uutejauhetta

iso kourallinen jääpaloja.

Kylmää vettä (sen verran että saat mehusta haluamasi paksuista)
 

Blenderillä tehtävä mehu ei toki ole niin tiivistä kamaa kuin mehustimella valmistettu, sillä mukana on vettä, mutta etuna on se että blendattu mehu sisältää myös vihannesten ja hedelmien kuidut.

 

Valmistitpa tuoremehusi millä menetelmällä tahansa, ovat ne kropallesi todella ystävällinen, raikastava, ravitseva ja puhdistava teko ja mukava kesään valmistautumistapa näin keväällä. Jos haaveilet ruokavalion freesaamisesta, niin aloitapa vaikka toivottamalla omatekoiset tuoremehut tervetulleeksi päivittäiseen ruokavalioosi. Mehusta ja hehku! -postauksestani löydät lisää vinkkejä mehujen tekoon. 

 

♥ Virpi

pst, Vitamixin saa tilattua suht. järkevään hintaan Raakapuodista, vaikka kustantaahan tämä ammattitason peli toki edelleen melkoisesti. Seitsemän vuoden takuulla varustettu blenderi tosin tuottaakin sitten hedelmää todella pitkään, saattaa jopa olla, ettei uutta tehosekoitinta joudu enää eläissään ostamaan.  

Kommentit (7)
  1. minuakin kiinnostaa että laitoitko punajuuren raakana vai höyrystitkö sitä ensin?

    1. Ihan raakana olen itse käyttänyt. Punajuurtahan on kyllä mm. Eviran taholta suositeltu käytettävän vain kypsennettynä, sillä joskus raakana nautittu punajuuri on aiheuttanut ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita joillain, mutta syytä tähän ei tiedetä. Jos punajuuren käyttö raakana arvelluttaa, kannattaa se ehdottomasti esimerkiksi höyryttää, ettei tarvitse jännäillä. 

  2. Ihanko raakana laitat punajuuren sinne? Siis ei missään liemessä purkissa olleen? o_O Huh tosiaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *