Mehusta ja hehku!

Kiitos hyvää

Jos olo on tunkkainen ja naama näyttää nuutuneelta, älä masennu, vaan liity mehustajien hehkuvaan klaaniin!

Itsepuristettujen mehujen nautiskelu on yksi parhaista tavoista tuoda ruokavalioon lisää ravintoaineita. Sen lisäksi että omatekoiset mehut ovat todellisia terveyseliksiirejä, ne myös maistuvat mahtavilta. Voittavat Juissin esanssilitkut ja jopa ihan ookoot, mutta muovitötsissä muhineet Brämhultsin mehut sata-nolla.

Aidoista Tuoremehuista saa helposti kaiken kasvisten ja hedelmien hyvyyden, kuituja lukuun ottamatta. Vitamiinit ja mineraalit imeytyvät mehuista helposti, etenkin jos ruoansulatus on jostain syystä heikossa jamassa. Varsinkin raakaravinnon osuutta ruokavaliossaan kasvattavilla saattaa vatsa olla aluksi hieman kiukkuinen kasvisröykkiöiden sulattelusta.

Omia suosikkejani ovat erilaiset porkkanamehut. Saan välillä niin mahdottomia porkkanahimoja, että olen jopa epäillyt kärsiväni jonkinasteisesta A-vitamiinin puutoksesta. (Tähän saumaan mainittakoon, että olen menossa parin päivän päästä hivenainetutkimukseen, jossa selviää kehoni syvät salat, eli hivenainepitoisuudet ja mahdolliset vajeet. Jännää! Tästä lisää myöhemmin.) Kuvan mehun tein porkkanoista, appelsiinista ja mintusta. Antaa väriä kasvoille ja fiilikseen!

Mehustamisen iloihin pääsee parhaiten kiinni kunnon mehustimella. Itse olen suunnitellut Green Starin, Oscarin, Omega 1000:n tai Omega 9000:n tai Champion Juicerin hankintaa.

Osaisiko joku teistä suositella hintalaatusuhteeltaan hyvää peliä, joka hoitelisi sekä hedelmät, vihannekset että vihreät?? Tällä hetkellä valmistan mehut blenderini mehustinlisäosalla, joka hoitaa homman tyydyttävästi, mutta pitää kohtuuttoman kovaa meteliä ja tärisee. LIsäksi säiliön joutuu tyhjentämään vähän väliä kuituaineksesta, mikä on hieman ärsyttävää, jos mehuja väsää isoja määriä.

Mehua voi toki myös valmistaa ilman mehustintakin. Mikäli et omista mehulinkoa, voit käyttää soseutukseen tehosekoitinta ja erottaa mehun soseesta siivilöimällä se harson tai siivilöintiin tarkoitetun kankaan läpi. Blenderillä soseuttaessa joudut todennäköisesti lisäämään joukkoon hieman vettä ja käyttämään mehun liristämisessä kunnolla käsivoimia.

Mehustamisen jälkeen tuotos on parasta kulauttaa sisuksiin puolentunnin sisällä, jotta teho olisi huipussaan. Säilytys jääkaapissa pitää tavaran kuitenkin suhteellisen freesinä vielä seuraavaan päivään.

Hyvä mehustettavia ovat esim. porkkana, appelsiini, greippi, sitruuna, omenat, kiivi, kurkku, paprika ja selleri. Kurkusta saa piitä, joka antaa iholle elastisuutta, porkkanan A-vitamiini on ehdoton ihon hyvinvoinnille, marjojen antioksidantit ehkäisevät hapettumista ja puhdistavat, kuten tekevät myös happamat sitrushedelmät, jotka muuttuvat kehossamme alkaalisiksi eli emäksisiksi eli hyviksiksi.

Kokeile näitä! Ihosi ja koko kroppasi kiittää kauniisti.
-6 Porkkana, 2 omenaa, 2 cm inkivääriä, 2 sellerinvartta
-8 omenaa, 2 kurkkua, 6 sellerinvartta
-Karpaloa, vadelmaa, mansikkaa, greippiä ja appelsiinia
-3 porkkanaa, paprika, kaksi klementiiniä, pari ruokalusikallista laadukasta öljyä, esim. Udo's Oil Blendiä
-Hunajamelooni ja nippu vesikrassia

-8 porkkanaa ja iso nippu pinaattia

-Vesimelooni ja 3 punajuurta

♥ Virpi

Kommentit

Olli Viidakkomies (Ei varmistettu)

"6 Porkkana, 2 omenaa, 2 cm inkivääriä, 2 sellerinvartta"
KUULOSTAA TÄYDELLISELTÄ!
Kunhan sellerit on luomua! Ja myös inkiväärit (ja yleensäkin kaikki missä lukee "kiina")
Tuohon porkkanaksi vielä Majvikin biodynaaminen.. <3

Ja wow, hunajameloni ja vesikrassi voi olla aika herkku! Ja pinaatti on aina kova juttu. Vesimeloni ja 3 punajuurta? Tuota en osaa edes kuvitella. Voi olla aika kova!

Kuulemma paras on hankkia se mehustin, jossa painovoima on mehustajan puolella, eli jonka ruuvi toimii vaakatason sijaan ylhäältä alas. En nyt vaan muista sen nimeä, muistaakseni Felix hankki juuri sellasen; täytyypä käydä tsekkaamassa ja mehustelemassa..

Mulle mehu teki ihmeitä, Kampin Ruohiksen pH Barilla hengaillessa. Joka kerta tuli niin hyvä olo, että piti heti alkaa tehdä jotain videota... Taidan hommata Silverillekin pian parhaaksi osoittautuvan laitteen ja alkaa tarjoamaan todellista tuoremehua keskusteluiden piristämiseksi entisestään.

Magnus Appelberg (Ei varmistettu)

Olli varmaan tarkoitti Coway juiceria, jonka voi ostaa esim. Stockalta. Minulla on sellainen marjoille ja vehnäoraalle. Porkkanat ja muut kovat juurekset ja hedelmät mehustan mieluummin lingolla. Meillä on Philipsin 1861 mutta en enää voi sitä suositella. Terä kului loppuun alta vuoden. Ystävillä on hiukan kalliimpi Breville, Suomessa tuotenimellä Stoller, joka on kestänyt tosi pitkään tosikäytössä. Linko on sinulle joka juissaat paljon. Coway on hitaampi ja menee hermot jos meinaa juissata enemmän kuin yhdelle hengelle (paitsi tietenkin vehnäorasmehu).

Apinamies (Ei varmistettu)

Se olikin Hurom Slow Juicer, kuulemma "hyvin skulannut". Kaverin mukaan täsmälleen samaa konetta myydään myös nimellä Oscar930 Pro ja Omega VRT330

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Olli ja Magnus, kiitos paljon vinkeistä! Onko tietoa mistä tuota Huromia kannattaisi tilailla? Vaikuttaa näppärältä! Ja Olli, suosittelen testaamaan tuota punajuuri-vesimelonimehua, vaikka kuulostaakin melko villiltä. On meinaan tod-ella hyvää!

Magnus Appelberg (Ei varmistettu)

Hurom alias Coway ostin Stockalta suoraan hyllyltä.

Magnus Appelberg (Ei varmistettu)
Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Eli Hurom on sama kuin Oscar 930 ja Omega VR330 ja Coway on sama kuin Hurom? :D Tämäpä mielenkiiintoista. Magnus, kiitti linkistä! Käyn heti tsekkaamassa. Huomasin muuten blogissasi tuorelanttu- ja -porkkanalaatikon reseptit, aivan mahtavaa! Tulee heti testaukseen.

huromvai (Ei varmistettu)

Ei ole tuo conway mikään Hurom. Huromin tehtaalta tulee ulos myös muita brandejä, esim omega ja Sana by Omega. Suomessa niitä edustaa www.ssj.fi (tiedän koska ostin heiltä ja kysyin).
Varokaa noita kiinakopioita. Ne ei kestä.

Kommentoi