Mehusta ja hehku!

Jos olo on tunkkainen ja naama näyttää nuutuneelta, älä masennu, vaan liity mehustajien hehkuvaan klaaniin!

Itsepuristettujen mehujen nautiskelu on yksi parhaista tavoista tuoda ruokavalioon lisää ravintoaineita. Sen lisäksi että omatekoiset mehut ovat todellisia terveyseliksiirejä, ne myös maistuvat mahtavilta. Voittavat Juissin esanssilitkut ja jopa ihan ookoot, mutta muovitötsissä muhineet Brämhultsin mehut sata-nolla.

Aidoista Tuoremehuista saa helposti kaiken kasvisten ja hedelmien hyvyyden, kuituja lukuun ottamatta. Vitamiinit ja mineraalit imeytyvät mehuista helposti, etenkin jos ruoansulatus on jostain syystä heikossa jamassa. Varsinkin raakaravinnon osuutta ruokavaliossaan kasvattavilla saattaa vatsa olla aluksi hieman kiukkuinen kasvisröykkiöiden sulattelusta.

Omia suosikkejani ovat erilaiset porkkanamehut. Saan välillä niin mahdottomia porkkanahimoja, että olen jopa epäillyt kärsiväni jonkinasteisesta A-vitamiinin puutoksesta. (Tähän saumaan mainittakoon, että olen menossa parin päivän päästä hivenainetutkimukseen, jossa selviää kehoni syvät salat, eli hivenainepitoisuudet ja mahdolliset vajeet. Jännää! Tästä lisää myöhemmin.) Kuvan mehun tein porkkanoista, appelsiinista ja mintusta. Antaa väriä kasvoille ja fiilikseen!

Mehustamisen iloihin pääsee parhaiten kiinni kunnon mehustimella. Itse olen suunnitellut Green Starin, Oscarin, Omega 1000:n tai Omega 9000:n tai Champion Juicerin hankintaa.

Osaisiko joku teistä suositella hintalaatusuhteeltaan hyvää peliä, joka hoitelisi sekä hedelmät, vihannekset että vihreät?? Tällä hetkellä valmistan mehut blenderini mehustinlisäosalla, joka hoitaa homman tyydyttävästi, mutta pitää kohtuuttoman kovaa meteliä ja tärisee. LIsäksi säiliön joutuu tyhjentämään vähän väliä kuituaineksesta, mikä on hieman ärsyttävää, jos mehuja väsää isoja määriä.

Mehua voi toki myös valmistaa ilman mehustintakin. Mikäli et omista mehulinkoa, voit käyttää soseutukseen tehosekoitinta ja erottaa mehun soseesta siivilöimällä se harson tai siivilöintiin tarkoitetun kankaan läpi. Blenderillä soseuttaessa joudut todennäköisesti lisäämään joukkoon hieman vettä ja käyttämään mehun liristämisessä kunnolla käsivoimia.

Mehustamisen jälkeen tuotos on parasta kulauttaa sisuksiin puolentunnin sisällä, jotta teho olisi huipussaan. Säilytys jääkaapissa pitää tavaran kuitenkin suhteellisen freesinä vielä seuraavaan päivään.

Hyvä mehustettavia ovat esim. porkkana, appelsiini, greippi, sitruuna, omenat, kiivi, kurkku, paprika ja selleri. Kurkusta saa piitä, joka antaa iholle elastisuutta, porkkanan A-vitamiini on ehdoton ihon hyvinvoinnille, marjojen antioksidantit ehkäisevät hapettumista ja puhdistavat, kuten tekevät myös happamat sitrushedelmät, jotka muuttuvat kehossamme alkaalisiksi eli emäksisiksi eli hyviksiksi.

Kokeile näitä! Ihosi ja koko kroppasi kiittää kauniisti.
-6 Porkkana, 2 omenaa, 2 cm inkivääriä, 2 sellerinvartta
-8 omenaa, 2 kurkkua, 6 sellerinvartta
-Karpaloa, vadelmaa, mansikkaa, greippiä ja appelsiinia
-3 porkkanaa, paprika, kaksi klementiiniä, pari ruokalusikallista laadukasta öljyä, esim. Udo’s Oil Blendiä
-Hunajamelooni ja nippu vesikrassia

-8 porkkanaa ja iso nippu pinaattia

-Vesimelooni ja 3 punajuurta

♥ Virpi

Kommentit (8)
  1. Eli Hurom on sama kuin Oscar 930 ja Omega VR330 ja Coway on sama kuin Hurom? 😀 Tämäpä mielenkiiintoista. Magnus, kiitti linkistä! Käyn heti tsekkaamassa. Huomasin muuten blogissasi tuorelanttu- ja -porkkanalaatikon reseptit, aivan mahtavaa! Tulee heti testaukseen.

    1. Ei ole tuo conway mikään Hurom. Huromin tehtaalta tulee ulos myös muita brandejä, esim omega ja Sana by Omega. Suomessa niitä edustaa http://www.ssj.fi (tiedän koska ostin heiltä ja kysyin).
      Varokaa noita kiinakopioita. Ne ei kestä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *