Mielitreeniä

Terveisiä hyväntuulisen ja hassusti hekottelevan Dalai Laman puhetilaisuudesta.
Tässä yhdenlaisena tiivistyksenä herran aamuisista ajatuksista 1100-luvulla eläneen tiibetiläisen opettajan Langri Thangpanin klassinen teksti. Sen ydinajatukset ovat varmasti tuttuja lähestulkoon jokaiselle, aikaan, uskontoon ja maantieteelliseen sijaintiin katsomatta, mutta niin merkillisen vaikeita ihmisen aina muistaa elämän mäiskeessä. Mutta hei, yritetään me ainakin!Mielenharjoituksen kahdeksan säettä
1.Saavuttaaksesi korkeimman päämäärän kaikkien aistivaisten olentojen puolesta, jotka ovat tärkeämpiä kuin kaikki toiveet täyttävä jalokivi, on minun aina huolehdittava heistä rakastaen!
2.Missä tahansa, aina ollessani muiden seurassa, minun on nähtävä itseni vähempiarvoisena, ja sydämeni pohjasta vaalittava toisia suurenmoisina!
3.Jokaista menettelytapaani ja mieleni liikettä seuraten, heti kielteisen tilan syntyessä, on minun kohdattava se ja hävitettävä se heti, jotta se ei tuhoaisi minua taikka toisia olentoja.
4.Kun näen pahaluontoisia kanssakulkijoita, suuren kielteisyyden ja kärsimyksen valtaamina, riemastuen kuin löytäisin harvinaisen aarteen, on minun kohdattava heidät rakkautta vaalien!
5.Kun toiset kateudessaan mustamaalaavat minua ja ovat epäoikeudenmukaisia, on minun otettava häviö ja tarjottava toisille voittajan osa.
6.Kun joku, jolle olen ollut avuksi suurin toivein ja odotuksin, loukkaa minua syvästi ja aiheetta, minun on pidettävä häntä ylimpänä opettajanani!
7.Lyhyesti sanoen, suoraan tai välillisesti, minun on tarjottava hyötyä ja hyvää lukemattomille äitiolennoille, ja otettava salaa itselleni kaikki heidän ongelmansa ja kärsimyksensä.
8.Olkoon harjoitukseni saastumatta mielen tahroista, joita kahdeksan maallista huolta (; nautinto ja kipu, saavutus ja menetys, ylistys ja kritiikki, hyvämaineisuus ja huonomaineisuus) aiheuttavat. Tietäen kaikkien ilmiöiden olevan kuvitelmaa, vapautukoon mieleni takertumisen siteistä!

♥ Virpi

Kommentit (6)
  1. Laura ja Inka, Ruokapäiväkirja-asiasta tulossa postaus pian. Tosin ei ehkä aivan sellainen kuin toivoitte… Mutta pientä selontekoa ainakin. Sillä välin, jos raakailut kiinnostaa, käykää tsekkaamassa Moments Katjan aikoinaan blogaama raakaruokahaaste: http://momentousmoment.blogspot.com/search/label/Haaste

  2. Tiia, itse tulkitsen nuo kehoituksina nöyryyteen, en nöyristelyyn. Niillä kahdella hurja ero. Ja kohdissa 5 ja 6 on mun mielestä myös vinha totuuden siemen. Itse ainakin olen huomannut, että ne ihmiset, jotka ovat loukanneet mua elämäni aikana, ovat itseasiassa tehneet mulle palveluksen. Jälkikäteen kun on huomannut mitä läksyä he tiedostamattaan ovat koittaneet opettaa. Muuttamalla suhtautumista vapautuu samalla uhrin roolista. Aiheesta muuten yksi suositeltava opus nimeltä: Colin C. Tipping, Ehdoton anteeksianto.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *