Mikä flunssa?

Katukuvasta päätellen se aika näyttää jälleen koittaneen, kun puolet porukasta pärskii, köhii ja aivastelee ja loput porukasta väistelee punaneniä kuin ruttoisia muutaman metrin turvavälillä, hihat suiden edessä. Itse olen ollut ulkopuolinen kummastakin yllä mainitusta jengistä jo toista vuotta. Kiitos ruokavaliomuutoksen myötä huimasti kohonneen immuniteettini.

 

Ennen kärvistelin erilaisten vilustumisten ja flunssien orjana muutaman kerran vuodessa. Nuhat yltyivät usein niin koviksi, että kuljin kotona nenäliinatupot kummassakin sieraimessa, nenä falskaten ja silmät vuotaen milloin nuhasta, milloin totaalisesta turhautumisesta. Kuivat yskät valvottivat öisin minua ja petikaveriani, kurkku oli kipeä ja imusolmukkeet turpoilivat tuon tuostakin. Pahinta oli, että kerran kun sattui flunssan limaisiin kouriin kierähtämään, ei sieltä noustu ylös kovin helposti. Paraneminen kesti useita päivä, jopa viikkoja ja rahaa paloi erilaisiin droppeihin, jotka toivat vain lyhytaikaista helpotusta, jos sitäkään. Lääkekaappi pullisteli särkylääkkeistä, tulehduskipulääkkeistä, nenätipoista, kurkkutableteista ja kaikenmaailman sterilisoijista.

Nyt kun asiaa todella mietin, niin en edes muista milloin olisin avannut lääkekaappini viimeksi ja oikeasti ihmettelen, että pidin silloin flunssiani jotenkin normaaleina.

 

En halua missään nimessä kuulostaa ylimieliseltä uuden uljaan immuniteettini kanssa, ja kaikki te räkäiset taivaltajat siellä saatte kyllä sympatiani. Mutta koska kuntoni on muuttunut niin radikaalisti, rohkenen esitellä teille vastustuskykyni valiojoukot. Immuniteettiin eli vastustuskykyyn vaikuttavat toki monet eri tekijät, mutta näiden tuotteiden olen huomannut tehonneen selvästi:

 

-Siitepölyrakeet ja mehiläisleipä eli perga sisältävät runsaasti ravintoaineita ja tukevat yleiskuntoa ja vastustuskykyä. Perga on maitohappokäynyttä siitepölyä, jota mehiläiset varastoivat omaksi ravinnokseen. Sen kuori on perus siitepölyä pehmeämpi ja siksi kropan helpompi hyödyntää. Itse olen todennut molemmat, siitepölyrakeet ja mehiläisleivän loistaviksi ravintolisiksi. Napsin niitä päivittäin vajaan ruokalusikallisen verran. Käytän pääasiassa kotimaisia Pesosen mehiläistarhan ja Mesikämmenen tuotteita. Allergikot, aloittakaa testaus hyvin pienillä annoksilla.

-Propolisuute, eli alkoholiin uutettu mehiläiskittivaha hoitaa tulehduksia sisäisesti ja ulkoisesti. Sopii hoitajaksi muun muassa haavoihin, hyönteistenpistoihin, suun ja nielun tulehduksiin ja aftoihin. Itse tiputtelen muutaman tipan propolisuutetta suoraan nieluun ennen nukkumaan menoa silloin, jos yleiskunto on jostain syystä uhattuna tai olo on hieman vetelä ja nielu tuntuu oudolta eli siltä kuin pahispöpöt yrittäisivät rakentaa sinne pesää. Auttanut tähän mennessä joka kerta, aina, satavarmasti. Käytössäni ovat olleet Pesosen mehiläistarhan uute ja iHerbistä tilaamani Y.S. Organic Bee Farmsin uute.

-Vahva D-vitamiini on ravintolisä, jonka nimeen vannon lähes kaikkien terveysongelmien hoidossa. Vastustuskyvyn buustaaminen on sen yksi suurimmista sankarisuorituksista. D-vitamiinin tärkeydestä on puhuttu mediassa ja alan blogeissa viime aikoina onneksi jo niin paljon, että D-vitamiinilisän käyttöönotto ei kai enää selityksiä kaipaa. Itse käytän tämänhetkiset kotimaiset normisuositukset ylittävää 5000 IU:n eli 125 mikrogramman päiväannostusta, joka on useiden tutkijoiden ja ravintoneuvojien mukaan turvallisen saannin rajoissa. Lue aiheesta esim. täältä ja täältä.

-Probiootit eli maitohappobakteerit kansoittavat suolistomme hyvisbakteereilla, jotka ovat immuniteettitaistelijoittemme kärkijoukkoa. Hapatettujen ruokien ohella maitohappobakteerilisät ovat auttaneet oman terveyteni ja vastustuskykyni kohentamisessa ja vatsavaivoista parantumisessa huimasti. Tilaan supersisukkaat Dr. Ohhiran probioottini iHerbistä.

-Suolavesikurlaus on kummisedältäni lapsena oppimani kikka nielun tehokkaaseen desinfiointiin ja flunssan nujertamiseen. Sekoita reilu ruokalusikallinen suolaa reiluun puoleen lasilliseen vettä ja kurlaa jokaista suullista nielussasi laskien hitaasti kymmeneen. Helppoa, halpaa ja tehokasta. Omat kurlailuni toteutan puhdistamattomalla merisuolalla.

Muita suositukseni ansaitsevia ruokia/tuotteita flunssan välttelijöille ovat ashwagandha, pakurikääpätee, royal jelly + luomu inkivääri ja valkosipuli. Antioksidanttipitoinen, puhdas ruoka on toki kaiken terveyden perusta, joten marjoja ja kasviksia lautaselle!

 

*Bonusvinkki* Kun flunssa tuntuu hönkivän niskan päälle ja olo muuttuu heikoksi, älä suuntaa perinteisten lohturuokien, jäätelön ja karkkien äärelle. Sokerimässyt vedettyäsi voit melkein kuulla flunssapöpöjen riemunkiljahdukset, sillä ne saavat sokerista mitä parhaita ravintoa terveytesi kukistamiseksi. Maitotuotteet lisäävät puolestaan limaa ja tulehdusta, joten niitä on hyvä välttää tautisina aikoina.

 

Siinäpä omat luottokamuni lyhykäisesti esiteltyinä. Löytyykö teiltä lisää toimiviksi todettuja vinkkejä flunssan hoitoon ja ehkäisyyn? Laitetaankin kuulkaas tänä syksynä hyvä kiertoon, ei pöpöjä!

 

♥ Virpi

pst, kurkkaa myös Dr. Mercolan hyvät flunssankarkotusvinkit.

Kommentit (28)
  1. tE5FTk , [url=http://fabxraullscb.com/]fabxraullscb[/url], [link=http://blulcwonrrif.com/]blulcwonrrif[/link], http://jbfyapjyhyfp.com/

  2. 10VwZ4 crbxhgxugobb

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *