Mitä ruuaksi? -kilpailu

Kiitos hyvää

Viimeisimmät ruokavalioita käsittelevät blogimerkintäni ovat kirvoittaneet monenmoista kommenttia siitä miten syömisiin tulisi suhtautua ja millainen ruoka on miltäkin kantilta sopivaa. Ruoka herättää selvästi intohimoisia tunteita ja ihmiset kokevat sen hyvin henkilökohtaisena asiana – Auta armias sitä kurjaa ken lähtee toisten syömisiä kritisoimaan! Siksipä ehkä hedelmällisin tapa ohjata ihmisiä hyvä ruuan äärelle, on tarjota vaihtoehtoja. Reseptit ovat siihen yksi oikein oiva väline. Reseptit ovat kivoja, jee, kaikki tykkää resepteistä.

 

Täällä tarjoilemani reseptit ovat aina olleet otoksia omista eväistäni, joten niistä on voinut hyvin seurata mikä milloinkin on ollut blogaajan lautasella in.

 

Nyt haluaisin kuitenkin ottaa ruokaohjeisiini hieman lukijalähtöisemmän lähestymistavan ja tiedustella teiltä millaiset reseptit teitä kiinnostavat. Haluatteko reseptejä herkuista, raakaruuista, lämmitettävistä kasvisruuista, superfoodeista, mahdollisimman edullisista ruuista, laatuliharuuista, aamiaisista, illallisista, välipaloista, vai jostain muusta?

Järjestän tämän reseptikyselyni kilpailun muodossa, ja kuten kunnon kilpailussa konsanaan on yhdelle vastaajista luvassa palkinto. Kommentoijien kesken arvon legendaarisen Mats-Eric Nilssonin Petos lautasella -kirjan, joka paljastaa elintarviketeollisuuden synkkiä saloja ja valistaa lukijaa parempien pöperöiden äärelle. Kilpailuaikaa on ensi maanantaihin, 17.lokakuuta. kello 16 saakka. 

***kilpailu on nyt tiks kiinni***

Kirjailehan siis ystäväiseni reseptitoiveesi alta löytyvään kommenttilootaan, niin pyrin jatkossa ottamaan halusi huomioon ruokaohjeita postaillessani.

 ***kilpailu on nyt tiks kiinni***

♥ Virpi

Kommentit

Anna-Sofia Lahdensuo (Ei varmistettu)

Jakamasi reseptit ovat innostaneet minut kokeilemaan myös raakaruokailua ja taidan olla koukussa! Olisi kiva saada vinkkejä etenkin kätevistä lounasvaihtoehdoista, joita voisi joko pikaisesti tehdä töissä tai ottaa mukaan kouluun. Laitosruokaloiden tarjonta kun ei raakailijille sovi! Kiitos :)

amelia (Ei varmistettu)

Eli, kuten otsikostakin käy ilmi, toivon lisää ihania raakaruokareseptejäsi. Mutta näin opiskelijana toivon, että jakaisit budjettiruokareseptejä. Ihana blogi sinulla! :)

Annis (Ei varmistettu)

Hei Virpi!
Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Minua kiinnostaisi, miten selvitä pimeimmästä vuodenajasta ja sen mukanaan tuomasta väsymyksestä. Itse huomaan käyttäytyväni kuin karhu talvella, vararavintoa tuppaa kertymään vyötärölle kun karkoitan varsinkin iltapäivisin iskevää kammottavaa väsymystä syömällä nopeita hiilihydraatteja. Onko olemassa "valaisevia" reseptejä, jotka auttaisivat talviuupumukseen.

Emma (Ei varmistettu)

Hei, minua kiinnostaisi kaikki mahdollisimman simppelit reseptit, etenkin aamiaisreseptit. Quinoat, hirrsit yms ovat minulle täysin vieraita mutta olen miettinyt josko jokin niistä soveltuisi aamiaispuuroksi. Minusta olisi mukava syödä aamulla jotain lämmintä ja puuromaista, mutta tavallisesta kaurapuurosta ei maha tykkää ja pähkinöistä tehtyjä tuorepuuroja en viitsisi syödä usein kun tuntuvat aika rasvaisilta. Olisi hirveän kiva jos voisit auttaa tässä! Ja kiitokset vielä inspiroivasta blogista :)

Alis (Ei varmistettu)

Hei Virpi. Toivoisin lisää raakaruoka- ja herkkureseptejä sekä erilaisia lounasvaihtoehtoja töihin.

Hannamaria (Ei varmistettu)

Toivoisin blogin linjan jatkuvan suht samana, eli raakaruoka on se mikä mua kiinnostaa. Lihaa en ole syönyt reilusti yli 10 vuoteen, paitsi kalaa joskus. Niin aamupalat, lounaat päivälliset illalliset, iltapalat ja herkut ovat tervetulleita. Kunhan ne ovat raakaa ja luomua ;) Ja superfoodeja saa olla resepteissä myös, vaikka ei omalta pikkupaikkakunnalta niitä saa, mutta olen hankkinut muualla käydessäni. Yksi toive resepteihin myös; voisiko lukea monelleko ne on tarkoitettu, että tietää syökö sen yksin vai riittääkö poikaystävälle myös :) Kiitos!

Hannamaria (Ei varmistettu)

niin ja sähköposti varmaan ihan olennainen kilpailussa myös.. hantsipantsi@hotmail.com

Tiia / Onneksi (Ei varmistettu)

Jep, raakajuttuja kannatan minäkin, vaikken mitenkään orjallisesti pelkästään niitä syökään. Varsinkin suolaiset raakareseptit olisivat oikein jees - kyllä multa tuo herkkupalleroiden ja kakkujen teko luonnistuu, mutta olis tietty fiksua muutakin syödä.... :)

Neen (Ei varmistettu)

Toivon lisää raakaruokareseptejä, erityisesti ihan yksinkertaisia (eli pärjäisi ilman valtavaa superfood yms. valkoimaa), joita voi sitten oman mielensä mukaan tuunailla. Kaikki reseptit ovat tietysti kivaa luettavaa, mutta perusjuttuja löytyy jokapaikasta, joten jotain vähän ekstraa. Kiitti!

Laura (Ei varmistettu)

Kuten monen muunkin toiveissa on käynyt ilmi, toivoisin jatkossakin raakapainotteista, mutta suhteellisen edullista ruokaa ilman valtaisaa superfood valikoimaa. Olen miettinyt että jotain usein käytettyä yhtä tai kahta superfoodia voisi ostaa, mutta joka reseptissä (ei siis sinun blogissasi, joka on ihana, vaan yleisesti) tuntuu aina olevan eri jauhe :( Piristäviä lounas- ja päivällis ideoita varsinkin, sillä pimeä aika vetää helposti sohvalle syömään suklaata..

The finnish-american cook. (Ei varmistettu)

Lämmintä kasvisruokaa kylmän talven torjujaksi.

reettav (Ei varmistettu)

Itse ilahtuisin, jos kertoisit kuinka korvata tai lisätä uusia ruoka-aineita helposti vanhojen joukkoon :) simppeleitä muutoksia, joista sitten voisi kasvaa se "suurempi puro" kohti terveellisempää kehoa ja mieltä :)

hoppadohup (Ei varmistettu)

Hei Virpi! Toivoisin talveksi enemmän (lämpimiä) kasvisruokia, joissa kasviksia käytetään vähän eritavalla kuin tavallisesti (esim. viljan korvikkeena, hyvä esimerkki oli kesäkurpitsapastasi) ja "uusia" kasviksia, niitä mitä ei aina tajua keksiä laittaa ruokaan tai edes ostaa vaikka aina ovat olleet siellä kaupan kasvistiskillä. Jotain sellaista hidasta ruokaakin, esim. itse tehtyjä marinadeja ja mitä on marinoitu olisi kiva lukea täältä. Luotan makuusi näissä asioissa :) Kiitos mahtavasta blogista ja lämpöä syksyn tuuliin!

JennaJuulia (Ei varmistettu)

Hei!
Minä olisin kiinnostunut lukemaan reseptejä erilaisista herkullisista aamiaisista ja välipaloista, mutta ei ehkä niin superfood- painotteista vaan enemmän sellaisia terveellisiä "normi" ruokia:)
Myös erilaiset riistaruoat kiinnostavat!

Annamanna (Ei varmistettu)

Näin alkuun, kiitos ihanasta blogista, olen ollut lukija alusta lähtien :) Olen saanut apua atopiaan, jonka kanssa olin aivan hukassa! Toivoisin ruokavinkkiä edullisiin opiskelijaraakaruokiin ja aikakausiruokiin, mikä raaka-aine kunakin aikana on edullista ja parhaimmillaan :) myös kaikenlaiset "normihyvisruuat" ovat tervetulleita!

Salla Salminen (Ei varmistettu)

Minua kiinnostavat erityisesti kuhunkin sesonkeihin sopivat ruoat. Etenkin lämpimät ja kasvispainoitteiset, joista myös paljon urheileva mies saa vatsansa täyteen.

Pirkko (Ei varmistettu)

Hei Virpi! Olisi mukava lukea mahdollisimman monipuolisesti kaikista erilaisista ruokajutuista. Haluaisin mielelläni lukea edelleen superfood- ja raakaruokatyyppisistä jutuista, jonka lisäksi voisit yhdistää näitä arkisempiin ja edullisiin ruokavalintoihin. Näin mahdollisimman moni hyötyisi ihanista ruokaohjeistasi. Ihanaa syksyä!

apila (Ei varmistettu)

hei virpi,
minä toivoisin reseptejä joihin ei tarvitsisi ostaa älyttömästi mitään superfoodeja, tai muita aineita joiden nimiä ei ymmärrä :) toki niitäkin voi olla mukana, mutta mieluusta kokeilisin hyviä kasvisruokia, joiden ainekset löytyisi pääasiassa ihan lähikaupasta. ja kuten muutkin ovat jo toivoneet; hyvistä lounasrespteistä on aina pula! KIITOS KAUNIS :)

Jäätelö (Ei varmistettu)

Hei! Itselläni olisi tarvetta terveellisille, maukaille herkutteluresepteille. Olisi ihanaa voida käydä illalla jääkaapilla ja poimia jotain herkkua - ilman huonoa omatuntoa ja epämiellyttävää oloa mässäilyn jälkeen! Tai vaihtoehtoisesti sitten vinkkejä, miten voisi estää tämän naposteluntarpeen:D Kiitos, ja sinun ihoa koskevista postauksistasi on ollut muuten apua! :)

Miia Johanna (Ei varmistettu)

Sulla on aina ollut mielenkiintoisia ja hyviä reseptejä, ja niitä haluan jatkossakin :) Monipuolisia ruokavinkkejä mielellään :) Ja erityisesti jotain sellaista postausta, missä olisi koko päivälle aamiaisesta iltapalaan erilaisia ohjeita :) Tai vaikkapa joku herkullinen sunnuntaibrunssi-tyyppinen juttu :)

Katja (Ei varmistettu)

Raakaruokaa opiskelijabudjetilla kiitos! P.s. viime postauksen aamupala oli mielettömän hyvää.

Twigyo (Ei varmistettu)

Kiitos ensinnäkin kaikista ihanista ruokaohjeista joita olet tänne postaillut, niistä on saanut usein uutta kivaa ja piristystä arkeen :)

Mua kiinnostaa tällä hetkellä hirveästi kaikki raakaruokakokeilut, joten olisi mielenkiintoista lukea lisää niistä! Ja vielä mieluiten enemmän esim. lounas- ja päivällisreseptejä kuin jälkkäreitä, niitä on mielestäni useimmiten helpompi löytää kuin suolaisia purtavia :)

Kiitos ihanasta blogista, jatka samaan malliin :)

kristina (Ei varmistettu)

Laatuliharuokaresepti, ehdottomasti! Pääsääntöisenä (mutta hyvin hyvin joustavana sellaisena) kasvissyöjänä osaan kokata vain vegeruokia. Poikaystävä ostaa kuitenkin toisinaan luomulihaa ja nyt pakastimeen on ilmaantunut könttä kotimaista riistaa, josta pitäisi jotain kehitellä. Kiitos sympaattisimmasta blogista !

Stellalaa (Ei varmistettu)

Namskismumskis.
Kävinpäs juuri kurkkaamassa "jukurttisi" reseptiä (oli muuten herkkua) ja bongasinkin tämän !
Olen pitänyt muistaakseeni jokaisesta postaamastasi reseptistä ja olen muutenkin melkoinen reseptinarkkari, joten en osaa toivoa vaan yhden tyyppisiä reseptejä blogiltasi...
Voisin kuitenkin toivoa arkea piristäviä reseptejä, joissa on joku juju, kuten joku eksoottisempi kasvis tai mauste eikä superfoodejakaan tartte säästellä ! ;- ) Jään odottelemaan, sormet syyhyten...

r. (Ei varmistettu)

raakaruokareseptejä jooko, mutta videon muodossa!! :) tai time lapsellä, jossei puhuminen videolle oikein innosta...

KIITOS jo nyt ihanasta blogista, on herättänyt aivosolut toimimaan monen monella eri aiheella.

Laural (Ei varmistettu)

Lounasvaihtoehdot ja opiskelijan budjetti huomioiden olisi mukava!

lalla (Ei varmistettu)

Superfoodeista opiskelijabudjetilla kiitos! Ja herkkureseptejä. :)

eini (Ei varmistettu)

Itseänikin kiinnostaisi erityisesti mitä söisi töissä: ideat lounasruoaksi, lähinnä lämmitettävät kasvisruoat, tai idikset lennossa syötyihin välipaloihin kun tauolla ei aina ehdi istua alas ja ne omenat, banaanit ja myslipatukat on jo liiankin vakiosettiä.

Isadora (Ei varmistettu)

Moi Virpi! Sama meiniki soisi jatkuvan kuin ennenkin. On ollut kiva seurata esim. vuodenaikojen vaihtumista postaamissasi resepteissä. Omasta mielestäni ilmojen viiletessä tekee mieli kypsennettyä, lämmitävää ruokaa. Itse tehty lihaliemi on aika ihanaa.
Eli kaikki reseptit on tervetulleita!

nepa (Ei varmistettu)

Mun mielestä sun pitää julkaista just niitä reseptejä mitä itse siellä kotona milläkin hetkellä kokkaat. Jos kehitys nyt kulkee siihen suuntaan että kokkaat kypsennettyä ruokaa ja syöt lihaa niin sitten niitä reseptejä. Jos teet jotain hyvää raakaruokaa, sitten niitä. Ole uskollinen itsellesi :)

Heidi (Ei varmistettu)

Moikka! Kiitos todella mielenkiintoisesta blogista! Olen löytänyt tämän ihan äskettäin ja aihe kolahti heti ja kovasti:) Mä toivoisin sellaisia reseptejä, jotka auttaisivat paremman elämän lähteille eli jotain helppoja reseptejä aloittelijalle esim. raakaruuista ja superfoodeista. Haluan ruveta ujuttamaan lautaselleni terveellisempää pöperöä, joten tämä kilpailu tuli juuri tarpeeseen!

aurinko (Ei varmistettu)

Moikka! Pidän kovasti blogissasi näyttäytyvistä resepteistä, mutta kaipaisin lisää ideoita raaka- tai muuten vain terveellisiin välipaloihin. Esimerkiksi kurpitsapatukkapostauksesi oli loistava! Ja kiitoskiitoskiitos symppisblogista :)

random girl (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta blogista! Oon saanut tästä niin paljon.
Toivoisin lämpimiä kasvisruokareseptejä ja lounasreseptejä - ja mahdollisimman vähähiilihydraattisiakin vielä, kun kerran toivoa saa.
T.Yksi hiilariarka massu

Ansku (Ei varmistettu)

Haluaisin raakaruokareseptejä tai yleensäkin terveellisistä ruoista ohjeita...luomua of course;)

Marjatta (Ei varmistettu)
Mari Tervaniemi (Ei varmistettu)

Hei, toivoisin vinkkejä gluteenittoman ruuan suhteen koska olen nyt itse ruokavalioita kokeilemalla todennut gluteenittoman ruokavalion sopivan massulleni. Yritin ensin, oikeastaan puolivahingossa, vähähiilihydraattista ruokavaliota muttta liiallisen virkistymisen (lue: unettomuus) vuoksi tämä ei minulle sopinut niin tarvitsen ruokaa jossa olsi tarpeeksi myös hiilareita, vaikka esim vehnä jätettäisiinkin pois. Mitä söisin välipalaleivän sijaan? Gluteenittomasta jauhoseoksesta valmistettu leipä maistuu suoraansanottuna aika pahalta ja pahasta ruoasta minä en pidä... Mitä hyvää saa tehtyä perunasta? Peruna takaisin kunniaan! Minusta on ironista haukkua perunaa sen "huonojen hiilareiden" vuoksi ja samalla mussuttaa esim karkkia tms. Minulla on myös pakkanen täynnä "superfoodia": kesän marjasatoa! Mitä tekisin marjapiirakan sijaan? Lets get back to the basics now and stop all the fuss about the miracle diets, please! :)

Zennigah (Ei varmistettu)

Heips, eksyinpäs ihan ekaa kertaa blogisi ääreen ja taidan lukaista kohta postauksia pidemmällekin :)
Mutta huomasin kivan arvonnan ja päätin siis toivoa reseptejä nopeista välipaloista ja helpoista, mutta maukkaista salaateista, joita voisi pitkän koulupäivän jälkeen hetkessä tekaista nälkään!
Mailiosote lienee myös arvontaan mukaan :)
zennigah@netti.fi

heidi (Ei varmistettu)

karppaus ja kovien rasvojen suosiminen on huijausta ja epäterveellistä, joten toivon hiilaripitoisia ja kasvisrasvoja sisältäviä ruokia tms.

eija (Ei varmistettu)

kaipaisin helppoja ja nopeita kasvisruokareseptejä. Arjen kiireessä helposti valmistuvia. Mielellään kotimaisista raaka-aineista. Kiitos!

Anastasia (Ei varmistettu)

Vihersmoothie ohjeita. Omista kokeiluista tulee pahoja... :/

Leena13 (Ei varmistettu)

Haluaisin reseptejä erityisesti suomalaisista raaka-aineista koostuvista ruuista, sekä leipomuksista. Mielellään suosisi suomalaista ruokakaupassa, joten jos joku toinen näkisi vaivan reseptien tekemiselle, niin mikäs sen parempi!

Susanna Haavisto (Ei varmistettu)

Kaipailisin edullisesti valmistettavien ruokien ohjeita. Ois kiva tietää miten pystyisi valmistamaan vähän erikoisempiakin ruokia halvalla perus makaronin tilalle. :)

Anne (Ei varmistettu)

Minäkin olen raakareseptien kannalla, mutta olisin myös kiinnostunut liharuoista, harvoin kun tulee luomulihaa syötyä ja kaipaisin jotain vaihtelua muutakin kuin lihapullia :D

Helena65 (Ei varmistettu)

Hei, näin syksyiseen aikaan etsin aina riistaruokaohjeita - niitä voisi olla enemmänkin!
Viihtyisä blogi sulla, jatka samaan malliin:)
Osallistun arvontaan t. helena.savikko@kolumbus.fi

Soikku (Ei varmistettu)

Toivoisin kasvisruokareseptejä.

<3 (Ei varmistettu)

Mitä oikeasti tarkoitetaan superruoka/superfood termillä? Paljon vitamiineja? Terveellistä? Tätä kaikkea on esim. ruisleipä ja mustikka. Välttämättä joku goji marja jostain Kiinasta ei täytä kaikkia kriteerejä...

Riiku (Ei varmistettu)

Täällä alkaa olla jo melkoisesti ehdotuksia, ei varmaan lopu bloggausaiheet kesken! :)

Kaikenmoiset reseptit ovat puolestani tervetulleita! Itse kaipailisin tietoa siitä, miksi nämä raaka-aineet ovat päätyneet reseptiin. Eli mistä saadaan vitamiinejä, mistä rasvoja, mistä protskuja jne. Itse olen nirso kasvissyöjä, joka innostuu aina jättämään mitä milloinkin ruokavaliosta pois, ja kas kummaa, olen jatkuvassa flunssassa huonon vastuskyvyn takia. Että jos vähän oppis rakentamaan järkevämmin tätä ruokavaliotaan. :)

Niin ja kiitos upeasta blogista!

t (Ei varmistettu)

Herkullisia kasvisruokia! Ja mukaan otettavia eväitä tai välipaloja.

eekku (Ei varmistettu)

mie toivoisin reseptejä herkuista ja välipaloista mutta kyllä muutkin kiinnostaa
s posti eekku80@netti.fi

Kotona intona kokkaava (Ei varmistettu)

Kaipaan terveellisiä, laadukkaita, edullisia ja maukkaita reseptejä, liha, kala, kasvis ruoka reseptejä sekä arkeen, että juhlaan. Riistaa löytyy pakkasesta, siitä olisi mukava saada uudenlaisia reseptejä, entiset jo kyllästyttää :) .

Pages

Kommentoi