Mukaonnellinen

Hei kaveri! Leikittäisikö vähän.

Leikitään sellaista yhtä tosi kivaa leikkiä, jossa ollaan niin kuin oltaisiin muka onnellisia. Leikitään, että meillä olisi ihan huippu ihana olo ja kaikki olisi tositosi hyvin.

Ensin, ajattele että koko kropassasi olisi todella rento ja mukavan lämpöinen tunne. Jos vartalossasi tuntuu jossain kipua tai jännitystä, älä pysähdy siihen, leiki hetki, että se ei häiritse sinua. Koko kehosi on levollinen, samaan aikaan tyyni ja valpas. Kuvittele rinta-alasi sellainen pieni hykertävä tunne, sellainen kuin olisit juuri nauranut ystäviesi kanssa, tai kuin muistelisit jotain hauskaa ja hassua tapahtumaa. Juuri tuo kevyesti kupliva olotila rintalastasi alla, joka odottaa purkautumista naurun muodossa.

Sitten, mieti elämääsi. Kuvittele, että sinulla ei olisi mitään murehdittavaa, koska kaiken kuuluu olla juuri niin kuin se on ja kaikki asiat menevät juuri niin kuin niiden pitää. Mieti sellainen vapauttavan poutainen tunnelma pään sisään, sellainen seesteisen kevyt, kun ajatukset eivät ole vielä onnistuneet tavoittamaan mitään asiaa, joka on muka vakavaa ja josta kuuluisi murehtia. Vähän niin kuin olisit kesälomansa juuri aloittanut lapsi tai iloisesti karvojaan ja korviaan syystuulessa hulmuttava koira. Jokainen solusi hyräilee duurissa.

Mieti työtäsi tai opiskelupaikkaasi, jos olet työtön ja kotona, mieti arkeasi. Jos ajattelet olevasi yleisesti ottaen tyytymätön tilaasi, mieti niitä hetkiä, jolloin olet ajatellut asiasta jotenkin toisin, jotenkin myönteisesti. Stressaava ja ahdistava työ on varmasti joinain hetkinä tuntunut kiinnostavalta ja työkaverit hauskoilta. Ehkä olet salaa nauttinut huolettomasta opiskeluajasta, vaikka pääsääntöisesti sanot olevasi kyllästynyt opiskeluun ja väsynyt tentteihin. Päivistäsi löytyy varmasti hetkiä, jolloin koet mielihyvää asioista, joihin julistat olevasi kyllästynyt. Samaistu nyt noihin hyviä tunteita tuoviin ajatuksiin. Ne ovat yhtä lailla totta kuin nuo kielteiseksi mieltämäsi ajatukset.

Ajattele sitten ulkona vallitsevaa säätilaa. Jos ulkona sataa, leiki että pidät sateesta. Mieti niitä hetkiä, kun olet nauttinut virkistävästä vesisateesta ja turvallisesta hämärästä. Vaikka sanot inhoavasi tuulta, olet varmasti joskus kokenut sen raikkaana ja puhdistavana. Leiki, että pidät tästä säästä, tästä vuodenajasta, tästä elämäsi hetkestä. Pystyt varmasti tavoittamaan tunteen, se on vain yhden ajatuksen päässä.

kuiva-ruusu2.jpgkuiva-ruusu.jpg

Samaistu nyt, ihan vain leikin vuoksi, niihin kaikkiin hyviin ajatuksiin, joita olet elämäsi eri osa-alueista ajatellut. Pala palalta käy läpi koko elämäsi piiras kaikkine siivuineen. Parisuhteesi, perheesi, ystäväsi, työsi, kotisi, kehosi. Huomaat varmasti, että kokemuksesi eivät koskaan ole yksiulotteisia, asiat eivät ikinä ole vain tietynlaisia, kaikesta voi ajatella toisin ja itse asiassa, olet varmasti ajatellut ihan kaikista elämässäsi olevista asioista hyvin monella eri tavalla.

Mikä olosi on nyt? Kenties kevyempi, rennompi tai huojentuneempi. Ehkä ne asiat, jotka koit absoluuttisen ikäviksi ja harmillisiksi, eivät enää häiritsekään niin paljon, vaan ne ovat ottaneet huomaamattomasti muutaman askeleen takavasemmalle, siirtyneet huomiosi valokeilasta varjon puolelle. Tai ehkä näet selvemmin, kuinka sinun tulee toimia, kuinka ratkaiset pulmasi ja mikä on oleellista.

Syy, miksi pyysin sinut leikkimään tätä leikkiä on se, että saatat sen avulla huomata, kuinka tuntemuksesi maailmasta johtuvat vain niistä ajatuksista, joita satut juuri silloisena hetkenä kyseisistä asioista ajattelemaan. Asiat eivät ole vain tietynlaisia, eivätkä omat kokemuksesi ole aina tietynalaisia. Saman asia katsottuna eri hetkenä, eri valoissa näyttää aina hieman toisenlaiselta, eri sävyiseltä.

Ideana ei ollut kannustaa sinua pakottamaan itseäsi pitämään kaikesta, eikä etenkään se, että sinun tulisi pinnistellä kokeaksesi aina vain positiivisia ajatuksia, vaan huomaamaan, kuinka kulloisetkin ajatuksesi luovat erilaisen tunteen ja oivaltamaan, että voit tuntea tyyntä mielenrauhaa ulkoisista olosuhteista ja kehon kunnosta huolimatta. Kun lopetat itsesi häiriköinnin ajattelemalla, että asioiden kuuluisi olla juuri tietyllä tolalla ja jotenkin toisin, huomaat, että vain ja ainoastaan omat ajatuksesi saavat sinut tuntemaan tietyllä tapaa, ei ulkoinen maailma.

Selkeänä hetkenä, ollessasi sopusoinnussa itsesi ja maailman kanssa, voit ehkä huomata, että kaikki on itse asiassa ihan hyvin. Maailmassa ei ole virhettä. Ja jos et usko, niin ainahan voit ainakin hetken leikkiä.

♥ Virpi

Kommentit (8)
  1. Täällä reaktio oli itkukohtaus, eikä kyllä erityisen positiivisessa mielessä. Mutta olin kyllä jo valmiiksi surumielisellä tuulella.

  2. Hei Virpi!

    Ajattelin ilmoittaa, että postauksesi eivät ole päivittyneet 18.8 jälkeen Google Readeriin ollenkaan (toimii siis RSS-feedinä). Mistäköhän ongelma voisi johtua? Myöskään aiempien postauksiesi kuvat eivät enää siellä näy.

    1. Moi Jenni!

      Seuraat ilmeisesti blogini vanhaa rss-feediä. Voit subscripettää itsesi uudelleen Google Readersissa osoitteeseen http://trendi.fi/blogi/kiitos-hyvaa .

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *