Muuttuneen naisen siemenleipä

Olen huomannut muuttuneeni viimeisen puolen vuoden sisällä lähes tyystin eri naistyypiksi, kokkauskammoajasta keittiömäiseksi naiseksi. Ennen ruuanlaitto ei kiinnostanut lainkaan, ja vaikka osasin toki antaa arvoa maukkaalle ruualle, ei omatoiminen piiperrys patojen ääressä voinut vähempää kiinnostaa. Toisin on nyt. Terveellinen ruokavalio (tai kertyneet ikävuodet) on saanut minut viihtymään blenderin ja hellan välissä yhä enenemässä määrin. Haaveilen nykyään kunnon kotinaisen tavoin isosta kauniista hyvin varustellusta keittiöstä! Sieltä löytyisi mm. kunnon mehustin, Vitamixin huippulaatuinen tehosekoitin, kuivuri, yrttienkasvatusvempele ja idätyslaite… Nyt jotkut tätä lukevat vanhat kaverini ajattelevat minun seonneen lopullisesti tai käyneen läpi jonkin persoonanvaihdosleikkauksen. No mutta, jos tämä on hulluutta – I´m loving it!

Tämän tunnustuksen myötä haluan jakaa kanssanne postauksen pointin, eli ihanan ja terveellisen vaihtoehdon perusleivälle. Kaikki, perheestä, poikaystävästä, kavereihini ovat rakastuneet näihin siemenläpyköihin – jotka kasaantuvat näin:

-4 luomumunaa
-4 rkl paksua maustamatonta&sokeroimatonta luomujukurttia
-2 tl leivinjauhetta
-(liotettuja) auringonkukansiemeniä 1 dl,
-(liotettuja) seesaminsiemeniä 1 dl
-(liotettuja) pellavansiemeniä 1 dl
-jauheeksi hienonnettuja pähkinöitä, kuten para- ja cashewpähkinää 1 dl
(voit kokeilla rohkeasti muitakin siemen- ja pähkinämixtuureja!)
-luraus oliiviöljyä
-liraus vettä
-noin 1 tl merisuolaa

Sekoita munat ja jukurtti. Hämmennä keskenään siemenet, pähkinäjauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää munarahkaseokseen kuivat ainekset ja sekoita. Lusikoi löysä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille, levitä tasaiseksi ja sujauta setti noin 200 asteiseen uuniin. Paista noin 30 minuuttia. Anna ruskistua pinnalta, jotta sisus ei jää lötköksi. Leikkaa leipä paloiksi ja nauti tuoreena esimerkiksi kirnuvoin kanssa.

Mumsk. Alkoipa taas tehdä tuota mieli, kun kirjoitin ohjeen!

Muuten, joku ehkä ihmettelee reseptissä olevaa maitotuotetta, joita olen mainostanut pyrkiväni välttämään. En tosiaan kuluta päivittäin, tai edes viikoittain maitotuotteita, mutta satunnaisesti nautittuna oma vatsani (ja terveyteni) kestää pienet määrät hapanmaitotuotteita. Mutta mikäli joku herkkiksempi keksii jukurtille korvaajan, niin otan reseptinjalostusideat mieluusti vastaan!

♥ Virpi

(kuvat 1&2: lolitas.se, 3&4: omia)

Kommentit (18)
  1. Hei,
    Haluaisin tietää, miksi siemenet pitää tässä ohjeessa liottaa? Yleensähän siemeniä liotetaan siksi, että niiden ravintoaineet muuntuisivat ihmiselimistölle käyttökelpoiseen muotoon – mutta eivätkös ne sitten tuhoudu paistettaessa taas?
    Eli, jos liottamisen vaivan näkee, eikös siemenet sitten kannattaisi käyttää jotenkin muuten kuin paistettavassa leivässä?

  2. Ninnu, jos tuntuu, että taikina jää liian löysäksi, niin erilaisia siemeniä, leseitä tai pähkinäjauhoa tms voi lisäillä niin kauan kunnes taikina kiinteytyy, mutta säilyy kuitenkin ”lusikoitavan löysänänä”. Liotetut siemenet voi kuivattaa vaikka talouspaperilla tai kiinnittää lasin/purkin suulle harsokankaan kuminauhalla ja laittaa purkki viistosti alasuin vuorokaudeksi esim kuivauskaappiin, jolloin siemenet kuivavat ja alkavat itämään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *