Oikotie onneen

Ihmiset ovat mukavuudenhaluisia olentoja. Joku voisi käyttää sanaa laiska, mutta siitä saattaisi herkempi jo pahastua. Siispä, sovimme, että nimitämme meitä vähimmän vaivan periaatteeseen mieltyneitä lempeästi mukavuudenhaluisiksi.

lemon-water.jpg

Suuressa mukavuudenhaluisuudessaan ihmiset janoavat nopeita ja helppoja tapoja kohentaa hyvinvointiaan. Puhun yleensä elämänlaadun laaja-alaisen parantamisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta, mutta tällä kertaa olen hövelillä tuulella. Tällä kertaa minulla on tarjolla täsmävinkki. Helppo, halpa ja tehokas täsmävinkki. Sinulle, joka haluat voida paremmin, saada vatsasi pelaamaan, ihosi kirkkaaksi ja mahdollisesti myös kiloja pois, mutta et oikeastaan viitsi tehdä juuri mitään sen eteen. Kyllä, tämä on omistettu juuri sinulle mukavuudenhaluiselle mussukalle.

Jos et jaksa tehdä mitään muuta, niin tee ainakin tämä: Juo aamuisin tyhjään vatsaan iso lasillinen huoneenlämpöistä vettä, johon on puristettu vajaa puolikkaan sitruunan mehu.

Siinä kaikki.

Sitten vain elelet kuten ennenkin ja odotat taikuuden tapahtumista. 

sitruunavesi.jpg

Kun olet jatkanut tätä aamuista rituaaliasi parisen viikkoa, voit ehkä huomata närästyksen ja turvotuksen helpottuneen, vatsan toiminnan parantuneen ja ihon kirkastuneen. Samaan syssyyn tämä uusi tapasi on kohentanut immuniteettiäsi, parantanut kroppasi pH-arvoa eli muuttanut sitä emäksisemmäksi ja tehostanut kropan nesteytystä ja kuona-aineiden poistumista. Myös maksan ja munuaisten sanotaan rakastavan kädenlämpöistä sitruunavettä.

Huomionarvoista: Mieto sitruunavesi ei ole lähimainkaan niin haitallista hampaille kuin esimerkiksi limukka, mutta toki juoma ei kaikessa happamuudessaan ole hampaiden ylin ystävä. (Sitruuna muuttuu emäksiseksi vasta ruuansulatusprosessin myötä) Kuitenkin jos nautit sitruunaveden päivittäin kerta-annoksena, etkä hörpi sitä pitkin päivää, käytät juomiseen pilliä ja huuhtelet suun lopuksi puhtaalla vedellä, saat varmasti säilyttää kauniit hampaasi. Älä kuitenkaan pese hampaita heti sitruunaveden nauttimisen jälkeen, sillä se kuluttaa hampaita. Odota vähintään puolituntia ennen hampaiden harjaamista.

sitruunavesi-kiitos-hyvaa.jpg

Oikotie onneen

Noin 4 dl vettä

Puolikas luomu sitruuna

Jätä illalla iso lasillinen vettä hapettumaan yön yli. Purista amulla puolikkaasta sitruunasta noin puolet mehusta huoneenlämpöisen veden sekaan. Juo sitruunavesi heti tai vartin sisällä sitruunan puristamisesta, jolloin saat siitä tuoreeltaan irti vitamiinit ja muut hyveet. Loppuosa sitruunasta säilyy jääkaapissa. Pärjäät viikon mainiosti kahdella sitruunalla.

sitruuna-vesipisara.jpg

Eipä kestä.

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (52)
 1. Sitruunavesi | Iltasanomat.Fi/Uutiset/
  16.7.2020, 19:48

  […] Oikotie onneen – Kiitos hyvää | Lily – Juo sitruunavesi heti tai vartin sisällä sitruunan puristamisesta, jolloin saat siitä tuoreeltaan irti vitamiinit ja muut hyveet. Loppuosa sitruunasta säilyy jääkaapissa. Pärjäät viikon mainiosti kahdella sitruunalla. Eipä kestä. ♥ Virpi. Avainsanat: juomat, Reseptit. Facebook; Kommentit (51) […]

 2. Heippa!

  Kirjoitat todella hyvin ja tykkään kovasti sun tyylistä. 🙂

  Teksti oli muutoin ihan asiaa, mutta tuohon kehon pH:n parantamiseen haluaisin lisätä sellaisen pointin, että terve ihminen ei voi ruokavaliolla vaikuttaa kehon emäksisyyteen tai happamuuteen. Meidän keho on niin viisas, että se korjaa itse pH:n tason meille sopivaksi.

  Myöskään veden lämpötilalla ei ole vaikutusta asiaan.

  Kiitos paljon kuitenkin tästä kivasta postauksesta! ^^

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *