Lauantai-aamu 18.5.2013 klo 8.35
Minä rakastan toukokuisia aamuja. Minä rakastan mansikoita. Minä rakastan chia-jukurttia. Onneksi ja kaikesta päätellen toukokuun aamut, mansikat ja chia-jukurtti rakastavat myös minua, sillä niin maukaisevan mukavan olon ne antavat.
Chia-jukurtti
1 l mantelimaitoa
8 rkl chia-siemeniä
½ tl Aitovaniljajauhetta
1 probioottikapseli
+ pinnalle esimerkiksi mansikoita ja kanelia
Valmista mantelimaito blendaamalla manteleita, vettä ja taateleita tehosekoittimessa ja siivilöimällä neste. Katso tarkempi ohje täältä. Kaada mantelimaito lasipulloon tai -purkkiin ja lisää sekaan chia-siemenet, aitovaniljajauhe ja maitohappobakteerikapselin sisällä oleva jauhe. Sekoita. Anna jukurtin tekeytä ja paksuuntua jääkaapissa yön yli. Nauti aamulla tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa. Säilytä chia-jukurtti jääkaapissa suljetussa astiassa ja käytä viikon sisällä.
Pieni harmillinen ryppy tosin ilmenee yhdessä näistä rakkauksistani, nimittäin mansikoissa. Niitä kun tahtoo olla melko hankala löytää vielä tähän aikaan vuodesta luomuna, ja kuten tiedämme, tavan mansikoiden pinnalla lepää yleensä melkoisen tujakka myrkkykerros, joka koostuu erilaisista torjunta-aineista. Kannattaa siis pitää tällaisten mansikoiden kulutus minimissä, huuhdella marjat hyvin huolellisesti ennen käyttöä ja lähettää maailmankaikkeudelle tilaus runsaista ja kukkeista luomumansikkaviljelmistä.
Tuo chia-jukurtti on kyllä jo itsessäänkin niin upea aamupala, ettei se välttämättä edes kaipaa rinnalleen kavaljeereja. Paitsi tietenkin sinut, silmät sirrissä, tukka pörrössä ja suu toukokuisen aamun hymyyn suutelemana.
♥ Virpi
pst, katso aikaisemmin postaamani maidottoman jukurtin ohje täältä.