Siivouspalvelu Kyynel & Co.

Nyyhkyleffa ja nenäliinapakkaus. Siinäpä verraton detox-paketti. Setti, joka onnistuessaan voi käynnistää kropassa oikein mainion puhdistusreaktion – vuolaan itkemisen.

Jos nimittäin tuntuu, että kehoon on kertynyt stressihormoneita, kiukkua ja kiristyksiä, niin ehkä paras tapa palauttaa tasapaino on itkeminen. Kunnon kyynelehtiminen on tehokas ja luonnollinen keino puhdistua ja rentoutua.

Syitä itkeä:

1. Itku helpottaa stressiä

Itkeminen auttaa alentamaan stressitasoa. Itkun pidättely voi lopulta kasvattaa stressitasoa, nostaa verenpainetta, aiheuttaa sydänoireita ja muita terveysongelmia.

2. Itku puhdistaa

Itkeminen poistaa kehosta kemikaaleja ja hormoneita, joita kertyy etenkin stressaantuneen ja vihaisen ihmisen kehoon. Tätä puhdistumista kuitenkin tapahtuu vain kun kyseessä on ns. tunneitku, eikä esimerkiksi sipulin kuorimisesta aiheutunyt kyynelehtiminen.

3. Itku kohentaa mielialaa

Kyynelten valuttaminen vapauttaa kehossa endorfiineja, joiden tarkoitus on tasoittaa tunnetilaa. Itkeminen auttaa tasapainottamaan oloa ja saavuttamaan emotionaalisen vakauden uudelleen.

pink-onion.png

Jos mojovat itkut eivät kehräyksestä huolimatta meinaa käynnistyä, voit kokeilla kimmokkeina esimerkiksi draamaelokuvia tai -kirjallisuutta. Täällä hyvä listaus parhaista nyyhkyleffoista. Joillain noista luulisi irtoavan. 

Muutaman kyyneleen saapuessa päästä padot kunnolla auki ja itkeä vollotat sydämesi kyllyydestä, pisaraakaan pidättelemättä. Itke, vollota, ulise ja ulvo, pillitä, paru ja nyyhki. Kuivaa sitten lopuksi kyyneleesi, huokaise syvään ja hymyile.

Kunnon itkuputsauksen rinnalla jää detox-mehut auttamatta kakkoseksi.

♥ Virpi

(kuva: täältä)

Kommentit (5)
  1. Heippa Virpi! Onpas sinulla aivan ihastuttava blogi – mahtavia reseptejä niin kivoja vinkkejä täynnä! Satuinpa osumaan tähän postaukseenkin, jossa on minun ottamani kuva (jonka tosin olen sittemmin poistanut kuvakokoelmistani). Vaikka kuvaa ei enää sivuiltani löydy, pyytäsin sinua nimeämään kuvakrediitin ja linkittämään kuvan alkuperäiseen lähteeseensä. Kiitos paljon! 🙂

  2. Kiitos näistä sanoista ja tuosta mahtavasta itkettävien leffojen listasta.. <3 minulla on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö ja elämä sen kanssa on usein haastavaa. Tänään itku tuli kuitenkin ihan väkisin ja tuntuipa IHANALTA. Kun kävin läpi tota elokuvalistaa niin rupesin vollottaa hatchikon kohdalla silkasta ajatuksesta!! On niin totta, että helpottaa kun itkee. Alanpa antaa itkulle vieläkin enemmän tilaa ja luvan tulla kun siltä tuntuu. Itkua ei tarvitse pelätä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *