Söpöilijän suklaa
Tuitui, täällä kuulkaas vihellellään vallan kukkapäissään! Jäi nimittäin toissapäivältä vähän tuo ruusuputki päälle, ja kukkasten inspiroimana menin tekaisemaan ruusuista raakasuklaata. Koska maku oli melkoisen ihana, ajattelin sujauttaa reseptin myös teidän hyödynnettäväksenne. Hieman poikkeavaa tästä suklaasta tekee mausteena oleva ruusu-uute ja pinnalle ripoteltu ruususuola. Aikasta hauska suolaisen kukkaisen makea makupaletti ja kimaltelevan ältsisöpö välipala pinkkeine kristalleineen.
Ruususuolainen ruususuklaa (raaka, maidoton, sokeriton)
0,5 dl raakakaakaovoita
2 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
2 rkl kotimaista hunajaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl ruusu-uutetta
1 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia (valinnainen)
+ Pinnalle vajaa 0,5 tl ruususuolaa
Raasta kaakaovoi ja sulata kookosöljyn kanssa juoksevaksi lämpimässä vesihauteessa. Lusikoi sekaan hunaja ja kaakaojauhe. Sekoita Lisää ruusu-uute ja halutessasi tocotrienols pehmeää makua antamaan. Kaada sula suklaamassa muotteihin tai levyksi vadille. Ripottele pinnalle ruususuolaa. Laita pakkaseen jähmettymään noin puoleksi tunniksi. Ota pieneksi hetkeksi sulamaan ja nauti. Säilytä ylijäävä osa jääkaapissa.
Käytin itse suolana karkeaa ruususuolaa, jota olin hienontanut aavistuksen blenderissä, jolloin suklaan seassa oli sekä hienoja että karkeita suolasattumia. Pidän itse melko reippaastikin suolatusta suklaasta, joka saa sylkirauhaset iitkemään onnesta, mutta mikäli toivot suklaaltasi maltillisuutta, ripottele pinnalle vain aavistus hienoa ruususuolaa. Suolaa kannattaa kuitenki ehdottomasti aina lisätä suklaaseen, sillä se tasapainottaa makuja todella taitavasti ja tuo suklaaseen juuri sitä suussa sulavaa maukkautta. Kannattaa kuitenkin suosia puhdistamattomia ravinteikkaita suolalajeja, kuten ruususuolaa, joka maustamisen lisäksi tukee mineraaliaineenvaihduntaamme.
Koska siellä lukijoiden joukossa on varmasti ihmisiä, joille raakasuklaakokkailut ovat aivan tuntematonta touhua, niin suosittelen teitä noviiseja ja muitakin suklaaresepteistä kiinnostuneita tsekkaamaan Seitsemän päivää suklaata -postaussarjani, joka sisältää lyhyen oppimäärän raakasuklaan hyveisiin.
Söpöilevää loppuviikkoa, kimallusta, kukkasia ja suklaisia sormia!
♥ Virpi