Söpöilijän suklaa

Tuitui, täällä kuulkaas vihellellään vallan kukkapäissään! Jäi nimittäin toissapäivältä vähän tuo ruusuputki päälle, ja kukkasten inspiroimana menin tekaisemaan ruusuista raakasuklaata. Koska maku oli melkoisen ihana, ajattelin sujauttaa reseptin myös teidän hyödynnettäväksenne. Hieman poikkeavaa tästä suklaasta tekee mausteena oleva ruusu-uute ja pinnalle ripoteltu ruususuola. Aikasta hauska suolaisen kukkaisen makea makupaletti ja kimaltelevan ältsisöpö välipala pinkkeine kristalleineen. 

raw-rose-salt-chocolate.jpgruususuola.jpg

Ruususuolainen ruususuklaa (raaka, maidoton, sokeriton)

0,5 dl raakakaakaovoita
2 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
2 rkl kotimaista hunajaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl ruusu-uutetta
1 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia (valinnainen)
+ Pinnalle vajaa 0,5 tl ruususuolaa

Raasta kaakaovoi ja sulata kookosöljyn kanssa juoksevaksi lämpimässä vesihauteessa. Lusikoi sekaan hunaja ja kaakaojauhe. Sekoita Lisää ruusu-uute ja halutessasi tocotrienols pehmeää makua antamaan. Kaada sula suklaamassa muotteihin tai levyksi vadille. Ripottele pinnalle ruususuolaa. Laita pakkaseen jähmettymään noin puoleksi tunniksi. Ota pieneksi hetkeksi sulamaan ja nauti. Säilytä ylijäävä osa jääkaapissa.rose-salt-raw-chocolate.jpg

Käytin itse suolana karkeaa ruususuolaa, jota olin hienontanut aavistuksen blenderissä, jolloin suklaan seassa oli sekä hienoja että karkeita suolasattumia. Pidän itse melko reippaastikin suolatusta suklaasta, joka saa sylkirauhaset iitkemään onnesta, mutta mikäli toivot suklaaltasi maltillisuutta, ripottele pinnalle vain aavistus hienoa ruususuolaa. Suolaa kannattaa kuitenki ehdottomasti aina lisätä suklaaseen, sillä se tasapainottaa makuja todella taitavasti ja tuo suklaaseen juuri sitä suussa sulavaa maukkautta. Kannattaa kuitenkin suosia puhdistamattomia ravinteikkaita suolalajeja, kuten ruususuolaa, joka maustamisen lisäksi tukee mineraaliaineenvaihduntaamme.

raakasuklaa-suolasuklaa.jpg

Koska siellä lukijoiden joukossa on varmasti ihmisiä, joille raakasuklaakokkailut ovat aivan tuntematonta touhua, niin suosittelen teitä noviiseja ja muitakin suklaaresepteistä kiinnostuneita tsekkaamaan Seitsemän päivää suklaata -postaussarjani, joka sisältää lyhyen oppimäärän raakasuklaan hyveisiin. 

salt-chocolate-home-made.jpg

Söpöilevää loppuviikkoa, kimallusta, kukkasia ja suklaisia sormia!

♥ Virpi

Kommentit (3)
  1. Hei,

    Olen lukemassa jungerin Clean kirjaa. Oletko sinä lukenut sen ja mitä mieltä olet siitä? Oletko kokeillut nimenomaan Jungerin clean ohjelmaa? Raikastusviikko näytti osittain eroavan tästä ohjelmasta. En osallistunut raikastusviikkoon kun sitä ehdotit, mutta nyt ajankohta tuntisi paremmalta. Minun ainut huoleni, on että viikkoni ovat kiireisiä sillä teen tällä hetkellä gradua ja yritän valmistua. En siis pysty välttämään tietokoneen käyttöä tai olemaan stressaamatta. Pystyykö raikastusviikon tai pidemmänkin raikastuksen tehdä niin sanotusti muun elämän ohella? Ja mitä jos ei ole mehulinkoa….?

    Voi olla että kysymykset tuntuvat tyhmiltä. Ne kuitenkin tuntuvat ratkaisevilta kysymyksiltä kun mietin puhdistautumista/raikastautumista. Kiitos jo etukäteen vastauksista.

  2. Juu, sama asia! Suklaaseenhan ei yleisesti saisi laittaa vettä, koska se voi tehdä suklaaseen kokkareita, mutta itseäni ei kyllä pikkukikkareet haittaa, jos suklaassa on huumaava ruusun maku. 🙂 Eteerisiä Rose otto -öljyjähän käytetään myös joissain resepteissä mausteena, mutta jostain syystä useissa noissa pulloissa yleensä lukee, että ”ei sisäiseen käyttöön”, tms. Mutta esim. nämä ovat ihan ruuanlaittoon ja erityisesti suklaantekoon tarkoitettuja: http://www.elementsforlife.co.uk/shop/superfoods-ingredients/organic-essential-oils

    En vain oikein ymmärrä mikä ero niillä on ns. perus 100 % eteerisiin öljyihin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *