Seitsemän päivää suklaata – Minttukrokanttisuklaa

Aina kun minä ja minttukrokanttisuklaa kohtaamme, tapahtuu taikuuksia. Yhdessä hetkessä suklaalevy on edessäni pöydällä ja seuraavassa hetkessä – simsalabim, koko hoito on kadonnut. Jäljellä vain tyhjinä rapisevat paperikääreet ja makea jälkikaiku kielen päällä. Magica.raaka-minttu-krokantti-suklaa.jpg

Ja eipä tuo omatekoinenkaan minttukrokanttisuklaa kovin kauaa jääkaapissa viihtynyt. Paljon parempihan sen onkin olla mahani rakastavassa huomassa.

Aloittelevalle suklaakokille minttusuklaa on erityisen suositeltava laji, sillä piparminttuöljyn ja suklaan yhdistelmällä on vaikea mennä pieleen. Vielä kun sekaan heittää aavistuksen suolaisia krokantin paloja, niin hyppy suklaavirtuoosiksi on tapahtunut.

Tämän ohjeen suklaa on muuten raakasuklaata vain suklaaosuutensa puolesta, sillä karamellimurut eli krokantit on valmistettu kuumentamalla.

raakasuklaa-minttukrokantti.jpgseitseman-paivaa-suklaata-minttusuklaa.jpgraw-mint-brittle-chocolate.jpg

PUOLIRAAKA MINTTUKROKANTTISUKLAA

Krokantti:

3 rkl hunajaa

3 rkl maapähkinävoita

Ruiskaus English Toffeen -steviaa (Ei pakollinen)

Ripaus suolaa

Valmista ensin krokantti. Kuumenna hunajaa paistinpannulla puuhaarukalla hämmentäen kunnes se vaahtoaa. Jatka hunajan hämmentämistä keskilämmöllä noin 8 minuuttia. Mitä kauemmin kuumennat, sen kovempaa krokantista tulee. Käännä liesi ykköselle ja lisää hunajan sekaan maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos paksuuntuu. Hämmennä sekaan toffeenmakuista steviaa ja ripaus suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa lisää suolaa. Kaada seos esimerkiksi leivinpaperilla päällystetylle lautaselle ja levitä ohueksi levyksi. Levitä esimerkiksi kostutetulla veitsellä, mikäli seos ei tahdo levittyä. Laita jähmettymään jääkaappiin tai pakkaseen. Murustele kovettunut toffee aivan hienoksi muruksi tai pieniksi krokanttipalasiksi.

Suklaa:

2 dl Kaakaomassaa

1 dl Kaakaovoita

3 rkl Kookosöljyä (voit jättää tämän pois, jos et pidä kookosöljyn mausta)

2 rkl Hunajaa

Noin viisi tuoretta mintunlehteä

1 rkl Carob-jauhetta

1 tl Aitovaniljajauhetta

Noin 4 tippaa piparminttuöljyä

Ripaus hienoa merisuolaa

Raasta kaakaovoi kulhoon ja sulata se lämpimässä vesihauteessa. Lisää sekaan raastettu kaakaomassa ja sulata juoksevaksi. Hienonna mintunlehdet juoksevan hunajan sekaan ja lisää sulan kaakaomassan ja rasvojen sekaan. Annostele jauheet, piparminttuöljy ja suola. Sekoita tasaiseksi. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain raaka-ainetta. Hämmennä sekaan valmistamasi krokanttimurut. Kaada levyksi vuokaan tai lautaselle ja laita pakkaseen jähmettymään reiluksi vartiksi. Ota huoneenlämpöön, taittele levystä palasia ja nauti.

♥ Virpi

Hyvinvointi Hyvä olo

Seitsemän päivää suklaata – Lakritsisuklaa

Suklaisen reseptiputken aloittavat herkulliset lakritsisuklaapallot, joista koko ajatus Seitsemän päivää suklaata -teemaviikkoon lähti. Lakusuklaan onnistuessa poikkeuksellisen hyvin innostuin samalla vauhdilla tekemään muitakin suklaisia eksperimenttejä, joiden lopputulemat näet tämän viikon kuluessa.

Kehittelin lakusuklaapallerot korvaamaan kaupan hyllyiltä kadonneet Pandan Duello-suklaalakut, joita makunystyräni alkoivat yllättäen suunnattomasti ikävöimään. Aivan Duellon kaltaisia näistä suupaloista ei tietenkään tullut, mutta jotain äärimmäisen maukasta kuitenkin.raw-chocolate-balls-logo-small.jpglakritsijauhe.jpgraaka-lakritsi-suklaa.jpg

RAAKA LAKRITSISUKLAA

Sisus:

1 dl mantelijauhetta

3 tl lakritsijauhetta

1 rkl kylmäpuristettua pähkinäöljyä

1 tl carob-jauhetta

1 rkl kotimaista luomu hunajaa

hyppysellinen suolaa

muutama tippa English Toffee -steviaa (ei pakollinen)

 

Suklaakuorrute:

1 dl kaakaovoita

1 rkl hunajaa

4 rkl raakakaakaojauhetta

¼ tl steviaa

1 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia

Hyppysellinen hienoa suolaa

Tee mantelijauhe itse hienontamalla manteleita tehosekoittimessa, tai käytä kaupan valmista mantelijauhoa. Sekoita mantelijauhe, carob-jauhe ja lakritsijauhe. Itse käytin Lakridsin raakaa lakritsijauhetta (jota saa mm. Stockmannilta), joka on huomattavasti intensiivisemmän makuista kuin esimerkiksi Urtekramin lakritsijuurijauhe. Lisää hunaja ja öljy ja ripaus suolaa. Pyörittele massasta palloja ja laita ne jähmettymään jääkaappiin. Valmista sillä välin suklaakuorrute.

Sulata raastettu kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa. Kun kaakaovoi on nestemäistä, lisää makeutus. Sekoita joukkoon raakakaakaojauhe, riisinlesejauhe ja lisää ripaus suolaa korostamaan makuja. Sekoita ja maistele. Lisää tarvittaessa makeutusta, kaakaojauhetta tai suolaa. Ota tekemäsi lakritsipallot jääkaapista ja dippaa ne suklaaseen. Anna kuorrutteen jähmettyä pienen hetken jääkaapissa ja dippaa pallot uudelleen suklaaseen. Dippaa sitä useammin, mitä paksumman kuorrutteen haluat. Ripottele päälle lakritsijauhetta ja laita pallot jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen. Ota pallerot huoneenlämpöön noin 20 minuutin päästä, anna sulaa hetken, tarjoile ja nauti. Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa. Nauti viikon sisällä.

♥ Virpi

Hyvinvointi Hyvä olo