Seitsemän päivää suklaata – Minttukrokanttisuklaa
Aina kun minä ja minttukrokanttisuklaa kohtaamme, tapahtuu taikuuksia. Yhdessä hetkessä suklaalevy on edessäni pöydällä ja seuraavassa hetkessä – simsalabim, koko hoito on kadonnut. Jäljellä vain tyhjinä rapisevat paperikääreet ja makea jälkikaiku kielen päällä. Magica.
Ja eipä tuo omatekoinenkaan minttukrokanttisuklaa kovin kauaa jääkaapissa viihtynyt. Paljon parempihan sen onkin olla mahani rakastavassa huomassa.
Aloittelevalle suklaakokille minttusuklaa on erityisen suositeltava laji, sillä piparminttuöljyn ja suklaan yhdistelmällä on vaikea mennä pieleen. Vielä kun sekaan heittää aavistuksen suolaisia krokantin paloja, niin hyppy suklaavirtuoosiksi on tapahtunut.
Tämän ohjeen suklaa on muuten raakasuklaata vain suklaaosuutensa puolesta, sillä karamellimurut eli krokantit on valmistettu kuumentamalla.
PUOLIRAAKA MINTTUKROKANTTISUKLAA
Krokantti:
3 rkl hunajaa
3 rkl maapähkinävoita
Ruiskaus English Toffeen -steviaa (Ei pakollinen)
Ripaus suolaa
Valmista ensin krokantti. Kuumenna hunajaa paistinpannulla puuhaarukalla hämmentäen kunnes se vaahtoaa. Jatka hunajan hämmentämistä keskilämmöllä noin 8 minuuttia. Mitä kauemmin kuumennat, sen kovempaa krokantista tulee. Käännä liesi ykköselle ja lisää hunajan sekaan maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos paksuuntuu. Hämmennä sekaan toffeenmakuista steviaa ja ripaus suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa lisää suolaa. Kaada seos esimerkiksi leivinpaperilla päällystetylle lautaselle ja levitä ohueksi levyksi. Levitä esimerkiksi kostutetulla veitsellä, mikäli seos ei tahdo levittyä. Laita jähmettymään jääkaappiin tai pakkaseen. Murustele kovettunut toffee aivan hienoksi muruksi tai pieniksi krokanttipalasiksi.
Suklaa:
2 dl Kaakaomassaa
1 dl Kaakaovoita
3 rkl Kookosöljyä (voit jättää tämän pois, jos et pidä kookosöljyn mausta)
2 rkl Hunajaa
Noin viisi tuoretta mintunlehteä
1 rkl Carob-jauhetta
1 tl Aitovaniljajauhetta
Noin 4 tippaa piparminttuöljyä
Ripaus hienoa merisuolaa
Raasta kaakaovoi kulhoon ja sulata se lämpimässä vesihauteessa. Lisää sekaan raastettu kaakaomassa ja sulata juoksevaksi. Hienonna mintunlehdet juoksevan hunajan sekaan ja lisää sulan kaakaomassan ja rasvojen sekaan. Annostele jauheet, piparminttuöljy ja suola. Sekoita tasaiseksi. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain raaka-ainetta. Hämmennä sekaan valmistamasi krokanttimurut. Kaada levyksi vuokaan tai lautaselle ja laita pakkaseen jähmettymään reiluksi vartiksi. Ota huoneenlämpöön, taittele levystä palasia ja nauti.
♥ Virpi
Ihan huikeeta saada vanha blogiarkisto tänne, edes vähäksi aikaa!!
Ah, oli virhe tulla makeannälkäisenä lukemaan tätä… Siitäkin huolimatta onneksi tulin, pitää säästää heti tämä resepti! NAM.