Päiväni pahiksena

Monet hyvinvoinnista kiinnostuneet, ja varmasti myös iso osa blogini lukijoista, ovat kovin kuuliaista kansaa. Ihmissuhteisiin, syömiseen liikuntaan, henkiseen kehitykseen ja työhön tai opintoihin halutaan panostaa ja asiat hoitaa niin, ettei itsellä tai muilla löydy moitittavaa. Halutaan olla hyviksiä sanan kaikissa mahdollisissa merkityksissä.

 

Jatkuva hyvistely voi kuitenkin alkaa kääntyä itseään vastaan, mikäli itselleen ei osaa antaa välillä löysiä. Oman ja muiden hyvinvoinnin suorittaminen saattaa poistaa elämästä yhden sen mahtavimmista mausteista, nimittäin rentouden. Syömisten, liikkumisten ja muiden miellyttämisen tarkkailuun voi helposti hukata oman ihanan itsensä ja elämän ohjakset lipsahtaa pois omista kätösistä.

 

Mikäli tuntuu, että yllä mainitut uhkakuvat voisivat väijyä sinunkin taivaallasi, kokeilehan seuraavaa harjoitusta. Kyseessä on pahisteluharjoitus, jonka tarkoituksena on yksinkertaisesti vapauttaa sinut joistain velvollisuuksistasi ja tuoda lähemmäksi ihka omia halujasi ja toiveitasi.

 

Päiväni pahiksena
Listaa ylös kolme ns. pahaa asiaa, joita haluaisit tehdä, mutta joita et syystä tai toisesta uskalla tai kokisi pystyväsi tekemään tai joita pitäisit kiellettynä toimintana. Harjoitukseen eivät kuulu asiat, kuten pankin ryöstäminen, exäsi kiduttaminen tai työpaikkasi räjäyttäminen, mikäli sen kaltaiset asiat välkkyisivätkin kielletyissä haaveissasi, vaan kyseessä on pikemminkin pienet pahistelut, teot, jotka voivat antaa sinulle vapautumisen tunteita. Kyseessä voi olla esimerkiksi lintsaaminen töistä tai opinnoista sairauteen vedoten, itseltäsi kieltämiesi ruokien tai juomien nauttiminen, päiväkännit tai vaikka lapsellisen pilapuhelun soittaminen sille yhdelle ärsyttävälle tyypille. Mieti mitkä asiat aiheuttavat sinulle ”No en todellakaan kehtais - mutta todellakin haluaisin” -tunteen ja listaa ne ylös. Seuraavaksi toteuta ne. Voit viettää superpahispäivän ja toteuttaa kaikki kolme listaamaasi asiaa samana päivänä tai tehdä pahistelusi kolmena eri päivänä, miten vain mielit.

Hyvää pahistelua, muista relata ja NAUTTIA!

 

♥ Virpi

pst, Jos jollain tulee nokan koputtamista, niin sano että virtuaalinen hyvinvointivalmentajasi pakotti. Olen nimittäin saanut nyt suoritettua kaikki IIN:in health coach -opintoni (jeij!) ja saan pian virallisen tutkintotodistukseni postissa. Eli ihan ammattilaisen hyvinvointivinkkejä vain pahisteluillasi toteuttelet. ;)

 

(kuva:sebastien millon)

Kommentit

Anu (Ei varmistettu)

Moi,

Ja onneksi olkoon! Olen kiinnostunut tuosta tutkinnosta, voitko laittaa linkkiä :). Ja kiitos hyvistä blogeista!

Anni (Ei varmistettu)

Arvatkaa mistkä kanssa huomaa että tätä blogia lukee krooniset perfektionistihyvikset. Kukaan ei ikinä kritisoi tai hauku tai moiti mitään juttua ja harvoin on eri mieltäkään ja jos on niin vaan jostain pikkujutusta ja yleisesti ah niin ihkuja postauksia. Se ärsyttää mua, ihan tieten tahtoen aina tulen tarkastamaan kommentitkin mutta ihan pureskelematonta lätinäähän ne usein on. Vaarallistakin tollanen kaiken nieleminen. Miksi ihmiset täällä ei voi alkaa kyseenalaistaa, olisi kiinnostavampaa kuin yletön korrektius.

Virpi Mikkonen

Anu, täältä löytyy: http://www.integrativenutrition.com/ . Jos kiinnostaa, niin heitä mulle mailia: virpimarimikkonen ät gmail.com, niin voin infota mahdollisista tarjousakampanjoista! . Anni, no mutta hei kritisoi toki itse jos kritisoitavaa tulee mieleen, äläkä vaan hauku mun muita kommentoijia. :D sellanen on vähän mälsää. omien ajatusten jakaminen on kuitenkin kiinnostavampaa kun muiden mielipiteiden yksulotteinen "disautus".

Ansku (Ei varmistettu)

Oon ollut aika lyhyen ajan sun lukijana, halusin vain sanoa että blogisi on aivan ihana!! <3

Anni, eri Anni (Ei varmistettu)

Loistojuttu! Tama tulikin tarpeeseen! Miettiessani taman paivan ohjelmaa, iski pikku ahdistus kiireesta ja suorittamisesta mutta sellainen kylla mina jaksan ja pystyn-ajatusmaailma ei jattanyt rauhaan joten; lintsaan tanaan urheiluharrastuksesta (en koskaan lintsaa) ja menen puistoon maleksimaan ja katson illalla telkkaria! Ha!
Suurkiitos!
Ja sitakin suuremmat onnittelut valmistumisesi johdosta! Jos voisin viestilla lahettaa kukkasia, sen nyt teksin!
Onnea viela kerran :)

Aurelia12 (Ei varmistettu)

Hei,

aivan mahtavaa hyvinvointia. Minäkin voin 11.5.2012 aivan erityisen hyvin.

Kohta nähdään,
Aurelia12

mia (Ei varmistettu)

Mun pahisteluun tuli ekana mieleen ostaa yhdet ihanat kengät joihin ei oo varaa :) Voiko shoppailu päivästä lähettää laskun coachille? :) Mutta totta! Muistan miten hyvältä lapsenakin tuntui kun sai kerran jäädä kotiin koulusta ilman syytä :)

Hurjimus (Ei varmistettu)

Kiitos Virpi, tämä kirjoitus osui täälläkin niin nappiin että melkein tekisi mieli tulostaa ja sinitarrata seinälle. Lukemisen päätteeksi sanoin "fuck, yeah!", mutta olin kuitenkin sen verran kuuliainen että kalliin intialaisen noutoruuan sijaan menin keittiöön keittämään suuren lautasellisen kaakaojauheella höystettynä. Hillittömyyttä lienee syytä vielä harjoitella.

Lei (Ei varmistettu)

Paljon onnea valmistumisen johdosta Vripi! Anni, miksi ihmeessä olisi vaarallista joskus niellä asiat sellaisenaan? Ei kait kritiikkiä kritisoimisen ilosta anneta. Tässä blogissa on ihanan positiivinen vire!

Virpi Mikkonen

Ansku, no hei kiitos kovasti! Tosi kiva että luet ja tykkäät. Anni, eri Anni, kiitos ajatuskukkasista! Ja mahtavaa että sain inspiroitua lintsaukseen, hahaa. Joskus se kyllä on ihan paikallaan sekin. . Aurelia, Mitäs tapahtuu 11.5.? Ja missä me kohta nähdään? Häh, oon pihalla, en tajua. :D . mia, heh, ihan hyvä! Ihan ei vaan näillä äitiyspäivärahoilla lukijoiden shoppailupäiviä maksella, muuten kyllä. ;) . Hurjimus, kyllä se sieltä lähtee kun vain harjoittelet, ja olihan tuo fuck yeah -huudahduskin jo aikamoista pahistelua! :D . Lei, kiitos kaunis!

Suvi (Ei varmistettu)

Olen vähän (ta iaika paljonkin) samoilla linjoilla kuin Anni. Ärsyttää kun vaan aina hymistellään et "jee jee kaikki positiivisuus on aina hyväks ja jos tapahtuu jotain huonoo niin sit vaan katot toiseen suuntaan, opit ja elämä on taas nami namia". Näin kärjistetysti. Itseäni ärsyttää melkoisen paljon tyhjän hehkuttaminen ja etenkin sen et "kunhan vain ajattelee positiivisesti/"oikein" " niin kaikki menee hyvin. Varmasti joilla kuilla toimii paremmin kuin mulla mutta itse jotenkin vierastan semmosta yltiöpositiivistä meininkiä, siinä on mun mielestäpahimmillaan vaan tyhjän jauhamista, itsensä kehumista ja asioiden kieltämistä et miten asiat oikeasti on. Tai siis on välillä ihan kiva tehdä tällaisia harjoitteita mutta liika on ehdottomasti liikaa näissäkin asioissa, ei itseään voi koko ajan kehittää ja kehittää, mistä tämä kirjoitus itseasiassa kertookin.

Ginty (Ei varmistettu)

Mielestäni positiivinen elämänasenne auttaa jaksamaan ja mieluummin lyhyen elämäni aikana näen asioista paremmat puolet kuin jään synkistelemään ja nysvimään asioita päässäni pitkäksi aikaa. Tietysti on päiviä jolloin kaikki menee huonosti, mutta niistä oppii ja kehittyä voi aina, koko elämän ajan. Suvin kommenttiin viitaten "kunhan ajattelee positiivisesti niin kaikki menee hyvin", sanoisin, että jos ei mene hyvin niin ainakin paremmin. Kyllä minä voin henkisesti paljon paremmin kun aikoinaan, jolloin syytin muita omista virheistä enkä ottanut opiksi. Suvin kommentti kuvasi mielestäni enemmän teeskentelevää ihmistä, joka haluaisi aina vaikuttaa iloiselta ja elämänhalukkaalta, mutta ei se ole sama asia. Itse en esim koe tätä kyseisä postausta itselleni tärkeäksi, koska olen haha ehkä liiankin "pahis" joissakin asioissa, mutta on monia, jotka terveellisen elämän puitteissa murenevat sisältä päin kaikkine sääntöineen ja huonoinen omatuntoineen. Ihanaa sunnuntaita kaikille :)

Anni taas (Ei varmistettu)

Hei Virpi! Luulen etta tallainen postaus sinulta loytyy, en vain osannut sita taalta loytaa.. Tahtoisin nimittain tietaa enemman tuosta koulutusohjelmastasi, itsellani hurjan suuret inspiraatiot opiskeluun talla hetkella! Elikka onkos jonkunakoista kattavaa postausta aiheesta? Muistan niita lukeneeni taalla enempikin jossain vaiheessa.. Kiitos jo etukateen avustasi! Kivaa kevatta sinne! :)

Virpi (Ei varmistettu)

Anni, Täältä löytyy: http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/Postaus/?Bl... . Nyt on muuten hetken ajan mahdollisuus saada 500 dollarin alennus opintomaksuista. Eli jos päätät ilmoittautua, mainitse nimeni ilmoittautumisvaiheessa ja saat alennuksen. Jos tulee lisäkysymyksiä opinnoista, virpimarimikkonen ät gmail.com tavoittaa!

Kommentoi