Päiväni pahiksena

Monet hyvinvoinnista kiinnostuneet, ja varmasti myös iso osa blogini lukijoista, ovat kovin kuuliaista kansaa. Ihmissuhteisiin, syömiseen liikuntaan, henkiseen kehitykseen ja työhön tai opintoihin halutaan panostaa ja asiat hoitaa niin, ettei itsellä tai muilla löydy moitittavaa. Halutaan olla hyviksiä sanan kaikissa mahdollisissa merkityksissä.

 

Jatkuva hyvistely voi kuitenkin alkaa kääntyä itseään vastaan, mikäli itselleen ei osaa antaa välillä löysiä. Oman ja muiden hyvinvoinnin suorittaminen saattaa poistaa elämästä yhden sen mahtavimmista mausteista, nimittäin rentouden. Syömisten, liikkumisten ja muiden miellyttämisen tarkkailuun voi helposti hukata oman ihanan itsensä ja elämän ohjakset lipsahtaa pois omista kätösistä.

 

Mikäli tuntuu, että yllä mainitut uhkakuvat voisivat väijyä sinunkin taivaallasi, kokeilehan seuraavaa harjoitusta. Kyseessä on pahisteluharjoitus, jonka tarkoituksena on yksinkertaisesti vapauttaa sinut joistain velvollisuuksistasi ja tuoda lähemmäksi ihka omia halujasi ja toiveitasi.

 

Päiväni pahiksena
Listaa ylös kolme ns. pahaa asiaa, joita haluaisit tehdä, mutta joita et syystä tai toisesta uskalla tai kokisi pystyväsi tekemään tai joita pitäisit kiellettynä toimintana. Harjoitukseen eivät kuulu asiat, kuten pankin ryöstäminen, exäsi kiduttaminen tai työpaikkasi räjäyttäminen, mikäli sen kaltaiset asiat välkkyisivätkin kielletyissä haaveissasi, vaan kyseessä on pikemminkin pienet pahistelut, teot, jotka voivat antaa sinulle vapautumisen tunteita. Kyseessä voi olla esimerkiksi lintsaaminen töistä tai opinnoista sairauteen vedoten, itseltäsi kieltämiesi ruokien tai juomien nauttiminen, päiväkännit tai vaikka lapsellisen pilapuhelun soittaminen sille yhdelle ärsyttävälle tyypille. Mieti mitkä asiat aiheuttavat sinulle ”No en todellakaan kehtais – mutta todellakin haluaisin” -tunteen ja listaa ne ylös. Seuraavaksi toteuta ne. Voit viettää superpahispäivän ja toteuttaa kaikki kolme listaamaasi asiaa samana päivänä tai tehdä pahistelusi kolmena eri päivänä, miten vain mielit.

Hyvää pahistelua, muista relata ja NAUTTIA!

 

♥ Virpi

pst, Jos jollain tulee nokan koputtamista, niin sano että virtuaalinen hyvinvointivalmentajasi pakotti. Olen nimittäin saanut nyt suoritettua kaikki IIN:in health coach -opintoni (jeij!) ja saan pian virallisen tutkintotodistukseni postissa. Eli ihan ammattilaisen hyvinvointivinkkejä vain pahisteluillasi toteuttelet. 😉

 

(kuva:sebastien millon)

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (14)
  1. Anni, Täältä löytyy: http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/Postaus/?BlogEntry=22524 . Nyt on muuten hetken ajan mahdollisuus saada 500 dollarin alennus opintomaksuista. Eli jos päätät ilmoittautua, mainitse nimeni ilmoittautumisvaiheessa ja saat alennuksen. Jos tulee lisäkysymyksiä opinnoista, virpimarimikkonen ät gmail.com tavoittaa!

  2. Hei Virpi! Luulen etta tallainen postaus sinulta loytyy, en vain osannut sita taalta loytaa.. Tahtoisin nimittain tietaa enemman tuosta koulutusohjelmastasi, itsellani hurjan suuret inspiraatiot opiskeluun talla hetkella! Elikka onkos jonkunakoista kattavaa postausta aiheesta? Muistan niita lukeneeni taalla enempikin jossain vaiheessa.. Kiitos jo etukateen avustasi! Kivaa kevatta sinne! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *