Puhtaat valkeat lakanat + muutama keksinmuru

mustikka-banaani-keksit.jpg

On olemassa ihmisiä, jotka eivät voi sietää sängyssä syömistä ja mahdollisia murusia lakanoillaan. On olemassa myös ihmisiä, joiden mielestä aamupalalla ei kuulu syödä herkkuja. Nämä ihmiset eivät ehkä osaa arvostaa sitä, mitä tein tänä aamuna:

Söin aamupalaksi mustikkakeksejä juuri vaihdettujen puhtaiden valkoisten lakanoiden päällä.

wohoow, kotiäiti breaking bad.

Niin, sitten on tosiaan olemassa ihmisiä kuten minä. Ihmisiä, jotka arvostavat pieniä herkullisia ylellisyyksiä aamupalojensa arkisuutta rikkomassa ja joille valkoiset lakanat antavat aterialle vähintään yhtä lailla lisäluksusta kuin valkoiset liinat ruokapöydällä.

Tässä teille kaltaisilleni terveellisten ja maukkaan kauraisten mustikka-kookos-aamupalakeksien ohje. Lupaan, että näiden takia kannattaa herätä se puolituntia normaalia aikaisemmin. Ja jos sänkysyömingit tuntuvat liian villiltä tai leväperäiseltä toiminnalta, niin maistuvat nämä (melkein) yhtä hyviltä perinteisesti pöydän ääressä nautittuinakin.aamupalakeksit.jpgmustikka-kaura-keksit.jpg

Mustikka-kookos-aamupalakeksit (gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia)

3 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita

2 dl kookoshiutaleita/-lastuja

1 dl manteleita

3 banaania

1,5 dl pakastemustikoita

5 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

1 rkl kotimaista hunajaa

1 tl vaniljauutetta

0,5 tl suolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Hienonna mantelit muruksi, esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, mantelimuru ja suola kulhossa. Soseuta banaanit esimerkiksi haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita banaanisose kuivien ainesten sekaan. Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa ja sekoita taikinaan. Lisää myös hunaja ja vaniljauute. Sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi sekaan jäiset mustikat, sekoita vain parilla kauhaisulla, jotta mustikat eivät värjää taikinaa.

Annostele taikinasta parin ruokalusikallisen kokoisia palloja uuninpellille leivinpaperin päälle. Litistä palloja esimerkiksi lusikalla. Voit lisätä keksien pinnalle halutessasi muutaman mustikan ja kookoslastun. Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet kultaisenpaahteisen sävyn ja ihana tuoksu leijailee nenääsi.keksinmuruja.jpg

♥ Virpi

Kommentit (12)
  1. Sunnysalsera
    28.6.2016, 19:14

    Hei voiko hunajan korvata stevialla tai karppisokerilla?

  2. Hei! Voiko kylmäpuristetun kookosöljyn tilalta käyttää saman verran ”pakattua” kookosrasvaa? Entä vaniljauutteen tilalta vaniljasokeria?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *