Puunhalailun lyhyt oppimäärä

Kiitos hyvää

Nyt lähtee kunnon old school -hippien suosikkiharrastus kehiin, eli luvassa puunhalausharjoitus!
Olen nimittäin lueskellut viime päivinä minulle lähetettyä psykologi Joe H. Slaten kirjaa Anna luonnon auttaa, jossa annetaan pieniä käytännön vinkkejä siihen, kuinka voimme ammentaa voimaa luonnosta. Takakansi lupailee mm. tehokkaita keinoja vapautua kasvusi esteistä, lisätäksesi luovuutta, päästäksesi eroon ei-toivotuista tavoista, menestyäksesi työssä, hallitaksesi stressiä tai selvittääksesi ongelmia.
Ja kaiken tämän voimme kirjan mukaan saavuttaa puiden, lehtien, kasvien, tähtien, kivien, virtaavien vesien ja pilvien avustuksella. Melko paljon luvattu, mutta tavallaan täysin järkeen käypää - Voisiko olla mitään voimauttavampaa kuin paluu alkulähteille, luontoon? Kirjan mukaan kaikista luontoelementeistä juuri puiden kanssa asiointi on tuloksekkainta, joten puunhalailua it is.

(kuva: sophisticated-simplicities.tumblr.com)

Tässä vahvistava ja päämääriisi henkisesti puskeva puunhalausharjoitus – hieman mukailtuna.

1. Mieti jotain unelmaasi, päämäärääsi ja visualisoi se todeksi elämässäsi, ei vain mahdollisuudeksi. Vahvista tavoitteesi sanoin, kuten ”Olen täynnä terveyttä ja elinvoimaa” tai ”Tulen menestymään työssäni” tai ”Voitan ensi lauantain lotossa 3 miljoonaa euroa”.

2. Valitse sellainen puu joka vetoaa sinuun henkilökohtaisesti ja joka tuntuu tukevan päämäärääsi. Tee valinta tunteella, intuitiolla.

3. Aseta kätesi aivan lähelle puun runkoa ja tunne puun energia. Vahvista päämäärääsi ajatuksin ja sanoin, kuten ensimmäisessä vaiheessa ja kosketa puuta.

4. Voit myös valita puullesi nimen ja sanoa sen ääneen tai lausua vain sanan ”Puu”. Tämä rikastuttaa vuorovaikutustasi puun kanssa (...ja tässä vaiheessa osa lukijoista klikkaa itsensä silmiä pyöritellen pois blogistani. mutta ei se mitään. terve vaan, sinä avarakatseinen lukijani, joka olet edelleen messissä, jatkakaamme me harjoituksia...;)

5. Pidä käsiäsi puun rungon ympärillä ja ajattele sen olevan yhteydessä luonnon voimien kanssa. Visualisoi taas päämääräsi ja luota, että saavutat sen. Kuvittele itsesi tervehdyttävään ja voimauttavaan hehkuun. Tunne miten pelkosi virtaavat puun kautta pois sinusta ja miten maadoitut, rauhoitut ja samalla täytyt hehkuvasta energiasta. Ajattele, kuinka puu ottaa vastaan toiveesi ja muuttaa sen kirkkaaksi energiaksi, joka jatkaa matkaa maailmankaikkeuteen toimimaan sinun puolestasi.

6. Lopeta harjoitus sulkemalla silmäsi ja tuomalla kämmenet yhteen, merkkinä siitä, että pidät puuta arvokkaana voiman lähteenä.

Sitten vain odottelet tyytyväisenä tuloksia. (mikäli toivoit sitä lottovoittoa, kannattaa ehkä nostaa todennäköisyyksiä täyttämällä se lottokuponki, ihan vain varmuuden vuoksi.)

Ensi kerralla lenkkipolun varrella puiden kanssa muhinoimaan siis, ohikulkijoista viis. Annetaan niiden hihhulipisteiden nousta oikein kohisemalla! Ja toivottavasti myös hyvän olon.

♥ Virpi

Kommentit

Heli S. (Ei varmistettu)

Kiitos! Tämä sopi oikein hyvin tähän "Olen korvaamaton, itselleni"-päivään.

Matti (Ei varmistettu)

Ja ei pidä unohtaa että puista löytyy myös pakurikääpää :)

J (Ei varmistettu)

Ihanaa kun joku uskaltaa kirjoittaa välillä vähän "hörhömmistäkin" aiheista!:)

M (Ei varmistettu)

Hei, blogisi on tosi ihana ja pidän kovasti siitä tyylistä miten kirjoitat, kirjoituksistasi nousee aina hymy korviin asti! Kiitos kivasta blogista!
Ihan noista smoothieista (mahdoinko kirjoittaa oikein?) kysyisin, että onko sillä jotain merkitystä mitä marjoja, vihanneksia ja hedelmiä sekoittelee, voiko käyttää omaa luovuutta? vai onko sillä jotain suurtakin terveydellistä merkitystä mitä keskenään yhdistelee? Välillä on vaikeaa löytää kaikkia niitä aineksia mitä ohjeissa lukee, koska asun pienellä paikka kunnalla. Ja esim niissä superfoodeissa, voiko niissäkin käyttää mitä kotoa sattuu löytymään vai pitääkö sen olla juuri sitä tiettyä mitä ohjeessa on määrätty? Olisi paljon helpompaa käyttää sitä tietty, kun aina ostaa uudenlainen, koska superfoodit ovat aika kalliita. Mitäs mieltä olet?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Heli S, mahtava teemapäivä! :)
Matti, totta. Mikä parempi tapa liikkua, kuin yhdistää ulkoilu, puiden halailu ja pakurikäävän metsästys. siinä vasta kokonaisvaltaista hyvinvointia.
J, kyllä, hörhöiltä ja hipeiltä voi oppia yllättävän paljon, jos vain uskaltaa. ;)
M, Kiitos ihanasta palautteesta! Suosittelisin nimenomaan käyttämään omaa luovutta smoothieissa. Testailemalla oppii. Lehtivihreät sopivat lähes kaikkeen, marjoihin ja hedelmiin. Banaani, omena ja päärynä ovat myös kivan neutraaleja kavereita lähes kaiken kanssa. Superfoodit ovat hyvänä lisänä, mutta, saat kyllä kivasti energiaa esim. perus vihersmoothiesta, vaikka kaapista ei sattuisi mitään superia sekaan löytymäänkään. iherb.comista saa kätevästi tilattua foodeja kotiin, jos lähikaupoista ei löydy hyviä.

JJ (Ei varmistettu)

Yhdistetään puunhalaus ja pakurin keräys. Eli boostataan kääpää halaamalla puuta ennen pakurin keräämistä ja samalla kiitetään puuta :)

Touko (Ei varmistettu)

Hih, alkoi tehdä mieli mennä metsään. Tämä postaus ilmeisesti herätti puunhalailijan minussa.

Maiju Eliisa (Ei varmistettu)

Unohtu esittää tuo toive sille puulle, mutta oli se ihanaa muutenki :) Pitää kokeillä tässä joku päivä uudestaan! Kiitos, Virpi, kaikesta <3

inka (Ei varmistettu)

www.youtube.com/watch?v=zimoZz7MLqE&feature=related esim tossa guru David Wolfe puhuu maadoittamisesta ja kuinka suuria parantavia vaikutuksia maadoittamisella voi olla .... tossa pätkässä noin 6.38 minuutin kohal tulee PUUT puheeks (kattokaa ihmees kaikki 5 osaa ) ... ESIM: PALJAIN JALOIN KÄVELY JA PUIDEN HALAILU MAADOTTA !! eli eiku (sit ) kesällä jätä kengät komeroon ... tai vaikka nyt puita halailemaan ! www.youtube.com/watch?v=51w2Y8l492I&feature=related tossa David Wolfe- the shoe problem pätkä jossa lisää maadottumisesta ! ihan super matskuu ... en osaa selittä noit juttui joten kattokaa ihmees !!!!!!! <3<3

Xaria (Ei varmistettu)

That saves me. Thanks for being so snesilbe!

Minnie (Ei varmistettu)

Hey, subtle must be your midlde name. Great post!

Kommentoi