Puunhalailun lyhyt oppimäärä

Nyt lähtee kunnon old school -hippien suosikkiharrastus kehiin, eli luvassa puunhalausharjoitus!
Olen nimittäin lueskellut viime päivinä minulle lähetettyä psykologi Joe H. Slaten kirjaa Anna luonnon auttaa, jossa annetaan pieniä käytännön vinkkejä siihen, kuinka voimme ammentaa voimaa luonnosta. Takakansi lupailee mm. tehokkaita keinoja vapautua kasvusi esteistä, lisätäksesi luovuutta, päästäksesi eroon ei-toivotuista tavoista, menestyäksesi työssä, hallitaksesi stressiä tai selvittääksesi ongelmia.
Ja kaiken tämän voimme kirjan mukaan saavuttaa puiden, lehtien, kasvien, tähtien, kivien, virtaavien vesien ja pilvien avustuksella. Melko paljon luvattu, mutta tavallaan täysin järkeen käypää – Voisiko olla mitään voimauttavampaa kuin paluu alkulähteille, luontoon? Kirjan mukaan kaikista luontoelementeistä juuri puiden kanssa asiointi on tuloksekkainta, joten puunhalailua it is.

(kuva: sophisticated-simplicities.tumblr.com)

Tässä vahvistava ja päämääriisi henkisesti puskeva puunhalausharjoitus – hieman mukailtuna.

1. Mieti jotain unelmaasi, päämäärääsi ja visualisoi se todeksi elämässäsi, ei vain mahdollisuudeksi. Vahvista tavoitteesi sanoin, kuten ”Olen täynnä terveyttä ja elinvoimaa” tai ”Tulen menestymään työssäni” tai ”Voitan ensi lauantain lotossa 3 miljoonaa euroa”.

2. Valitse sellainen puu joka vetoaa sinuun henkilökohtaisesti ja joka tuntuu tukevan päämäärääsi. Tee valinta tunteella, intuitiolla.

3. Aseta kätesi aivan lähelle puun runkoa ja tunne puun energia. Vahvista päämäärääsi ajatuksin ja sanoin, kuten ensimmäisessä vaiheessa ja kosketa puuta.

4. Voit myös valita puullesi nimen ja sanoa sen ääneen tai lausua vain sanan ”Puu”. Tämä rikastuttaa vuorovaikutustasi puun kanssa (…ja tässä vaiheessa osa lukijoista klikkaa itsensä silmiä pyöritellen pois blogistani. mutta ei se mitään. terve vaan, sinä avarakatseinen lukijani, joka olet edelleen messissä, jatkakaamme me harjoituksia…;)

5. Pidä käsiäsi puun rungon ympärillä ja ajattele sen olevan yhteydessä luonnon voimien kanssa. Visualisoi taas päämääräsi ja luota, että saavutat sen. Kuvittele itsesi tervehdyttävään ja voimauttavaan hehkuun. Tunne miten pelkosi virtaavat puun kautta pois sinusta ja miten maadoitut, rauhoitut ja samalla täytyt hehkuvasta energiasta. Ajattele, kuinka puu ottaa vastaan toiveesi ja muuttaa sen kirkkaaksi energiaksi, joka jatkaa matkaa maailmankaikkeuteen toimimaan sinun puolestasi.

6. Lopeta harjoitus sulkemalla silmäsi ja tuomalla kämmenet yhteen, merkkinä siitä, että pidät puuta arvokkaana voiman lähteenä.

Sitten vain odottelet tyytyväisenä tuloksia. (mikäli toivoit sitä lottovoittoa, kannattaa ehkä nostaa todennäköisyyksiä täyttämällä se lottokuponki, ihan vain varmuuden vuoksi.)

Ensi kerralla lenkkipolun varrella puiden kanssa muhinoimaan siis, ohikulkijoista viis. Annetaan niiden hihhulipisteiden nousta oikein kohisemalla! Ja toivottavasti myös hyvän olon.

♥ Virpi

Kommentit (11)
  1. Hey, subtle must be your midlde name. Great post!

  2. That saves me. Thanks for being so snesilbe!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *