Raikas ja rento

Raikastusviikon loppusuoralla olisi varmaan hyvä puhua sananen myös henkisestä raikastumisesta.

Sitä voisi ajatella, että tässä saumassa olisi hyvä muistuttaa siitä, kuinka päästää irti tunkkaisista ja kielteisistä ajatuksista ja miten korvata ne kivoilla ja elävöittävillä aatoksilla. Jutella hieman siitä, kuinka tulkita kehon signaaleja ja sitä, mitä ne kertovat vinoutuneista ajatusmalleistamme ja kuinka itsestään voisi kehittää fyysisesti ja henkisesti vielä hieman jalomman yksilön. Tähän väliin positiivisen ajatusmenun tarjoilu saattaisi olla paikallaan.

Tai sitten ei. Niin kuin ei olekaan. Olen nimittäin vakaasti sitä mieltä, että usein parasta kaiken ja kaikkien kannalta on vain antaa olla. Älkäämme syynätkö liikaa tuntemuksiamme, olivat ne sitten fyysisiä tai henkisiä, kielteisiä tai myönteisiä. Älkäämme stressatko kehomme jokaista reaktiota ja päähämme pölähtävää ajatusta. Suurimmaksi osaksi ne eivät ole kovinkaan tärkeitä tai merkittäviä. Ne vain ovat. Anna niiden olla. Anna itsesi olla ja anna kaiken olla.

Anna itsesi nauttia siitä puhtaasta ruuasta, mitä itsellesi tarjoilet, ja jota et tee siksi, että pakottaisit kehoasi olemaan tietynlainen, vaan siksi, että arvostat itseäsi ja elämää.

Raikastuskuurin tarkoitus ei ole pinnistellä ja ponnistella kohti jotain puhdasta, eteeristä ideaalia, vaan herätellä keho ja mieli huomaamaan mikä meille on parasta. Kuurin tarkoitus ei ole käpertyä oman navan ympärille ihmettelemään jokaista kehon inahdusta, liikahdusta ja tuotosta. Sillä mitä enemmän ihminen yrittää puristaa hyvinvointia nyrkkiin, sen todennäköisemmin se soljahtaa karkuun. Hyvä olo pelkää pakkoa.

Ainoa tämän raikastusviikon henkinen ohjeeni siis on: Anna olla. Arvosta itseäsi ja unohda itsesi. Eikä se ole lainkaan niin ristiriitaista miltä se saattaa äkkiseltään vaikuttaa. Uskon sen itseasiassa olevan aidon hyvinvoinnin elinehto – itsensä kunnioittamisen, arvostamisen ja hyvällä tapaa itsensä unohtamisen ja vapauttamisen kaunis tasapaino.

 

raikastusviikko3.jpg

pandalumessa.jpg

Eli raikasta ja ennen kaikkea rentoa viikonloppua ystäväiseni. Palaan vielä ennen ensi viikkoa kuurin loppukaneettiin ja lupailemaani yllätykseen. Pysy siis kanavalla!

♥ Virpi

Kommentit (15)
  1. Ehdin lukea raikastusviikosta vasta nyt ja aion ehdottomasti ”raikastaa” ensi viikkoni! 🙂 PS. Taannoinen tuorepuuro-ohje on aivan ihana, sitä on tullut lempiaamupalani!

  2. Moikka! Voisitko tehdä postauksen (tai vastata ihan vain tähän) siitä, mitä on olla healt coach? Minua kiinnostaisi saada ihan käytännön esimerkkejä siitä, mitä työnkuvaan kuuluu, missä health coach voi työskennellä yms. Ja onko sinulla kokemuksia IIN:nästä opiskelupaikkana?

    Kiitos ihanasta blogista!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *