Rakasta pahis hyvikseksi

Tässä sosiaaliseen hyvinvointiin liittyvä oivallus, joka on helpottanut elämääni huomattavasti:

Mitä tehdä, jos ei tule toimeen jonkun ihmisen kanssa? Vastaukseni: Ala rakastamaan heitä.

Pärjään mielestäni melko hyvin tyypin kuin tyypin kanssa, mutta joidenkin seurassa tuntuu jokin hiertävän, vaikka mitä tekisi. Tällaisissa tilanteissa voin toimia kahdella tapaa. Jos henkilö on elämässäni ns. statistin roolissa, enkä joudu hänen kanssaan suuremmin tekemisiin, annan hänen olla. Jos jokin ihminen tuntuu imevän minusta energiaa joka kerta kun tapaamme ja kaatavan tilalle vain negatiivisia tunteita, epävarmuutta ja muuta kurjuutta, leikkaan hänet pois elämäni käsikirjoituksesta. Sosiaalisesta hyvinvoinnista ei kannata tinkiä. Yksi konkreettinen menetelmä seuranparantamisessa on listata ylös niiden ihmisten nimiä, joiden kanssa vietät eniten aikaasi. Kirjoita jokaisen henkilön perään hänen plussat ja miinukset, ne ominaisuudet, jotka antavat sinulle hyvää tai pahaa oloa. Päätä tämän jälkeen viettää enemmän aikaa niiden seurassa, joille kertyi eniten plussia, ja vähennä hengausta miinusmerkkisesti latautuneiden kanssa.

Elämässämme on silti usein joitain ihmisiä, joita voi olla vaikeampi ”häivyttää”, vaikka haluaisi. Nämä tyypit ja tilanteet tarjoavat kuitenkin mahtavia henkilökohtaisen kasvun paikkoja, mikäli niihin osaa suhtautua oikein. Heidän kanssaan voit ottaa käyttöön menetelmän, jota voi pitää vaikka tietynlaisena pakkorakastamisena. (Kuulostaa sekopäiseltä, I know) Käytännössä se tarkoittaa seuraavaa: Lopeta henkilön negatiivisten puolien ajatteleminen ja niistä puhuminen, ja kannusta itseäsi miettimään hänen hyviä puoliaan. Niitä todella löytyy jokaisesta, jollain nämä kivat piireet ovat vain hieman piilossa ja ne täytyy houkutella esiin. Jos esimerkiksi työpaikallasi on henkilö, joka on ”niiiiiin ärsyttävä” ja jonka kanssa et tule lainkaan toimeen, lopeta kahvitaukojuoruilu ja ko. henkilön disautus. – vatvominen ei johda mininkään, paitsi entistä ahdistavampaan olotilaan. Paskan jauhamisesta jää myös paskan maku suuhun.

Ala sen sijaan ajatella henkilöstä kuin hän olisi ystäväsi tai perheesi jäsen. Anna hänelle armoa. Mieti häntä lempeydellä. Voit jopa sanoa hänelle kohteliaisuuden kun tapaat hänet. En tarkoita nyt mitään turhanpäiväistä mielistelyä, vaan rehellisiä kohteliaisuuksia.

Tällöin tapahtuu yleensä ihme. Pikkuhiljaa, päivä päivältä jännitteet välillänne alkavat raueta, tunnelma rentoutua ja pian kenties huomaatkin jopa tulevasi juttuun hänen kanssaan. Hyvien puolien esiin kaivaminen ei ehkä enää olekaan työn ja tuskan takana, vaan tyyppihän alkaa oikein kukkia silmissäsi. Magiga! Kyse on puhtaasti energioista, joita välitämme tietoisesti tai tiedostamatta ja siitä, että vedämme puoleemme kutsumaamme energiaa. Kun kannustat itseäsi näkemään ihmisessä vain hyviä puolia, hän näyttää niitä sinulle.

Kokeile, saatat taikoa inhokistasi vaikka uuden ystävän. Maailmassa on niin paljon Hyviä tyyppejä, että mälsiin ei kannata hukata sekuntiakaan. Vaihda siis seuraa, tai vielä parempaa: vaihda asennetta ja muuta pahikset hyviksiksi. Abraham Lincolnin sanoin:  ”I don’t like that man. I must get to know him better.” 

Tässä vielä sinulle viikonloppuilijalle rakkaushenkinen biisi ja video.  

♥ Virpi

(kuvat: unknown)

Kommentit (5)
  1. Wow, that’s a really clever way of tihnknig about it!

  2. I feel so much happier now I understand all this. Tnhaks!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *