Relax – Rentoutuslevyillä veteläksi

Loma alkaa olla jo käden ulottuvilla! Vielä huominen töitä ja sitten ihanan pitkä, ensivuoden alkuun kestävä hiljentyminen. Ja mitäpä sitä odottaisi joululta enemmän kuin rauhoittumista. Vaikka itseni tuntien mieli saattaa kuitenkin lomallakin tykittää tuhatta ja sataa ja ajatukset kimpoilla pääkopassa flipperipallon lailla, jolloin totaalirentoutuminen jää vain haaveeksi.

Päänsisäisten hiljaisten hetkien takaamiseksi päätin ottaa loman alkamisen kunniaksi astetta rankemmat relaxoimisotteet. Ei, en aio kiskaista sisuksiini pullollista viinaa, vaan kokeilen jotain tehokkaampaa, rentoutus-cd:tä nimittäin!

Koska aluevaltaus on minulle uusi ja tarjonta tällä saralla yllättävän laaja, pyysin levyhankintaani apua ammattilaiselta. Helsinkiläisen Unio Mystica -myymälän omistaja Manik avasi minulle ystävällisesti hieman rentoutumislevyjen maailmaa. Tarjolla on karkeasti jaoteltuna neljänlaista plattaa:

Perusrentoutus-CD:t, joissa ”kertojaääni” opastaa kuuntelijaa rentouttamaan kehoaan ja mieltään, taustamusiikilla tai ilman. Suosituimpia ovat kuulemma miehen äänellä puhutut levyt, sillä matala miesääni koetaan usein rauhoittavampana kuin naisääni. Koska puhujan äänellä on niin suuri merkitys rentoutumisen onnistumiseen, Manik suositteli kysymään neuvoa myyjältä tai pyytämään kuulla levystä näytettä.

Visualisointimatka-CD:t, jotka rentouttavat mielikuvien avulla. Näissä tehdään mielikuvamatkoja erilaisiin rentouttavina koettuihin kohteisiin, kuten rannalle tai autiolle saarelle. 

Suggestio-CD:t, jotka antavat suggestio- tai hypnoosirentoutusta käyttämällä erilaisia hypnoositekniikoita rentouttamiseen ja mielen hallitsemiseen. Kyseiset tekniikat ovat usein tehokkaita, mutta suomalaiset kuulemma arastavat jostain syystä hypnoosi-nimikettä. Levyissä ei kuitenkaan piile vaaraa hypnotisoitua esimerkiksi haukkuvaksi koiraksi tai sammakoksi ja jäädä sille tielle. No worries.

-Lisäksi on tarjolla pelkkää musiikkia tai luonnonääniä sisältäviä levyjä, jotka luovat rauhallisen äänitaustan omatoimiselle rentoutumiselle tai vaikka meditoinnille.

Levyjä on saatavilla muun muassa stressin lievittämiseen, unensaannin helpottamiseen (esim. Raili Oksmanin Rentoutuen hyvään uneen), addiktioista vieroittautumiseen, paniikkihäiriöihin (esim. Mervi Laasasen Stressi, ahdistus ja paniikkihäiriö), itsetunnon vahvistamiseen (esim. Väinö Pertamon Hypnoosirentoutus), esiintymispelkoon jnejne.


Itse valitsin Manikin suosituksesta Risto Rannan Hetkien hiljainen muisti -levyn, joka auttaa perusrentoutumiseen ja voimavarojen aktivoimiseen. Kokeilin yhtä harjoitusta eilen illalla, mutta nukahdin kesken kaiken. En tiedä onko se hyvä vai huono asia…

Mikäli rentoutuslevyt kiinnostavat, voit kartottaa erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi Unio Mystican nettisivuilta: www.uniomystica.fi ->Rentoutus CD tai Voimapaikan sivuilta. 

Youtube on myös pullollaan erilaisia rentoutusharjoituksia ja -musiikkia. Tässä yksi kymmenminuuttinen harjoitus. (Joka rikkoo rumasti sivun väriharmonian, mutta ei välitetä siitä;)

Sattuisiko teillä olemaan kokemuksia aiheesta tai vinkkejä hyvistä levyistä? Netistä varmasti löytyisi paljon ilmaistakin materiaalia, kun vain alkaisi kunnolla penkomaan.

Nyt menen kokeilemaan toista cd:ni rentoutusharjoitusta nimeltä ”Läsnä” – läsnäoloa lisäävä mielikuvarentoutuminen. Yritän pysyä läsnä ja olla nukahtamatta. Öitä.

♥ Virpi

(kuvat:sophisticated-simplicities.tumblr.com)

Kommentit (5)
  1. the company is offering $1000 worth of gift card. So, guys do participate in the survey and grab a chance to win the gift card.

  2. Now I know who the brnaiy one is, I’ll keep looking for your posts.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *