Ruokapäiväkirjapihtari

Siitä lähtien kun aloitin blogini pitämisen, olen saanut lukuisia toiveita ruokapäiväkirjani postaamisesta. Ensin kieltäydyin, sitten lupasin harkita asiaa, mutta nyt asiaa mietittyäni olen päättänyt kieltäytyä kunniasta.

En nimittäin usko että ruokapäiväkirjani oikeasti auttaisi ketään muuta kuin korkeintaan minua itseäni. Ja tällä hetkellä en koe minkäänlaista tarvetta ruokieni syynäämiseen, homma menee tätä nykyä omalla painollaan mukavassa balanssissa. Se mikä on minulle hyvä ja toimiva ruokavalio, ei todennäköisesti tai kenties ole hyvä ruokavalio sinulle. Lisäksi oma ruokavalioni elää jatkuvasti elämäntilanteideni muuttuessa, ja ateriani näyttävät kovin eriltä nykyään kuin esimerkiksi viime talvena.

Sitä paitsi raakailusta kiinnostuneet eivät saisi ihan hirveästi irti tämänhetkisistä syömisistäni. Toki suosin edelleen tuoretta ja puhdasta ruokaa, mutta en missään nimessä lähtisi kategorisoimaan itseäni rawfoodistiksi tai miksikään muuksikaan ”-istiksi”. Esimerkiksi eilen ravintolapäivänä nautin mm. punajuurihampurilaisen lohkoperunoilla, rooibosteetä ja tuoreen sitruunakroisantin sekä kiinalaisia paistettuja kasviksia chilillä ja valkoista riisiä. Laske siitä sitten ravintoarvot, hahaa. No mutta, mikä tärkeintä, päivän päätteeksi oloni oli mitä mmmainioin.

Tänään puolestaan aloitin päiväni poikaystäväni sänkyyn tarjoilemalla tattaripuurolla ja marjoilla ja jatkoin hieman myöhemmin smoothiella, johon sotkin mustikoita, mansikoita, tocotrienolsia, lucuma-jauhetta, silica-tippoja,
siitepölyrakeita, fytoplanktonia, chia-siemeniä, manteleita, mulperimarjoja ja kookoslastuja. 

Ruokavaliossani ei siis ole oikeastaan nykyisin mitään selkeää linjaa – paitsi hyvä fiilis!

Ymmärrän, että monet ajattelevat että ruokapäiväkirjasta voisi poimia kätevästi vinkkejä omien aterioittensa koostamiseen, mutta hei, netti on pullollaan hyviä reseptejä, joista voi testailla juttuja omien päiviensä ja vatsansa täytteeksi! Raw Food -reseptejä muun muassa: Kiitos hyvää -resepteissä ja Moments Katjan blogissa. Tsekkaa esim. myös: mene ja tiedä, syömisen iloa, the raw chef, ja choosing raw.

Eli pahoittelut teille ruokapäiväkirjaani toivoneille. Sitten kun valmistun health coachiksi, niin voitte kenties tulla konsultaatiooni, niin koostetaan teille ihan ikioma, juuri passeli ruokapläni. Siitä varmasti saisikin jo jotain aidosti itselleen hyödyllistä irti. 😉Tässä kuitenkin yksi vinkki reseptinälkää tyydyttämään: pari päivää sitten nauttimani maukas raakarisotto, jonka reseptin bongasin edellä mainitusta Katjan blogista. Helppoa ja raikasta! Tsekkaa pinaatti-sitruunarisoton ohje täältä.

♥ Virpi

Kommentit (15)
  1. I1hdhV , [url=http://nypsfocojnpw.com/]nypsfocojnpw[/url], [link=http://sbszrcdnhgpp.com/]sbszrcdnhgpp[/link], http://ybqqonivroit.com/

  2. BkCt7y sdxvdjsbrbkh

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *