Ruususen puuro

Vispipuurossa on utuisen upottavaa taikaa. Vaahtomainen koostumus ja hempeä väri takaavat pehmeistä pehmeimmän aloituksen päivälle.

ruususen_puuro_kiitos_hyvaa.jpg

Perinteisesti vispipuuro tehdään vehnästä valmistetuista mannasuurimoista ja puolukoista, mutta voipa sen tehdä toisinkin! Gluteeniton ja terveellinen vispipuuro syntyy tattari- tai hirssihiutaleista ja marjoina voi käyttää mitä ikinä mielii, hilloista, mustikoista, herukoista, mansikoihin ja vadelmiin.

 

Oma bravuurini on ollut mannasta tai tattarista, vadelmista ja mansikoista keittelemäni puuro, jonka olen maustanut vaniljalla ja nimennyt prinsessapuuroksi. Prinssipuurohan syntyy puolestaan tietenkin mustikoista ja/tai mustaherukoista, sikäli mikäli mielii ylläpitää pinttyneittä sukupuolistereotypioihin nojaavia värikoodistoja. Mutta ei jaksa tänään miettiä niin vakavia.

Saanen nyt esitellä aamulla valmistamani Ruususen puuron, joka syntyi näin:

1 l vettä
5 dl tattarihiutaleita
2 dl kesällä poimittuja ja pakastettuja mansikoita
ripsaus suolaa
hupsaus hunajaa
muutama tippa ruusuvettä

Kiehauta vesi, lisää tattarihiutaleet ja keittele hiljalleen noin 15 minuuttia. Ota puuro liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Kaada puuro blenderiin ja lisää sekaan marjat, tai sekoita sauvasekoittimella. Lisää marjat vasta tässä vaiheessa, jotta et kiehuta niiden vitamiineja taivaan tuuliin. Lisää hunaja, suola ja ruusuvesi ja sekoita vaahtomaiseksi vispipuuroksi. Mikäli pakastemarjat ovat jäähdyttäneet puuroa liikaa, voit lämmittää puuroasi vielä nopeasti kattilassa. Vispipuuro maistuu toki myös kylmänä, eli jos teet kerralla isomman satsin ja säilöt puuroa jääkaapista, saat siitä kivoja välipaloja.

♥ Virpi

pst, reseptitoivekilpailuun tuli huikeasti mahtavia vastauksia, kiitos niistä! ilmoitan voittajan huomenna, kunhan olen ensin käynyt osallistujat intuitiivisesti läpi ja kanavoinut universumin energiat oikeaan osoitteeseen. 😉

Kommentit (10)
  1. Näyttää todella hyvältä puuro mistä marjoista tämä on tehty ja onko vaikea tehä kun en oo koskaan tehnyt muuta kuin tavalliset puurot ja vispipuuro

  2. Ei oo mitään parempaa kuin mummon tekemä omena vispipuuro <3 Niin kevyttä ja miedon makuista että voi melkein maistaa miten omenat muuttuu vaniljaisiksi <3

    http://steamedsnowpeas.blogspot.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *