Salaisuuksien suklaapiiras

Minulle tarjottiin viime viikolla ai-van mahtavaa raakasuklaapiirakkaa, joka hurmasi minut niin totaalisesti, että en saanut ajatuksiani siitä irti ennen kuin valmistin sitä itsekin. Ja sehän tapahtui heti viikonloppuna, kun kokkailin kyseistä herkkua ison vuoallisen verran, jälleen perusohjetta varioiden.

Koska piirakkavuokani on melko kookas (halkaisija 27 cm), valmistin piirakkaa tupla-annostuksella. Suosittelen oikeasti pidättäytymään suunnilleen alla olevissa määrissä, ellet ole tarjoamassa piirakkaa vieraille, sillä kukaan terveet makuaistit ja perushuonon itsehillinnän omaava ei pysty säilyttämään kyseistä herkkua kovin pitkää aikaa, vaan se on pakko syödä heti äkkiä pois. (Tosin piirakka paranee huomattavasti muhittuaan jääkaapissa ainakin yön yli.) Itselläni olisi vielä pieni pala jäljellä, ja tiedän, että en saa siltä rauhaa, ennen kuin olen kaapinut lautasen tyhjäksi viimeistä murua myöten.

Pohja:
-6-8 taatelia
-2-4 kuivattua viikunaa
-Pari desiä pekaanipähkinöitä (tai esim. saksanpähkinöitä)
-Muutama ruokalusikallinen halvaa (valinnainen)
-1/2 dl raakakaakaojauhetta
-1 tl kanelia
Täyte:
-2 avokadoa
-2 rkl hunajaa
-Puoli desiä raakakaakaojauhetta
-Ripaus suolaa
-Puoli desiä sulaa kookosöljyä
-Puoli desiä kookoshiutaleita
Päälle:
-Kookoshiutaleita
-Pekaanipähkinöitä
(kaikki ainekset mieluiten luomuna, kuten täällä meillä on tapana)

Hurruuttele pohjan aineksen sauvasekoittimella tai monitoimikoneella muussiksi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset vaahtomaiseksi seokseksi ja levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja pekaanipähkinöitä ja laita piirakka pakkaseen jähmettymään reiluksi puoleksi tunniksi. Ota komeus kylmästä, tarjoile sellaisenaan tai kirpsakan luomumarjasekoituksen (puna- ja mustaherukoita, vadelmia, mustikoita ja mansikoita) kera ja sano ”mmmm-m, että osaa olla hyvää!” Voit myös lausua muita vapaavalintaisia ylistyssanoja, kunhan tuot nautintosi julki. (tiesithän, että ääneen manifestoidut hekumoinnit tuplaavat aina onnentuntemukset. juuri keksin tällaisen säännön.) Syömisen päätteeksi nuole lautanen.

Toim. huom: Koostumuksessa on jotain salamyhkäisen addiktiota aiheuttavaa.

♥ Virpi

Kommentit (11)
  1. Olen pettynyt. Pari päivää nyt syönyt tätä ja tökkii. Raikkaammat , aikaisemmin tekemäni appelsiini , vadelma- ja sitruunapiiraat ovat näköjään enemmän mun makuuni. Yleensä kaikki suklaajutut ovat mun herkkuani 🙁

  2. Hei, kiitos tästä(kin) reseptistä! Tein tätä lauantaina sauvasekoitin huuten… Oli vähän vaikeuksia saada ainekset sekoitettua yhteen tuolla aikansa eläneellä vekottimella (ehkä kunnon blenderi pitäisi vihdoin hankkia), ja ensivaikutelma piiraasta oli melkoisen tuju. Lätkäisin siihen sitten marjoja kylkeen ja tajusin löytäneeni jotain taivaallisen hyvää! Ja tosiaan, seuraavana päivänä maku oli yhä parempi 😉 Joten tuhannesti kiitoksia!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *