Särmikäs juuressoppa
Toivoitte muutama viikko sitten järjestämässäni reseptikyselyssä helppoja ja sesonkiin sopivia lämpimiä ja lämmittäviä kasvisruokia. Tsadam, Tässä tilauksestanne yksi sellainen!
Kyseessä ei ole mikään kulinaristinen neronleimaus vaan superhelppo, maukas ja terveellinen perusruoka arkeen. Kuten kuvasta näkyy, keitokseni on melko karskin näköinen isoine juureslohkoineen, mutta itseasiassa särmikäs koostumus, joka johtui hätäisestä kokista, sopi soppaan loistavasti. Kuvatkin ovat nyt vähän hämäriä ja epäskarppeja, mutta ei se kattokaa aina oo nii justiisa.
Sooloilin ruuan jämäaineksista kovassa nälässä, heittelemällä sekaan vähän kaikenlaista. Päädyin lopulta tekemään sitä viisi litraa, syömään monena päivänä ja ajattelin vielä ensi viikolla valmistaa lisää. Joskus riman alitus palkitaan.
Särmikäs juuressoppa
1 iso bataatti
4 porkkanaa
4 punajuurta
Pari desiä keitettyjä/huuhdeltuja papuja (Itse käytin GoGreenin valmista papumixiä)
1 sipuli
Pari valkosipulinkynttä
3 dl tomaattimurskaa (Itse käytin purkillisen valmista luomutomaattimurskaa)
2 rkl hunajaa
Oliiviöljyä
Chiliä
Rakuunaa
Mustapippuria
Merisuolaa
Herbamare-kasvisliemitiivistettä
Pari litraa vettä
Kuori ja lohko juurekset ja sipuli, heitä kattilaan veden sekaan ja keitä kunnes juurekset ovat aavistuksen pehmenneet. Kumoa sekaan pavut, pilkkomasi ja nopeasti kuullottamasi sipuli ja valkosipuli ja tomaattimurska. Mausta lämmittävällä chilillä ja muilla mausteilla. Keitä miedolla lämmöllä kunnes haarukka uppoaa juureksiin, lorauta sekaan oliiviöljyä, kauho lautaselle ja lusikoi suuhusi.
♥ Virpi