Sayonara selluliitti!

Kiitos hyvää

On taas se aika vuodesta, jolloin on syytä alkaa miettimään tulevan kesän rantakautta... No ei vaiskaan! Vaikka aionkin käsitellä tässä postauksessa selluliittiasiaa, niin tämän ei ole todellakaan tarkoitus kuumotella ja ahdistella appelsiini-ihoa kantavia kanssasisaria. Että ihan rennosti vaan. Mutta sikäli mikäli joku mielii muhkuroitaan silottaa, niin tulossa muutama täsmävinkki. Jos olet kiintynyt pahkuroihisi, tee kaikki toisin kuin neuvon.

Itse suhtaudun appelsiini-ihoon pikemminkin kroppani terveyden indikaattorina kuin kauneusuhkana. En tuhlaa aikaani pakaroitteni puristeluun peilin edessä, mutta myönnän ilahtuneeni ruokavalion fiksauksen myötä tapahtuneesta reisien ja vatsan ihon tasoittumisesta. En väitä olevani 100 prosenttisesti selluliittivapaa, mutta uskon lopputuleman olevan jotain sitä luokkaa jatkaessani valitsemallani tiellä. Ja se tiehän viitoittuu kutakuinkin näin:

Selluliitti rakentaa pesänsä happamaan kroppaan. Ja happamassa elimistössä sikiävät myös lukuisat terveysuhat masennuksesta syöpään. Hapan kroppa on siis paha, huono, evil, no good. Erityisesti selluliitti rakastaa jämähtää paikkoihin, joissa aineenvaihdunta on heikko. Rasvasta, sokereista ja myrkyistä koostuvat muhkurat on siis mahdollista liuottaa kropan alkalisoinnilla, puhdistavalla ruokavaliolla ja aineenvaihdunnan vilkastuttamisella.

Aloitetaan happaman kropan muuttamisesta emäksisemmäksi eli alkaalisemmaksi. Tämä tapahtuu alkalisoivilla ruoka-aineilla. Kropan happamuuden vähenemisessä menee tapauksesta riippuen hieman aikaa. Happamuus haihtuu huomattavasti noin puolessa vuodessa alkaaliseen ruokavalioon siirtymisen jälkeen.

Esimerkiksi nämä asiat happamoittavat kroppaasi, vältä siis niiden liikakulutusta: Roskaruoka, pitkälle prosessoidut ruuat, Vaalea vehnä (Pastat, pullat, keksit, leivät, pitsat...), Sokeri (Valkoinen ja ruskea, makeutusaineista esim aspartaami), Lisäaineet, Maitotuotteet, Liha, Kahvi, Olut, Limsat, Stressi, Pelot, ikävät ja ”happamat” ajatukset

Suosi alkalisoivia juttuja, kuten:
-Salaatit
-Idut ja versot
-Kurkku
-Porkkana
-Aprikoosi
-Pinaatti
-Selleri
-Parsa
-Sipulit
-Levät (Chlorella & Spiruliina)
-Greippi, sitrushedelmät
-Mustikka
-Melonit
-Viikuna
-Taateli
-Päärynä
-Manteli
-Rusina
-Nauru ja iloiset ajatukset

*Täällä kattava listaus happamista&emäksisistä ruoka-aineista*

Sen lisäksi, että vähennät happamoittavia ja lisäät alkalisoivia juttuja, tuo ruokavalioon puhdistavia ruokia ja juomia. Useat alkalisoivista ruoka-aineista ovat myös puhdistavia. Esimerkiksi levät Chlorella ja Spiruliina imevät itseensä raskasmetalleja ja muuta skeidaa, ja kuljettavat ne pois kropasta. (Vuosien varrella kertyneet myrkyt jemmaavat itsensä mieluiten juuri rasvavarastoihimme.) Nauti siis niitä päivittäin. Lisää tuoreiden kasvisten ja hedelmien määrää ja juo paljon puhdasta vettä. Luomulaatuinen kookosöljy on myös mahtava puhdistaja, mutta aloita sen käyttö iisisti, ettet joudu tököttämään vessanpöntöllä 24/7.

Itse vedän esimerkiksi vähintään yhden ruukullisen salaattia, pari ruukullista yrttejä, kokonaisen kurkun ja usean sellerin varren (joskus koko paketin) päivässä. Tämän lisäksi nautin kuuriluontoisesti emäksistä koivuntuhkauutetta ja päivittäin puhdistavaa pakurikääpäteetä. Nauttimani vesi on lähdevettä tai Brita-kannulla suodatettua hanavettä.

Mielestäni kätevin tapa happamuuden ja myrkkyjen poistoon ovat päivittäiset alkalisoivat ja puhdistavat vihersmoothiet. Yksi hyvä tapa on hyrskyttää aamulla litra yllä mainituista aineksista koostettua smoothieta ja nauttia se aamun ja päivän aikana.

Alkalisoinnin ja puhdistamisen lisäksi selluliitin sulamista ja aineenvaihdunnan vilkastumista kannattaa lisätä ihan perinteisellä nopatempoisella liikunnalla ja VENYTTELYLLÄ. Esimerkiksi kireät lonkankoukistajalihakset keräävät selluliittia vatsaan. Nesteiden on siis päästävä virtaamaan kropassa vapaasti, jotta kuona pääsee poistumaan. Kuivaharjaus on myös yksi kätevä tapa lisätä neste- ja verenkiertoa.

Otappa siis yllä mainitut niksit testiin, palaa asiaan tuossa kesän korvilla ja kerro miltä peilikuva näyttää. Hei hei sun höllyvilles, sayonara selluliitti! Kaipaamaan jäi: ei kukaan.

Tsekkaa myös Dan McDonaldin selluliitinsulattajamehu.

♥ Virpi

(kuvat: omia)

Kommentit

Emmi (Ei varmistettu)

Muutama vuosi sitten muutin ruokavalioni kokonaan: ei viljoja, perunaa, leipää. Pikkuhiljaa vähensin myös sokerin käyttöä ja lopetin kaikkien kevyttuotteiden syönnin. Vatsaongelmani katosivat ja samalla muutama kilo. En ollut koskaan tuntenut oloani yhtä terveeksi ja energiseksi!

Valitettavasti ammattikorkeakoulussa tarjoiltu, lähinnä jauhoja sisältävä, ruoka ja muiden kommentit aiheuttivat luisun takaisin entiseen. On se kumma, miten kaikkia muita tuntuu häiritsevän hiilarittomuus ja terveelliset elämäntavat (kateutta?). Edelleenkin vältän kyllä viljoja, mutta niihinkin tulee välillä sorruttua. Vatsa vaikeroi ja olo on usein kurja.

Blogisi on innoittanut minut aloittamaan ruokavaliomuutoksen uudelleen. Kiitos!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Emmin, ihan mahtavaa kuulla, että olet palaamassa parempaan ruokavalioon. Tämä on ehdottomasti parasta palautetta mitä voin saada! Ja tuo on kyllä niin totta, että terveellisiä ruokatottumuksiaan saa olla jatkuvasti selittelemässä. Mutta onhan se ymmärrettävää, että jos tyyppi itse vetää cokista ja käretorttua ja kaveri vieressä vihersmoothieta, niin saattaa tulla hieman syyllinen olo ja alkaa kiukuttamaan kun menee hyvä "herkutteluhetki" pilalle. Ja sitten se turhautuminen puretaan siihen terveysfriikki ilonpilaajaan. ;) Mutta kokemukseni on, että hyvät ruokailutavat tarttuvat - ja paremmin kuin pahat. Onhan se loogista matkia sitä, joka voi hyvin, kuin sitä, joka voi pahoin.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Anteeksi, Emmi, eikä Emmin. Mulla on kyllä niin paha tämä lukihäiriö...

Janina (Ei varmistettu)

Jepulis kyllä se vain niin on, että luettua edellisen merkintäsi odottaa jo seuraavaa. Sen lisäksi että vinkkisi ovat ihania, on tekstisi todella innoittavia ja saan niistä jonkinlaista motivaatiota kouluhommiin. Toimittajaksi kun itsekin opiskelen. En ole läheskään kaikkia vinkkejäsi ottanut kokeiluun sillä se on vaikeaa kun syö 24/7 opiston ruokia aamupalasta iltapalaan. Harvoin sitä jaksaa täällä omassa kymmenen neliön luukussa alkaa smoothieita nyrkillä vääntämään. Mutta sen sijaan juttujasi lukiessani sanon itselleni aina mielessäni:"Sitten kun kesällä muutan omaan kotiin jossa kaikki ympäröivä on mun omaa.." :) Kiitos ihanista ja raikkaista merkinnöistäsi. Ne ovat limen vihreitä, vaaleanpunaisia, luonnovalkoisia. Maistuvat mangolle ja luonnon jogurtille..

Emmi Sjöholm (Ei varmistettu)

Tosiaan täytyy olla selittelemässä... Postasin Facebookiin linkin blogiisi ja sain kolme kommenttia - kaikki epäileviä, vähätteleviä. Huoh.

Ruokavaliomuutosta kokeilleena tiedän sen vaikuttaneen omaan hyvinvointiini. Onneksi se riittää.

Mukavaa alkuvuotta ja kiitos, että jaksat kirjoittaa blogia, vaikka kaikki eivät ihan ymmärtäisi :)

Emmi (Ei varmistettu)

Haa, tietokoneen automaattinen kenttien tekstinsyöttö päätti sitten livauttaa edelliseen kommenttiin myös sukunimeni, mutta samapa tuo :)

Jenni (Ei varmistettu)

Mistähän noita leviä saisi hankittua, onko vinkkejä?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Emmi, kyllä ne epäilijät siitä hiljenee, kun näkevät muutoksen tyypin hyvinvoinnissa. :)
Jenni, Esimerkiksi Ruohonjuuresta saa ja netistä voi tilata edullisesti: www.iherb.com. Helsingistä saa laadukasta spiruliinaa ja chlorellaa Natura Zonesta lönkalta. Suosituksen arvoisia ovat spiruliinasta Spirulina Azteca ja chlorellasta Vihreän Helmen chlorella, puristeena tai jauheena. Ihan parhaita päivittäisessä käytössä varsinkin silloin kun käynnistää kroppansa puhdistuksen.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Janina, Wau, Olipas mahtava palaute. Kiitos kaunis. :) Ja tsemppiä toimittajaopintoihin, oman kodin hommaamiselle ja paraneville ruokailutottumuksille. Paljon hyvää sulla siis luvassa ens kesäksi!

Jenni (Ei varmistettu)

Kiitos vinkeistä! =)

Catri (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasti kuvitettu blogi ja niin mielenkiintoiset aiheet <3 (eksyin ensimmäistä kertaa tänne) ..joutui oikein ahmimaan tekstiä!! Itsekin olen erityisen kiinnostunut puhtaasta ruokavaliosta ja sen vaikutuksista omaan hyvinvointiin - ero on nimittäin huikea! mutta selittely rasittavaa. Tästä sainkin ihan uudenlaista puhtia lisäkokeiluihin ja huomenna marssin ostamaan tehosekoittimen :)

Fanni (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos hienosta blogista! Onneks oot alottanu tän aika vasta, niin pysty lukeen kaikki tekstit ja pääsemään todella mukaan. Itselläkin ollu viime aikoina aikamoiset pohdinnat aiheesta mitä suuhunsa laittaa. Viime vuosina mua itseä on vaivannu melko paskamainen käsi-ihottuma, joka tuntuu villiintyvän sokerista (makuunin karkit...alkanu viime aikoina vähän ällöttää). Muutama viikko sitte vedettiin äidin kanssa kaalikeittodieetti, jota pidetään tyhmänä laihdutuskikkana, mutta siis oikeestihan puhdistaa elimistöä aika tehokkaasti. Siitä tuli todella hyvä olo. Sen jälkeen ei edes tehny mieli mitään E:llä raiskattua scheissea. Eilen sorruin leffassa makuuniin ja tättädää - kädet oireili heti. Tänään tein elämäni ensimmäisen vihersmoothien ja tuntuu, että pienin askelin voin oikeesti muuttua sellaiseksi, joka syö pääasiassa itselleen hyvää tekevää. (Se Jaakko Halmetojan video oli hieno!) Nyt haluaisin lopuksi kysyä sulta kirjavinkkejä. Sanoit "Kuinka minusta tuli terve" -postauksessa, ...

Fanni (Ei varmistettu)

toi kommentti näköjään katkes kesken, great. Mutta niin: Sanoit "Kuinka minusta tuli terve" -postauksessa, että ahmit kirjoja ravintoasiaan liittyen. Onko sulla jotain teosta, joka tulis heti mieleen, jos haluaa alkaa lukea noista asioista? Tää blogi on jo antanu todella paljo hyviä ideoita. Eilen tilasin spirulina-leväjauhetta, CoCoVia. :) Tiedätkö, onko se hyvä valinta?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Catri, tervetuloa lukemaan, kiva että sisältö miellyttää. :)
Fanni, Joo, tuo kommenttien pätkäisy on tosi ikävää, toivottavasti saadaan kohta fiksattua. Irtokarkit on kyllä itsellänikin olleet aina pahimpia riivaajia. Nyt olen ollut totaalilakossa niistä jo puoli vuotta. Muu ei toimi, ne ovat heikko kohtani ja lähes pahimpia myrkypommeja kaikista! Ja kirjasuosituksista voisi kyllä myös tehdä oman postauksen, niitä on tullut luettua niin paljon. Mutta näin äkkiseltään voisin suositella: Paula Heinonen: Vihdoinkin Hyvä olo, David Wolfe: Eating for beauty, Shazzie/David Smith: Detox your world, Kaarlo Jaakkola: Ruuansulatus kuntoon ravitsemushoidolla, Mats-Eric Nilsson: Petos lautasella, Michael Pollan: Oikean ruan puolesta.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Niin ja tuo Cocovin spirulina on ok! Sopii etenkin "aloittelijalle". Esim. HealthForcen Spirulina azteca on vähän tykimpää kamaa.

Tina (Ei varmistettu)

Voikohan tuon selluliitinsulattajamehun pyöräyttää vain blenderissä? En omista mehustinta, eikä se tuohon kopperoon, jota keittiöksi kutsutaan, oikein mahtuisikaan. Mehun puristamista voisi toki yrittää, mutta vähemmän siitä taitaa sitten tulla hyötykäyttöön kuin mehustimella... :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Tiina, blendaus ok!

Sally (Ei varmistettu)

Sulla on kyllä niin hauska tyyli kirjoittaa. Blogi saa mut hymyilemään. Mielettömän hyviä ideoita ja reseptejä ja positiivista meininkiä. Kumpa sun viesti tavoittaisi kaikki ihmiset ja he alkaisivat ajatella enemmän oman kehon ja mielen hyvinvoinnin tärkeyttä.

Anni (Ei varmistettu)

"Helsingistä saa laadukasta spiruliinaa ja chlorellaa Natura Zonesta lönkalta." Missä ihmeessä on lönkka? En oo helsingistä niin mulla ei oo mitään hajua.. Ja tiedätkö onko Puhdistamon levävalmiste hyvää?

Kiitos ihanasta blogista! Se on tosi innoittava ja raikas! Saa aina hyvälle tuulelle:)

Wimpy (Ei varmistettu)

Stands back from the keyboard in amaezmnet! Thanks!

ymbpkwp (Ei varmistettu)

3PI6bo omqmucjbfwus

Jolanda (Ei varmistettu)

Olen 19-vuotias naisenalku ja olen todella inspiroitunut blogistasi. :) Aloin lukea sitä jo kauan aikaa sitten, ja olen huomannut vinkkisi todella tehoavaisiksi. Ruokavaliotani olen pikkuhiljaa yrittänyt muuttaa, vaikka vastavirtaan uimiseltahan se välillä tuntuukin, useimmiten saa kokoajan olla selittelemässä ja näkemässä extrapaljon vaivaa etsiessään oikeasti ravinteikasta ruokaa.. :( rakastan tapaasi kirjoittaa ja suloisia kuviasi! Ihana blogi, kaikenkaikkiaan. :) haluaisin päästä huonon ruokavalion & elämäntapojeni keväällä& kesällä kerääntyneestä selluliitistani eroon, ja Spirulinan lisääminen ruokavaliooni kiinnostaisi kovasti. CocoVin jauheen maku ällöttää minua, joten mietin, olisiko Spirulina-pillereissä hyviä, tehokkaita vaihtoehtoja? Esimerkiksi Solgar-merkki? Olisin ikionnellinen jos ehtisit vastaamaan. En tahtoisi opiskelijabudjetistani laittaa rahaa menemään "huonoihin", kehnolaatuisiin superfoodeihin, kun kaikkiin ei voi luottaa.. Kiitos joka tapauksessa! :)<3

Virpi (Ei varmistettu)

Anni, lönkka eli lönnrotinkatu. :) . Jolanda, Kiitos hurjasti kivasta palutteesta. Lämmitti sydäntä. :) Suosittelen testaamaan HealthForcen Spirulina Mannaa, joka on ensinnäkin laadukasta mutta myös useiden mielestä maukkainta spirulinaa. Itse hommaan kyseisen tuotteen Helsingin Kampin Ruohonjuuresta. Myös iHerbistä voi tilata: http://www.iherb.com/HealthForce-Nutritionals-Spirulina-Manna-1-lb-453-5...

Jolanda (Ei varmistettu)

Suurkiitos vinkistä! Täytyypä ehdottomasti kokeilla tuota. Kaikkea hyvää sulle! :) keep up the good work! <3

Tina (Ei varmistettu)

Personally, I think that's only fair after all the shouting Lis has done in her 26 years. Mom and Dad might try to make a trip soon, pbosisly on their way down for Barb's wedding next week! Can't wait to see more pictures of our little girl.

tatlqro (Ei varmistettu)

CvrZqK wzmllbbygtpc

grxgbwj (Ei varmistettu)

zgshbC zxjrvxvhwudq

Kommentoi