Sayonara selluliitti!

On taas se aika vuodesta, jolloin on syytä alkaa miettimään tulevan kesän rantakautta… No ei vaiskaan! Vaikka aionkin käsitellä tässä postauksessa selluliittiasiaa, niin tämän ei ole todellakaan tarkoitus kuumotella ja ahdistella appelsiini-ihoa kantavia kanssasisaria. Että ihan rennosti vaan. Mutta sikäli mikäli joku mielii muhkuroitaan silottaa, niin tulossa muutama täsmävinkki. Jos olet kiintynyt pahkuroihisi, tee kaikki toisin kuin neuvon.

Itse suhtaudun appelsiini-ihoon pikemminkin kroppani terveyden indikaattorina kuin kauneusuhkana. En tuhlaa aikaani pakaroitteni puristeluun peilin edessä, mutta myönnän ilahtuneeni ruokavalion fiksauksen myötä tapahtuneesta reisien ja vatsan ihon tasoittumisesta. En väitä olevani 100 prosenttisesti selluliittivapaa, mutta uskon lopputuleman olevan jotain sitä luokkaa jatkaessani valitsemallani tiellä. Ja se tiehän viitoittuu kutakuinkin näin:

Selluliitti rakentaa pesänsä happamaan kroppaan. Ja happamassa elimistössä sikiävät myös lukuisat terveysuhat masennuksesta syöpään. Hapan kroppa on siis paha, huono, evil, no good. Erityisesti selluliitti rakastaa jämähtää paikkoihin, joissa aineenvaihdunta on heikko. Rasvasta, sokereista ja myrkyistä koostuvat muhkurat on siis mahdollista liuottaa kropan alkalisoinnilla, puhdistavalla ruokavaliolla ja aineenvaihdunnan vilkastuttamisella.

Aloitetaan happaman kropan muuttamisesta emäksisemmäksi eli alkaalisemmaksi. Tämä tapahtuu alkalisoivilla ruoka-aineilla. Kropan happamuuden vähenemisessä menee tapauksesta riippuen hieman aikaa. Happamuus haihtuu huomattavasti noin puolessa vuodessa alkaaliseen ruokavalioon siirtymisen jälkeen.

Esimerkiksi nämä asiat happamoittavat kroppaasi, vältä siis niiden liikakulutusta: Roskaruoka, pitkälle prosessoidut ruuat, Vaalea vehnä (Pastat, pullat, keksit, leivät, pitsat…), Sokeri (Valkoinen ja ruskea, makeutusaineista esim aspartaami), Lisäaineet, Maitotuotteet, Liha, Kahvi, Olut, Limsat, Stressi, Pelot, ikävät ja ”happamat” ajatukset

Suosi alkalisoivia juttuja, kuten:
-Salaatit
-Idut ja versot
-Kurkku
-Porkkana
-Aprikoosi
-Pinaatti
-Selleri
-Parsa
-Sipulit
-Levät (Chlorella & Spiruliina)
-Greippi, sitrushedelmät
-Mustikka
-Melonit
-Viikuna
-Taateli
-Päärynä
-Manteli
-Rusina
-Nauru ja iloiset ajatukset

*Täällä kattava listaus happamista&emäksisistä ruoka-aineista*

Sen lisäksi, että vähennät happamoittavia ja lisäät alkalisoivia juttuja, tuo ruokavalioon puhdistavia ruokia ja juomia. Useat alkalisoivista ruoka-aineista ovat myös puhdistavia. Esimerkiksi levät Chlorella ja Spiruliina imevät itseensä raskasmetalleja ja muuta skeidaa, ja kuljettavat ne pois kropasta. (Vuosien varrella kertyneet myrkyt jemmaavat itsensä mieluiten juuri rasvavarastoihimme.) Nauti siis niitä päivittäin. Lisää tuoreiden kasvisten ja hedelmien määrää ja juo paljon puhdasta vettä. Luomulaatuinen kookosöljy on myös mahtava puhdistaja, mutta aloita sen käyttö iisisti, ettet joudu tököttämään vessanpöntöllä 24/7.

Itse vedän esimerkiksi vähintään yhden ruukullisen salaattia, pari ruukullista yrttejä, kokonaisen kurkun ja usean sellerin varren (joskus koko paketin) päivässä. Tämän lisäksi nautin kuuriluontoisesti emäksistä koivuntuhkauutetta ja päivittäin puhdistavaa pakurikääpäteetä. Nauttimani vesi on lähdevettä tai Brita-kannulla suodatettua hanavettä.

Mielestäni kätevin tapa happamuuden ja myrkkyjen poistoon ovat päivittäiset alkalisoivat ja puhdistavat vihersmoothiet. Yksi hyvä tapa on hyrskyttää aamulla litra yllä mainituista aineksista koostettua smoothieta ja nauttia se aamun ja päivän aikana.

Alkalisoinnin ja puhdistamisen lisäksi selluliitin sulamista ja aineenvaihdunnan vilkastumista kannattaa lisätä ihan perinteisellä nopatempoisella liikunnalla ja VENYTTELYLLÄ. Esimerkiksi kireät lonkankoukistajalihakset keräävät selluliittia vatsaan. Nesteiden on siis päästävä virtaamaan kropassa vapaasti, jotta kuona pääsee poistumaan. Kuivaharjaus on myös yksi kätevä tapa lisätä neste- ja verenkiertoa.

Otappa siis yllä mainitut niksit testiin, palaa asiaan tuossa kesän korvilla ja kerro miltä peilikuva näyttää. Hei hei sun höllyvilles, sayonara selluliitti! Kaipaamaan jäi: ei kukaan.

Tsekkaa myös Dan McDonaldin selluliitinsulattajamehu.

♥ Virpi

(kuvat: omia)

Kommentit (34)
  1. hmqjxmqflxv
    15.5.2012, 21:34

    v7CRvE , [url=http://wwttaxzxfbiu.com/]wwttaxzxfbiu[/url], [link=http://xyjrqztmuumv.com/]xyjrqztmuumv[/link], http://qcxwnmuxxutr.com/

  2. zgshbC zxjrvxvhwudq

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *