Seitsemän päivää suklaata

Kiitos hyvää

Jos olet yhtään niin suuri herkuttelija kuin minä, niin tulet varmasti ilahtumaan siitä, mitä seuraavaksi on luvassa. Tänään nimittäin starttaa blogissani viikon mittainen reseptikimara, joka on makeannälkäisen unelma ja suklaan ystävän päiväuni.

Luvassa on suklaata, paljon suklaata – Seitsemän päivää suklaata! Ensimmäinen suklaaresepti ilmestyy blogiini tänään ja seuraavat reseptit jokaisena tämän viikon päivänä aina sunnuntaihin asti.

Kuten blogissani on tapana, herkuttelussakaan ei tingitä ruuan laadukkuudesta ja terveellisyydestä, vaan resepteissä käytetään mahdollisimman luonnollisia raaka-aineita. Tässä tapauksessa seitsemän päivää suklaata tarkoittaa siis seitsemän päivää raakasuklaata, suklaata ilman lisättyä sokeria, prosessoituja maitotuotteita, geenimanipuloidusta soijasta valmistettua lesitiiniä tai keinotekoisia raaka-aineita.

Arvelen, että moni blogini lukijoista on jo tutustunut raakasuklaiden saloihin, mutta teille asiaan perehtymättömille ja kokemattomille suklaakokeille aluksi pieni tietopaketti raakasuklaasta ja listaus tarvittavista raaka-aineista ja välineistä. Vielä seikkaperäisemmän opastuksen raakasuklaan maailmaan löydät Jaakko Halmetojan kasaamasta Suklaa-alkemistin käsikirjasta, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen teos suklaakokkailuista kiinnostuneille. 

Miksi itse tehtyä raakasuklaata?

Raakasuklaa on suklaata, jota ei lämmitetä yli 42 celsiusasteen, jolloin kaakaon entsyymit ja runsaat ravintoaineet säilyvät suklaassa ja kulkeutuvat elinvoimaisina ihastuttamaan aistiesi lisäksi myös muuta kehoasi.

Kuten aina kokkailussa, myös suklaanteossa käytettyjen raaka-aineiden laadukkuus on tärkeää. Käytä siis luomua ja hyvälaatuisia merkkejä. Omia suosikkejani ovat Puhdistamon, Big Tree Farmsin ja CocoVin kaakaotuotteet. Hyvän laadun huomaa heti suussa, suklaan maussa ja koostumuksessa. Laadukkaat kaakaotuotteet on valmistettu mahdollisimman hellävaraisin menetelmin, jolloin kasvien ravinteet eivät katoa tuotantoprosessissa.

On kuitenkin korostettava, että vaikka raakasuklaa onkin erittäin ravinteikasta ja tavan suklaan rinnalla voittamatonta, en pidä sitä silti runsaaseen käyttöön tarkoitettuna lisäravinteena tai aterian korvikkeena, vaan nautintoaineena - suurenmoisena nautintoaineena.

Seitsemän päivää suklaata - Suklaan valmistuksen perusteet:

Raaka-aineet:

*KAAKAO

-Raakakaakaonibsit – Kaakaonibsit ovat kuoritun ja murskatun kaakaopavun palasia, joita voi käyttää suklaan seassa tai pinnalla antamaan suklaaseen mukavaa rouskuvaa suutuntumaa. Kaakaopavissa ja -rouheessa ovat kaikki suklaan terveysvaikutukset leikkaamattomina. Ne sisältävät muun muassa magnesiumia, rautaa, sinkkiä, mangaania, kuparia ja kromia ja kaikkia B-ryhmän vitamiineja. Lisäksi kaakaosta saa aivojen hyvinvointihormoni serotoniinia, mielihyvää ja autuudentunnetta aiheuttavaa anandamiinia ja fenyylietyyliamiinia, joka on sama aine, jota aivoissamme vapautuu ihastuessamme ja rakastuessamme. Kaakaossa on myös antioksidantteja enemmän kuin missään muussa ruoka-aineessa.

-Kaakaojauhe – Kaakaojauhe syntyy kun kaakaomassasta puristetaan suurin osa rasvasta pois. Kaakaojauhe on suklaan valmistuksen perusraaka-aine kaakaovoin rinnalla. Laadukas kaakaojauhe on valmistettu alle 48 celsiusasteen lämpötilassa, jolloin ravinteet pysyvät hyvin tallella.


-Kaakaomassa – Kaakaomassaa saadaan kuorituista, jauhetuista ja tahnan kautta massaksi valmistetusta kaakaopavuista. Se ei sisällä mitään ylimääräistä, vain kaakaota itseään. Kaakaomassa on jo itsessään äärimmäisen kätevä raaka-aine suklaan valmistukseen. Yksinkertaisimmillaan suklaa tarvitsee sulatetun kaakaomassan rinnalle vain hieman kaakaovoita, hunajaa ja ripauksen suolaa. Kaakaomassa on huoneenlämmössä kiinteää ja se sulaa 50-60 celsiusasteessa.

*RASVAT

-Kaakaovoi – Kaakaovoi on kaakaopavuista puristettava rasvaa. Laadukas kaakaovoi on valmistettu kylmäpuristamalla. Erityisen hyvän kaakaovoin tunnistaa siitä että se on suodattamatonta, josta johtuen kaakaovoissa voi nähdä pieniä ruskeita kaakaohippusia, etenkin pohjalla. Suklaan voi valmistaa pelkästään kaakaovoin pohjalle, jolloin se kestää hyvin huoneen lämpöä, mutta saattaa isompina annoksina olla raskasta kehollemme sulattaa. Kaakaovoi sulaa juoksevaksi noin 35 asteessa.

-Kylmäpuristettu luomu kookosöljy – Kookoöljy on maukkainta ja terveellisintä kun se on luomulaatuista ja kylmäpuristettua. Kookosöljy käytettynä kaakaovoin rinnalla suklaan teossa auttaa kehoamme sulattamaan suklaan paremmin. Kookosöljy sulaa noin 25 asteessa.

*MAKEUTUS

-Kotimainen luomu hunaja – Hunaja on ehkä paras raakasuklaan makeuttaja. Se toimii suklaassa hyvin makunsa ja koostumuksensa puolesta. Raaka hunaja sisältää runsaasti mineraaleja, antioksidantteja maitohappobakteereita ja entsyymejä.

-Steviauute tai -jauhe – Stevia-yrtin makeista lehdistä valmistettu jauhe tai uute on huomattavasti tavallista sokeria makeampaa. Stevia toimii makujen voimistajana ja sitä voidaan lisätä muiden makeuttajien joukkoon. Stevia on hyvä lisuke jos kärsit kehon liiasta hiivasta, sillä sen avulla voi vähentää muiden makeutusaineiden käyttöä. Kokeile esimerkiksi stevia-jauhetta hunajan seassa.

-Lucuma-jauhe – ”Inkojen kullasta”, lucuma-hedelmästä saatava jauhe sisältää muun muassa B-vitamiineja, beetakaroteenia, rautaa ja kalsiumia. Lucuma antaa suklaaseen kermaisen hedelmäistä makeutta.

-Kuivatut hedelmät, kuten viikuna, taateli ja rusinat – Käytä kuivattujen hedelmiä makeuttajana leikkaamalla niistä pieniä palasia ja lisäämällä niitä suklaamassan sekaan.

*MAUSTEET

-Suola – Suola on erittäin tärkeä raaka-aine suklaan valmistuksessa. Se terävöittää eri makuja ja sitoo ne yhteen ihanaksi kokonaisuudeksi. Hyvä suola suklaan valmistukseen on esimerkiksi puhdistamaton hieno merisuola.

-Erilaiset kunkin reseptin mukaiset lisämausteet, kuten carob-jauhe kaakaojauheen rinnalla tai sijasta käytettynä, aitovaniljajauhe, lakritsijauhe, eteeriset ruokaöljyt, kuten piparminttuöljy, riisinlesejauhe eli tocotrienols/toco/rice bran, chili- ja cayanne-jauhe, kardemumma, anis ja erilaiset marjajauheet.

*VÄLINEET

-Kattila – Veden keittämiseen

-Metallinen tai lasinen kulho – Rasvojen sulattamiseen ja suklaamassan sekoittamiseen

-Mortteli – Mausteiden kaakaopapujen tai -nibsien ja mausteiden murskaamiseen

-Leikkuualusta – Raaka-aineiden hienontamiseen

-Siivilä – Jauheiden lisäämiseen suklaamassan sekaan ja koristeluun

-Raastin/höylä – Kaakaomassan ja kaakaovoin hienontamiseen

-Puuhaarukka – Suklaamassan sekoittamiseen

-Veitsi – Raaka-aineiden hienontamiseen

-Suklaamuotti – Suklaakonvehtien valmistukseen

-Tasapohjainen lautanen tai astia – Suklaalevyjen valmistukseen

*SUKLAAKOKKAILUN PERUSRUNKO

-Laita kulho kattilaan lämpimään vesihauteeseen.

-Annostele kulhoon rasvat, rouhittu kaakaovoi ja/tai kookosöljy ja sulata ne nestemäisiksi.

-Lisää sekaan makeutus.

-Lisää jauhemaiset ainekset ja mausteet.

-Sekoita juoksevaksi puuhaarukalla. Jos haluat suklaasta todella sileää, sekoita suklaamassa tehosekoittimessa.

-Maistele. Lisää tarvittaessa lisää makeutusta, suolaa tai mausteita.

-Kaada suklaa lautaselle, levylle tai suklaamuotteihin.

-Jähmetä pakastimessa noin puolituntia.

-Anna sulaa pieni hetki, tarjoile ja nauti.

-Säilytä suklaa jääkaapissa tai pakkasessa. Jääkaapissa suklaa säilyy parisen viikkoa, pakkasessa kuukausia.

*NAUTINTO

Suklaan valmistamisen tulisi olla yhtä nautinnollista puuhaa kuin suklaan syöminen. Himmennä valaistusta, laita lempimusiikkisi soimaan, ota aikaa. Valmista suklaasi kaikessa rauhassa, suurella rakkaudella. Rakkauttesi maistuu ja tuntuu lopputuloksessa.

Lopuksi hunajanokareena pohjalla alussa mainitsemani suklaakilpailu! Osallistu kilpailuun kertomalla joko mikä on lempisuklaasi, paras suklaareseptisi tai mille teolliselle lempisuklaallesi toivoisit terveellistä vastinetta (Ammennan vastauksista inspiraatiota tulevaisuuden suklaaresepteihini!). Laita vastauksesi tämän postauksen kommenttiosioon. Kommentointi vaatii sähköpostiosoitteen jättämistä, mutta osoite tulee vain minun näkyvilleni. Palaan voittajalle sähköpostitse. Kilpailu on voimassa koko suklaaviikon ajan, eli sunnuntaihin 28.10. klo 22 asti. Voittajan julkistan seuraavana maanantaina. 

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.

Kilpailun mahtava palkintopaketti tulee Puhdistamolta, joka valmistaa omat lemppariraaka-aineeni suklaakokkailuun. Palkintopakettiin kuuluu seuraavat Puhdistamon tuotteet:

-Kylmäpuristettu raakakaakaovoi

-Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy

-Kaakaonibsit eli kaakaorouhe 

-Kaakaon ja suklaan valmistukseen koostettu Rakkauspakkaus

Täten julistan suklaaviikon alkaneeksi! Toivottavasti innostutte tämän myötä suklaakokkailemaan. Palaan ensimmäisen reseptin kanssa asiaan myöhemmin tänään. Siihen asti, makoisaa maanantaita muruset! Odotan innolla vastauksianne.

♥ Virpi

Kommentit

Ina Mikkola (Ei varmistettu)

Hei!

Kiitos niin paljon kirjoituksestasi; aion todella itse nyt tehdä suklaata ja tämä kirjoitus auttaa siihen!

Olen ollut nyt tämän syksyn totaalisen hulluna raakasuklaaseen; se on korvannut kokonaan "normi-suklaan" ja monet herkut ylipäätään. Rahaakin on mennyt omaisuus; joten en tiedä olisiko hieman edullisempaa tehdä itse heh.

Lempimerkkini on Ombar; maut mustikka-acai ja toinen lemppari on kookos, kolmantena mansikka. Tykkään myös paljon Puhdistamon minttu-suklaapatukasta, sekä Rawrin minttu-suklaasta.

Omaan suklaaseen ajattelin pistää mulperimarjoja, koska rakastan niitä sairaasti! Niin hyviä!
Myös kookoshiutaleita ajattelin :P
Jonkinlainen monihedelmä-suklaa voisi myös toimia.

Mutta miten saisi esim. tuota mintun makua hyvin raakasuklaaseen?
Toinen idea olisi kova toffee suklaan seassa, vähän "daim"-tyylillä, mutta mites se onnistuisi ja vielä luomu-vegan-luonnollisesti?

yonna (Ei varmistettu)

Kiitos tästä ja tulevista resepteistä, mulla onkin sopivasti hillitön raakasuklaainnostus päällä!

Olen tehnyt useasti joskus aiemmin blogissasi esiintynyttä raaka Rocky Roadia, se on niin ihanan helppo ja makea herkku, eikä sisällä niin paljoa kaakaota, joten yöunetkin on turvattu. Toinen uusi suosikkini on taannoin blogaamasi mantelisuklaa, siinä on tosi kiva rakenne mantelijauhon ansiosta.

Toiveresepteinä mulla olisi jokin pätkistyyppinen suklaa, mintun makuinen ja pehmeän tryffelimäinen rakenne. Toinen voisi olla jokin keksisuklaatyyppinen, kismet on tavissuklaasuosikkini. Se voi olla rakenteeltaan todella haastava toteutettava, mutta jokin toisen tyyppinen suklaa, jossa olisi keksiosa mukana, voisi onnistuakin..

Kiitos blogistasi!

Jään odottamaan onnettaren suosimista :)

-Yonna

Anni Minerva (Ei varmistettu) http://aistitasolla.blogspot.com

Voi mikä ihana tempaus meille suklaaholisteille!

Lempisuklaitani on itse tehdyt (raa'at) appelsiinisuklaa sekä salmiakkisuklaa! Ensimmäinen maistuu aika paljon Fazerinalta, joka oli teininä lempituote teollisista "suklaista". Muistaakseni postasit joskus raaka-Twix -ohjeen, jospa saisin kokeiltua sitä pikimmiten :)

Hanna (Ei varmistettu)

Hyvä blogaus! Ite oon tehnyt raakasuklaata jo vuoden päivät, oma lemppari on minttusuklaa, johon maku tulee eteerisestä minttuöljystä. Geishalle en ole vielä onnistunut kehittelemään tyydyttävää vastinetta. :)

LauraH (Ei varmistettu)

Oi, suklaaviikko tulee täydelliseen väliin pelastamaan tätä syksyn kenties harmainta vaihetta.

Omia lempparimakujani ovat tumma suklaa kaakaorouheella tai vaihtoehtoisesti tumma minttusuklaa. Laadukkaan (raaka)suklaan terveysvaikutukset taviksiin verrattuna tulevat omalla kohdallani myös siitä, että jo muutama pieni pala riittää tyydyttämään suklaahimot :)

Kiitos ihanasta blogistasi, täällä vieraillessa tulee aina hyvä ja tasapainoinen olo!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hei ihania ideoita! Kismet, Geisha, Pätkis... Tekisi mieli alkaa heti testaamaan ja toteuttamaan. On vissiin joku suklaakärpänen puraissut muakin melko mojovasti, kun tekisi mieli vaan kehitellä kokoajan uusia ja uusia suklaareseptejä. Yksi uusi eksperimentti onkin parhaillaan keittiössä käynnissä, tai itse asiassa jo pakastimessa jähmettymässä, ja vaikuttaa melko lupaavalta. Taitaa päästä suklaaviikon jäseneksi ko. ohje. Eli tarkempaa tietoa siitä reseptistä lil later. :)

Hosuli (Ei varmistettu) http://hosuli.blogspot.com

Joo, Daimille! Ja Tuplalle! Teollisista suklaalevyistä lempparini oli Fazerin violetti, mutta se on helppo toteuttaa raakaversiona: rusinoita ja pähkinöitä vaan sekaan.

Siru (Ei varmistettu)

Lempparisuklaani on ehdottomasti tupla-patukassa oleva suklaa, se vain maistuu aina parhaimmalle:)

Helinä (Ei varmistettu)

Ihanaa! Mietin juuri että raakasuklaatarvikkeet ovat olleet liian pitkään käyttämättöminä. Teen melkein aina samaa suklaata: minttusuklaata. Fitnessfirstin piparminttuöljyä muutama tippa niin ah... <3 ehdottomia omassa suklaakeittiössä ovat lucuma ja TOCO! Suosittelen kaikille ketkä tykkää maitosuklaasta,nämä tuovat ihanaa makeutta ja kuohkeutta koostmukseen.
Teollisista heikko kohtani on Fazerin punainen.

Amelia (Ei varmistettu)

Rakastan raakasuklaan tekemistä! Omia suokkareita on klassikko minttu. Toinen ihanuus on mulperit suklaassa, nam nam!

Mitä tulee raakaversioihin "tavissuklaista", niin pakko liittyä joukkoon ja toivoa Geishaa. En sitä ole vuosikausiin syönyt, mutta raakaversio olisi aina ässä! :)

SM (Ei varmistettu)

Oi vitsi, tätä ohjetta olenkin kaipaillut! Ja oi että, mikä teemaviikko, voisiko parempaa ollakaan ;) Katselin joitakin Puhdistamon tuotteita Ruohonjuuressa, mutta en ole vielä malttanut ostaa - ajattelin, että ilman tietoa ja taitoa ne menevät vain hukkaan.

Olen todella perso minttusuklaalle, etenkin pätkiksille. Käytän niitä paljon leivonnassa juuri siitä syystä, että niistä tulee ihana minttusuklaan maku. Toivoisin toki terveellisempää versiota niistä, mutta ehkäpä onnistuisin tekemään raakasuklaata mintun kera joku kerta. Toinen herkku on Fazerin mansikkasuklaa, raakasuklaaseen voisin heitellä vaikkapa kuivattuja mansikoita silppuna, ja saisin ehkä vähän samantyylisen aikaiseksi?

Taidanpa kokeilla :-)

SM (Ei varmistettu)

Nyt kun luin ylläolevia, niin Geisha olisikin muuten hyvä, itsellä on sitä vähän ikävä kun keliakian takia en siihen voi koskea (mihin suklaapatukassa tarvitsee vehnäjauhoja??)...

Jatta (Ei varmistettu)

Pidän kookoksesta ja niinpä suklaassa saa olla kookoshiutaletta ja vieläpä reilusti. Myöskin suolapähkinät (ei maapähkinät) suklaassa ovat ihania, joten niitä laitan omaan raakasuklaaseenkin :)
Elämme hienoa aikaa nyt, kun on raakasuklaa joka niin terveellistä, sillä ei siitä ole kauan kun ei tiedetty kun se sininen, yök :)

Kitos kivasta ja ennenkaikkea herkullisesta postauksesta :)

Jenna (Ei varmistettu)

Moikka!

Mun suosikkisuklaaksi on noussut ehdottomasti geisha dark, eli olisi aika mahtavaa saada siitä raakaversio kehiteltyä ;)
Omaan raakasuklaaseeni laitan aina hasselpähkinöitä ja minttuöljyä, nami nami!

Reetta (Ei varmistettu)

Kinder-suklaa on lempparini, ja siitä kyllä kaipailisin laadukkaampaa versiota! :)

Iina (Ei varmistettu)

Itse tehdystä raakasuklaasta suosikiksi on noussut jouluisen makuinen (kanelia, kardemummaa, inkivääriä...) mulperi sattumin.

Moni on haaveillut Geishamaisesta raakasuklaasta, minä puolestani rakastan Kinderiä, enkä ole sen tilalle vielä osannut tehdä vastaavaa, tarttuu siis toisinaan mukaan karkkihyllystä.

Kommenttini katosi äsken jonnekin, uusintayritys...

Rebekka (Ei varmistettu)

Toivoisin vastinetta Fazerin salmiakkisuklaalle. Se saattaa olla melko hankalaa toteuttaa raakana, sillä olen itsekin pohtinut miten saisin vaikka lakritsinjuurijahetta käytettyä siinä - huonoin tuloksin :D Olisi kiva kuulla jos sinulla olisi jotain ideoita :)

Sanni (Ei varmistettu)

Dacapolle jos saisi terveellisen vastikkeen, niin olis kyl aika ihanaa. :)

Mua kiinnostais ihan hirveesti tehä omat raakasuklaat itse, mutta kun se kuulostaa niin hurjan työläältä (samoin kuin itujen idättäminen), että oon toistaseksi tyytynyt ostamaan kaupasta. Toivottavasti saan tästä suklaaviikosta inspiraatiota! :)

k (Ei varmistettu)

Liputan hurjasti myös Geisha darkille ja pätkikselle, tuleva joulu olisi kruunattu niillä herkuilla nams! Oma lempparini itsetehtynä on kyllä appelsiinisuklaa,mutta se kaipaisi jo haastajaa ;)

Minerva (Ei varmistettu) http://aistitasolla.blogspot.com

Teollisista raakasuklaista Ombarin Coconut on ihan huisin hyvää! Muistuttaa hieman Kinderiä, nam. Muuten liputan itse tehtyä raakasuklaata - jouluisena, minttuna tai appelsiinisena.

merikukka (Ei varmistettu)

Lempisuklaani on pähkinäsuklaa, erityisesti hasselpähkinäsuklaa. Toinen suosikkini on appelsiiniuutteella maustettu suklaa.
Daim on jo mainittu, mutta miten olisi WienerNougat.

Maria (Ei varmistettu)

Ensinnäkin kiitos mahtavasta blogista, tätä kautta olen ammentanut paljon inspiraatiota, saanut kaikupohjaa omille ajatuksille ja makoisia reseptejä kokeiltavaksi.
Ja mitä suklaaseen tulee, niin oon kyllä koukussa ja pahasti-myönnettäköön että tulee sorruttua myös niihin kaupan valmiisiin kun ei aina mukamas jaksa omia raakasuklaita väsätä. Minttukrokantti on yks lemppareista, joten sellasta raakaversiona ois mainio saada! Kaikki toffeemaut sekä pähkinäsuklaat saa suun muikeaksi myös.
Värejä & valoa!

Suvi (Ei varmistettu)

Appelsiinikrokantti tai appelsiinisuklaa yleensäkin. Oon toivottoman perso Fazerinalle! Kookossuklaa vois kans olla aika nasta tai jokin vadelmajogurttisuklaa, huinam! Tää postaus tuli kyllä hyvään väliin kun pidän sokeritonta lokakuuta. ;)

Suvi Katarina (Ei varmistettu)

Olipas petollista lukea tätä kirjoitusta töissä, missä suklaata ei näy mailla eikä halmeilla... Lempisuklaitani ovat täällä jo moneen otteeseen mainitut ombarit (tumma, kookos, mansikka, mustikka). Myös puhdistamon minttusuklaa on varma valinta!

Terveellisempää versiota toivoisin marsista, tuplasta tai fazerinasta. Mitenköhän marsin pehmeä nougat onnistuisi raakaversiona...? Kiitos aivan ihanasta juttusarjaideasta, jään kieli pitkällä odottelemaan jatkoa!

pinka (Ei varmistettu)

Perus on paras. Valmistan raakasuklaani ilman sen kummempia lisukkeita. Silloin tällöin saattaa pari pähkinää tai marjoja eksyä joukkoon, mutta kai se on niin että kun on sopivan suhteen löytänyt niin haluaa pysytellä siinä :)
Geishalle toivoisin tuuraajaa... etenkin kauppoihin tulleelle Geisha Darkille! Niin ja Dacapot, voi luoja, ne on lemppareita!

P (Ei varmistettu)

Heippa Virpi!

Omat perussuosikkisuklaani ovat Geisha ja Kismet sekä yleisesti tumma suklaa. Suklaan ystävä kaikenlainen suklaa on ihanaa!

Paras suklaareseptini on raakasuklaaresepti, jota kokeilin viime joulun alla. Suklaan joukkoon laitoin mm. mustikoita, karpaloita, goji-marjaa, erilaisia pähkinöitä. Suklaasta tuli ihanaa, ja sitä oli mukava nauttia joulua odotellessa - ja vielä sen jälkeenkin.

Terveellinen vastine lempisuklailleni Geishalle ja Kismetille olisi kyllä aivan ihanaa.

<3

Viola (Ei varmistettu) http://wellabe.wordpress.com

Olisi aika ihanaa jos Geishasta olisi tarjolla joku raw-versio!

Täällä Jenkeistä olen löytänyt monia mahtavia uusia suklaita; mm.quinoaa sisältävä tummasuklaa jossa kiva riisisuklaan fiilis... NAM.

Tuulikki (Ei varmistettu)

Minäkin olen ihan hullaantunut raakasuklaaseen ja sainpa skeptisen ystävänikin maistamaan ja koukuttumaan :D Ei tee yhtään mieli enää kaupan normisuklaita, kun eron huomaa jo yleisestä olotilasta, mikä seuraa niiden popsimisesta. Raakasuklaan jäöleen olo on kevyt ja rauhallinen : )

Tänä Jouluna aion valmistaa läheisilleni jokaiselle oman sekoituksen erimakuisia konvehteja ja kaipaisisin terveellisiä jouluisia suklaareseptejä :)

Tiu (Ei varmistettu) http://hiwyhi.wordpress.com

Tutustuttuani Four Sigma Foodsin Instant-tuoteperheeseen, kekkasin jauheiden sopivan vallan mainiosti myös suklaan valmistukseen! Instant Longevity (reishi) antaa suklaaseen kivan salmiakki/lakritsipotkun. Makeampaan nälkään sekoitan suklaaseen samaisen firman loistavaa Green Honeyta, mikä tekee suklaasta (ja syöjän kielestä!) hassun värisen.

Cucu (Ei varmistettu)

Valkosuklaata ei taida täällä olla tulossa? :) se on tämän hetken suosikki nimittäin, mutta pakko sanoa että minttusuklaa on ollut ikuinen suosikki - joten innolla odotan koska pääsisin kokeilemaan tämän päivän reseptiäsi! Kiitos!

Anna (Ei varmistettu)

Mää olen ihastunut ikihyväksi sellaiseen kaupan "Sea Salt" tummasuklaaseen, jota ostan aina Ruotsissa käydessäni. Suola tuo jotenkin ihan uuden viban suklaanautintoon! Siitä saisi varmaan aika helposti myös raakaversion? :-)

Ps. Kiitos ihanasta minttusuklaaohjeesta! Kokeiluun lähtee! Ja ihanasta, valoisasta blogistasi ylipäätään.

Jenni Leppänen (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta!

Tein itse raakasuklaata toista kertaa viime viikolla, kun muutin uuteen kaupunkiin ja halusin hieman lohduketta arkeen. Tällä kertaa ostin ainekset itse sen sijaan, että olisin ostanut valmiin pakkauksen. Laitoin makeutusaineeksi hunajaa ja sen loppuessa steviaa. Suklaasta tuli hyvää. Huomaan silti, että sekoituksen salat ovat pienestä kiinni ja heti kun taas raaskin satsata, ostan uudet aineet uusia kokeiluja varten.

Haluan ehdottomasti kokeilla mintturaakasuklaata tulevaisuudessa. Myös Jolielta olen löytänyt helpon minuttusuklaan resptin. Kaupan suklaissa minulla ei ole varsinaista lempparia, koska pätkiksetkin ovat alkaneet maistua liian makeilta. Tavallinen tummasuklaa taas ei vaan enää pärjää raakasuklaan maulle. Jotain pätkiksen tapaisia ja vanhojen stratoksien (jossa ilmakuplia sisällä) tapaisia ilmavia suklaita olisi ihana joskus testata.

Blue_Sky (Ei varmistettu)

Ihanaa! :) Lempparisuklaaksi on muodostunut kyllä ihan viime kuukausien aikana itse tehty mintturaakasuklaa :) On se vaan niin mainiota ja maitosuklaata tulee syötyä enää todella vähän (terv. entinen joka päivä maitosuklaata syönyt). Muita kommentteja luettuani, olisi kyllä mahtavaa saada korvike pätkikselle! Siinä kyllä sellainen klassikko herkku :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos todellakin ihanasta suklaaviikosta ja siitä, että heräsin pitkästä raakasuklaahorroksestani. Mulle raakasuklaa on ollut kirkasvalolampun ja joogan/meditaation lisäksi tärkeä keino pimeän talven läpi selviytymiseen. :) Varmasti kaikkiin noihin kysymyksiin voisi vastata, mutta jaan nyt tänään, kiitos sinulta saamani inspiraation, tekemäni aika "perus" raakasuklaaohjeeni: kylmäpuristettua raakakaakaojauhettua, kaakaovoita ja hieman kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä, makeutta antamaan kuivattuja karpaloita ja kirsikoita. Kaikki ainesosat vähän oman maun ja näppituntuman mukaan. Hyväksi oon kokenu myös erilaiset pähkinä/mantelirouheet suklaassa sekä suosikkimausteiden (itsellä kaneli, inkivääri, kardemumma ja minttu) lisäilyn suklaaseen. Ajattelin tehä tuota edellä mainittua suklaata ihanalle tutulleni, joka on selvinnyt viime aikoina kaikenlaisista jutuista ja tekee samaa haastavaa työtä kuin minäkin - supernaisen raakasuklaata siis.

Maija (Ei varmistettu)

Hei Virpi! Olen vasta löytänyt blogisi, ja viimeisen viikon ajan olen viettänyt iltani lukien upeita postauksiasi. Blogisi on innostava ja "rauhallinen" ja kirjoitustyylisi erottuu positiivisesti joukosta!

Mitä suklaaviikkoon tulee - mahtavaa! Ajoituskin on loistava, sillä näin syksyisin tekee mieli tunnelmoida kynttilänvalossa viltin alla. (Hetken kruunaisi höyryävä muki glögiä, mitenkähän siitä saisi terveellistä?!) Rakastan Fazerina-suklaata sekä minttukrokanttisuklaata. Jälkimmäisestähän jo esittelitkin oman versiosi, joka on varmasti paljon parempi kuin Maraboun mössö ;) Odotan innolla tulevia reseptejä! Ihanaa syksyä!

Karla (Ei varmistettu)

Valkosuklaa limen kuorella tai mansikoilla maustettuna on oma suosikki, onkohan mitenkään mahdollista valkosuklaasta mitään raaka versiota kehitellä kun ei siinä varsinaista kaakaota olekkaan?

nam tuota krokantti suklaata on pakko kokeilla joku päivä!

KIRSIKKA (Ei varmistettu)

nam.. ihanaa.. tälläiselle suklaapöhölle sulosointuista lukemista.. täytyypä jotain kokeillakin itse.. Piristäisi tätä harmaata syksyä..
Hyvää alkavaa talvea..

Leena (Ei varmistettu)

Olen suklaaholisti ja melkein kaikki suklaa maistuu minulle. Nyt joulua odotellessa lempisuklaitani ovat kauppoihin ilmestyneet Aladdin-rasiat ja Fazerin Budapest on myös yksi suosikeistani, siihen liittyy lämpimiä lapsuuden ajan muistoja. Raakasuklaan tekemistä olen joskus miettinyt, mutta se on jäänyt aina ajatuksen tasolla, koska ainakin kuvittelen valmistamisen olevan aika työlästä.

Leena Naski (Ei varmistettu)

Myös täällä maistuu suklaa kuin suklaa ja kaupoista saa kaikkea joten en aio itse valmistaa tuotteita.En pelkää työläyttä mutta itseni tuntien voisi tulla kiloja luvattoman paljon ja hampaat mennä.

Sarituulikki (Ei varmistettu)

Dajm on ehdoton suosikkini, joskin rakastan myös tryffeleitä, konvehteja... ja ylipäänsä suklaata... Arjen pieni ylellisyys ja juhlan juhlistaja tuo suklaa... Nami!

Pauliina (Ei varmistettu)

Daim raakasuklaana olisi hauska juttu. Daim on ihanaa, Slurps.

Tuula (Ei varmistettu)

En ole ennen maistanut raakasuklaata,mutta tuo äsköinen kirjoitus saa minut varmasti maistamaan,edellyttäen että sitä löytyy kaupoista(tavarataloista).Tähän asti paras syömäni suklaa on tumma leivontasuklaa.kaikenlaiset suklaat kyllä kelpaa ja joulun lähestyessä ainakin konvehdit.

Anskuliini (Ei varmistettu)

Taidanpa yllättää mieheni(suklaahirmu) näillä konsteilla!!! ; )

Vuhku (Ei varmistettu)

Taidan ostaa suklaani edelleen kaupasta.

Karoliina (Ei varmistettu)

Ihanaa, nams

Susa (Ei varmistettu)

Teollisista suosikkejani ovat Cadburyn Dairy Milk, Fasun Sininen ja vadelmajogurtti, Pandan ja Brunbergin tummat suklaat jne jne....rakastan suklaata!
Luulenpa, että suklaanvalmistuskokeiluni alkaa tämän taivaallisen seitsemän päivän aikana, olisi ihan eka kerta!

Henna (Ei varmistettu)

Olen tehnyt kerran suklaaata,aineet ostin luontaiskaupasta.Hyvää oli:)Haluaisin tehdä salmiakkisuklaata,jos saisi hyvän ohjeen sen valmistukseen.Salmiakkisuklaa on lempparini:)!!Itse tehty suklaa on kyllä paremman makuista:)!!

Sari Barndik (Ei varmistettu)

aivan ihanaa! Itse olen vieläkin melko noviisi raakasuklaan kanssa ja aihe kyllä kiehtoo kovasti; raakasuklaa maistuu mutta itse tekeminen tuntuu jotenkin vaikaselkoiselta ja etäiseltä. Ehkä tämä auttaa aihealueen sisäistämisessä :)

sipa (Ei varmistettu)

Suosikkini ovat tummat suklaat maustettuina merisuolalla, pähkinöillä tai inkiväärillä.

Klaara (Ei varmistettu)

Kirjoituksesi sai kyllä veden kielelle. Kyllä täytyy kokeilla viikonloppuna suklaan valmistusta.

Pages

Kommentoi