Self help - Alitajuntasi voima

Kiitos hyvää

Aloitin parisen viikkoa sitten self help -oppaiden esittelyyn keskittyneen sarjan Louise L Hayn Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi -kirjalla. Tänään esittelyvuorossa on hieman samaa tematiikkaa käsittelevä kirja, Joseph Murphyn suosittu itsekasvatuksen klassikko Alitajuntasi Voima. Kyseisen kirjan mainitsinkin ohimennen viime viikon vihapostauksessani

 

Kirjan takakansi lupaa tarjota nykyajan stressaantuneelle ja näköalansa kadottaneelle lääkettä, jolla palauttaa elämänarvot oikeille paikoilleen yhdistämällä idän viisauden ja nykyaikaisen tieteen. Kirjan kappaleita ovat muun muassa: Miten mielesi toimii, Alitajuntasi ihmeitä tekevä voima, Miten saat aikaan haluamiasi tuloksia, Miten tiedemiehet käyttävät alitajuntaansa ja Miten käytät alitajuntaasi pelon poistamiseen.

 

Jos tämän tyyliset itsekasvatusoppaat ovat sinulle etuudestaan tuntemattomia, niin tämä kirja saattaa hyvinkin olla se mistä voisit aloittaa. Kirjassa on paljon käytännön esimerkkejä ja harjoituksia, joista pystyy ammentamaan avartavia näkökantoja "mielen kesyttämiseen" niin ensilukemalla kuin useiden lukukertojenkin jälkeen. Itse olen poiminut kirjan hyllystäni kerta toisensa jälkeen ja löytänyt aina jotain uutta ja lohdullista mieleni toiminnan ymmärtämiseen ja hedelmällisempien ajattelumallien omaksumiseen kinkkisissä tilanteissa.

 

Tässä yksi kirjassa mainittu tekniikka mielen hallitsemiseen ja ei-toivotun tavan lopettamiseen:

”Unitekniikka. Oletetaan, että tahdot päästä eroon jostakin huonosta tavastasi. Ota mukava asento, rentouta kegosi ja pysyttele hljaa. Vaivu uneliaaseen tilaan ja tässä uneliassa tilassa toista itsellesi rauhallisesti yhä uudelleen ja uudelleen kuin kehtolaulua: ”Olen täysin päässyt eroon (mainitse mistä); mielssäni vallitsee tasapaino ja rauha.” Toista tätä lausetta hitaasti, rauhallisesti ja rakastavasti viiden tai kymmenen minuutin ajan aamuin ja illoin. Joka kerta kun toistat nämä sanat niiden tunnearvo kasvaa. Kun tunnet halua toteuttaa ei-toivottua tapaasi, toista edellä mainittu kaava itsellesi ääneen. Näillä keinoin käynnistät alitajuntasi hyväksymään idean ja seurauksena on parantuminen.”

 

Halusi sitten uskoa tai olla uskomatta edellä mainitun kaltaisiin affirmaatioihin ja itsesuggestointiin, niin suosittelen ehdottomasti ainakin testaamaan. Saattaa olla että esimerkiksi tupakanhimosi ei vähene vaikka puhuisit itsesi pökerryksiin, tai sitten voi olla että pian nikotiinin ja tervan katkuinen itsesabotaasi alkaa tuntua hiljalleen täysin pähkähullulta toiminnalta ja tapasi karisee kuin tuhka tuuleen.

 

Löytyykö keneltäkään teistä muuten kokemusta kirjan harjoituksista tai niiden toimivuudesta? Olisi mukava kuulla ajatuksianne tämän kaltaisista menetelmistä.

♥ Virpi

Kommentit

Emmili (Ei varmistettu)

Tihrustin tuosta kuvasta kaiken mitä sain kirjasta irti.. Pakko siis käydä etsimässä tätä ja sitä muuta elämäsi, muuta ajatuksesi -kirjaa kirjastosta!
En kärsi niinkään mistään riippuvuudesta, mutta haluaisin oppia uskomaan itseeni ja olla pelkäämättä tulevaisuutta. :)

kesäheinä (Ei varmistettu)

Moi Virpi!
Haluaisin kysyä onko tällaiset opiskelut osa koulutustasi, vai ihan omaa kiinnostusta? Olen katsellut INN:n opintoja sillä silmällä ja hankkinut tietoa parhaani mukaan, lukenut vähiä suomalaisten kokemuksia mm. :D Vielä harkitsen, rahan vuoksi pääasiassa. Olen hyvin kiinnostunut ravinnosta ja hyvinvoinnista, sitä opiskellutkin, mutta mietin onko suurin osa opinnoista kuitenkin sitten sen oman "hyväksihavaitseman ulkopuolella"...Koetko itse voivasi suositella koulutusta? kiitos jos viitsit lyhyesti vastata :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Emmili, juu, suosittelen, varmasti löytyy hyviä ajatussiemeniä. :) . kesäheinä, nämä jutut kumpuavat kylä ihan omasta kiinnostuksesta, mutta IIN-opintojen välittämä maailmankuva menee mielestäni melko pitkälti samoilla linjoilla, hyvinvointiin suhtaudutaan kovin avarakatseisesti, holistisesti ja kokonaisvaltaisesti ihmisen ruumis ja mieli huomioon ottoaen. Itse olen tykännyt tosi paljon ko. koulutuksesta! Annan mielelläni lisätietoja opinnoista, jos vaikka heität mailia osoitteeseen: virpi.mikkonen (ät) forma.fi .

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

(pahoittelut lukuisista kirjoitusvirheistä! sormet näppää nopeammin kuin oma oikoluku ja ajatus kulkee...)

jpr (Ei varmistettu) http://rokanrunot.blogspot.fi/

Suggestiot toimivat ihmisellä tietyssä elämäntilanteessa ja niistä on hyötyä.
Oma kokemukseni on kuitenkin että todella heikon paikan tullen suggestioiden tuoma hyöty katoaa taivaan tuuliin ja palaat takaisin alkutilanteeseen.
Esim jos tunnet että et ole riittävä tai riittävän hyvä työssäsi. Suggestoit sitä ja muilta saamasi palaute myös vahvistaa tunnetta että olet oikeasti hyvä, huomaat sen paremmin.
Mutta sitten kriittisessä työtehtävässä pomo antaakin sinulle murskaavan palautteen ja haukut. Super-egosi on heti valmiina ja lyhistyt siihen paikkaan.

Pysyvämpi muutos tapahtuu rentoutumisen / meditaation ja ohjauksen kautta sen avulla että nuo omat "negatiiviset" tunteet, vähä-pätöisyys tms. hyväksytään. Tähän ihminen usein tarvitsee ohjaajan tai auttajan tukea eikä se tapahdu hetkessä. Mutta se muutos on pysyvä.

Kommentoi