Self help – Alitajuntasi voima

Aloitin parisen viikkoa sitten self help -oppaiden esittelyyn keskittyneen sarjan Louise L Hayn Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi -kirjalla. Tänään esittelyvuorossa on hieman samaa tematiikkaa käsittelevä kirja, Joseph Murphyn suosittu itsekasvatuksen klassikko Alitajuntasi Voima. Kyseisen kirjan mainitsinkin ohimennen viime viikon vihapostauksessani

 

Kirjan takakansi lupaa tarjota nykyajan stressaantuneelle ja näköalansa kadottaneelle lääkettä, jolla palauttaa elämänarvot oikeille paikoilleen yhdistämällä idän viisauden ja nykyaikaisen tieteen. Kirjan kappaleita ovat muun muassa: Miten mielesi toimii, Alitajuntasi ihmeitä tekevä voima, Miten saat aikaan haluamiasi tuloksia, Miten tiedemiehet käyttävät alitajuntaansa ja Miten käytät alitajuntaasi pelon poistamiseen.

 

Jos tämän tyyliset itsekasvatusoppaat ovat sinulle etuudestaan tuntemattomia, niin tämä kirja saattaa hyvinkin olla se mistä voisit aloittaa. Kirjassa on paljon käytännön esimerkkejä ja harjoituksia, joista pystyy ammentamaan avartavia näkökantoja ”mielen kesyttämiseen” niin ensilukemalla kuin useiden lukukertojenkin jälkeen. Itse olen poiminut kirjan hyllystäni kerta toisensa jälkeen ja löytänyt aina jotain uutta ja lohdullista mieleni toiminnan ymmärtämiseen ja hedelmällisempien ajattelumallien omaksumiseen kinkkisissä tilanteissa.

 

Tässä yksi kirjassa mainittu tekniikka mielen hallitsemiseen ja ei-toivotun tavan lopettamiseen:

”Unitekniikka. Oletetaan, että tahdot päästä eroon jostakin huonosta tavastasi. Ota mukava asento, rentouta kegosi ja pysyttele hljaa. Vaivu uneliaaseen tilaan ja tässä uneliassa tilassa toista itsellesi rauhallisesti yhä uudelleen ja uudelleen kuin kehtolaulua: ”Olen täysin päässyt eroon (mainitse mistä); mielssäni vallitsee tasapaino ja rauha.” Toista tätä lausetta hitaasti, rauhallisesti ja rakastavasti viiden tai kymmenen minuutin ajan aamuin ja illoin. Joka kerta kun toistat nämä sanat niiden tunnearvo kasvaa. Kun tunnet halua toteuttaa ei-toivottua tapaasi, toista edellä mainittu kaava itsellesi ääneen. Näillä keinoin käynnistät alitajuntasi hyväksymään idean ja seurauksena on parantuminen.”

 

Halusi sitten uskoa tai olla uskomatta edellä mainitun kaltaisiin affirmaatioihin ja itsesuggestointiin, niin suosittelen ehdottomasti ainakin testaamaan. Saattaa olla että esimerkiksi tupakanhimosi ei vähene vaikka puhuisit itsesi pökerryksiin, tai sitten voi olla että pian nikotiinin ja tervan katkuinen itsesabotaasi alkaa tuntua hiljalleen täysin pähkähullulta toiminnalta ja tapasi karisee kuin tuhka tuuleen.

 

Löytyykö keneltäkään teistä muuten kokemusta kirjan harjoituksista tai niiden toimivuudesta? Olisi mukava kuulla ajatuksianne tämän kaltaisista menetelmistä.

♥ Virpi

Kommentit (5)
  1. Suggestiot toimivat ihmisellä tietyssä elämäntilanteessa ja niistä on hyötyä.
    Oma kokemukseni on kuitenkin että todella heikon paikan tullen suggestioiden tuoma hyöty katoaa taivaan tuuliin ja palaat takaisin alkutilanteeseen.
    Esim jos tunnet että et ole riittävä tai riittävän hyvä työssäsi. Suggestoit sitä ja muilta saamasi palaute myös vahvistaa tunnetta että olet oikeasti hyvä, huomaat sen paremmin.
    Mutta sitten kriittisessä työtehtävässä pomo antaakin sinulle murskaavan palautteen ja haukut. Super-egosi on heti valmiina ja lyhistyt siihen paikkaan.

    Pysyvämpi muutos tapahtuu rentoutumisen / meditaation ja ohjauksen kautta sen avulla että nuo omat ”negatiiviset” tunteet, vähä-pätöisyys tms. hyväksytään. Tähän ihminen usein tarvitsee ohjaajan tai auttajan tukea eikä se tapahdu hetkessä. Mutta se muutos on pysyvä.

  2. (pahoittelut lukuisista kirjoitusvirheistä! sormet näppää nopeammin kuin oma oikoluku ja ajatus kulkee…)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *