Siivoustiimi

Kiitos hyvää

Julistin eilen raikastusviikon alkaneeksi, ja olen suurenmoisen ilahtunut siitä, kuinka moni on innostunut lähtemään mukaan! Wuhuu, hyvä me! Siitä saa kummasti lisäkimmoketta omaan kuuriinsa, kun tietää, että siellä jossain puuhastelee kanssaraikastajia aivan samojen juttujen parissa.

Listasin tosiaan eilisessä postauksessani raikastuskuurin pääpiirteet, ja tänään ajattelin esitellä teille oman sisäisen siivoustiimini lisävahvistukset.

Olen itse lopettanut viikko sitten reilun vuoden kestäneen imetyksen, ja olen niin hurjan onnellinen, että voin vihdoin, lähes kahden vuoden tauon jälkeen ottaa taas nämä kehoa puhdistavat lisukkeet mukaan elämääni. Raskaus- ja imetysaikana kun ei suositella käytettäväksi mitään kovasti puhdistavia ruokia ja kuureja. 

Pääpiirteittään teille laatimani kuuri on itselleni arkipäivää, tosin syön hieman gluteenittomia viljoja tai linssejä ja kananmunia lähes päivittäin sekä kalaa ja riistaa viikottain. Seuraavat puhdistavat lisukkeet ovat nyt itselleni niitä konkreettisimpia putsareita ja samalla edustavat paluuta oman kroppani luonnonvarojen yksinhaltijaksi.

-Montmorilloniittisavi. Sekoitan aamulla 1 teelusikallisen savijahetta litraan vettä, jonka nautin päivän aikana. Näitä sisäisesti käytettäviä puhdistavia savijauheita on saatavilla useimmista luontaistuotekaupoista. Toinen suosittu puhdistava savijauhe on bentoniittisavi. Täällä mukava blogaus aiheesta. 

-Chlorella-jauhe. Chlorella tai suomalaisittain Klorella on mikroskooppinen levä, jolla on vahvasti kehoa puhdistavia vaikutuksia ja se sisältää runsaasti ravinteita ja lehtivihreää. Aloita annostus puolikkaalla teelusikallisella ja nosta määrää noin viikon tai kahden viikon sisällä kukkuralliseen teelusikalliseen.

-MSM-jauhe. Itselläni on käytössä Opti-MSM-jauhe, joka on siis orgaaninen rikkiyhdiste, joka kohentaa muun muassa ihon ja kynsien kuntoa ja sen sanotaan auttavan myös nivel-, lihas- ja vatsavaivoissa. MSM auttaa myös kehoa puhdistumaan. Aloita annostus teelusikan kärjellisellä ja nosta hiljalleen noin 2-3 teelusikalliseen päivässä. Toimii erityisen hyvin sitruunaveteen sekoitettuna, sillä MSM imeytyy parhaiten C-vitamiinin seurassa. 

-Puhdistavat yrtit. Nautin päivittäin Pyhän Olavin Velhon verenpuhdistus -teetä, joka sisältää puhdistavia yrttejä, kuten nokkosta, voikukanlehteä, siankärsämöä ja voikukanjuurta. 

-Pakuritee. Tästä voimauttavasta kääpäjauheesta olen kirjoittanut vastikään täällä.

-Reishi-juomajauhe, eli mm. kehoa tasapainottavaa ja mieltä kirkastavaa lakkakääpäuutetta annospusseista

Edellä mainittujen lisäksi myös seuraavat puhdistavat ruuat ovat täällä suurkulutuksessa:

-Valkosipuli & sipuli
-Ristikukkaiset kasvikset, kuten kukkakaali, parsakaali, keräkaali, ruusukaali, kaali ja vesikrassi
-Papaija
-Sitruuna (sitruunavesi)
-Punajuuri
-Mustikat
-Avokadot
-Kookosöljy

Muistakaa muuten, että raikastuskuurin aikana saattaa esiintyä puhdistusoireita, kuten päänsärkyä, kuvotusta, lihaskipua, tukkoista oloa, viluisuutta, hikoilua, ärtyneisyyttä, vatsaoireita tai näppyjä. Niitä ei kannata säikähtää, vaan niistä kannattaa pikemminkin ilahtua, sillä ne ovat merkkejä siitä, että epäpuhtauksia poistuu elimistöstä.

Kannattaa myös huomioida, että päänsärkyä voi esiintyä myös johtuen liian vähästä ravinnosta. Eli muistakaa, että raikastuskuurin tarkoituksena ei ole nähdä nälkää! Aina nälän iskiessä syö jotain, popsi kasviksia, lusikoi suuhusi avokado, napostele manteleita tai tee smoothie. Muista myös juoda paljon, jotta kehosi pääsee puhdistumaan kunnolla. 

Kepeää mieltä ja kuullaan taas!

♥ Virpi

Kommentit

Tuikku (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/palsta/uusia-tuulia

Hei hyvä että muistutit noista näppyjen ilmaantumisesta! Pari päivää olen tuskastellut naamaan ilmenneita näppylöitä mutta se onkin taas vaan puhdistuksen oireita. Iloitsen siis niistä :) Raikasta viikkoa!

Neti (Ei varmistettu)

Hei, mukana ollaan. Aloitin eilen. Kiitos, nyt tiedän mistä eilinen hirveä päänsärky johtui.

Johanna (Ei varmistettu) http://lamimmiita.blogspot.fi/

Kiva, että moni on innostunut puhdistautumisesta. Toivottavasti osa jatkaa tulevaisuudessakin. Itse suht tuommoisella tiellä jo reilu pari kuukautta. :)

Muutama viikko sitten kokeilin MSM-jauhetta, mutta sain siitä päänsärkyä. Kärvistelin vajaan viikon, mutta lopulta jätin jauheen pois. Oma alkupuhdistautumiseni oli mennyt jo oireineen ohi ja aloitin todella varovaisella annostuksella, noin 1/4 tl/pvä. Eli nekään eivät voineet olla syynä. Päänsärky loppui samantein lopetettuani jauheen. En ole vielä uskaltanut kokeilla uusiksi. :/

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Itsellänikin tuli aikoinaan, ja nyt taas, MSM:n aloittamisesta päänsärkyä, mutta minulla pääkipu kyllä hellitti viime kerralla käytön jatkuessa. 

Tiina (Ei varmistettu) http://kuuletko.wordpress.com/

Mahtavaa että aloit tehdä blogijuttuja tästä aiheesta! Tosi mielenkiintoista, tästä saa paljon tsemppiä itselle. Ostin muutama päivä sitten tuota chlorella-jauhetta, ja sekoitin sitä veteen. Olipa kyllä voimakas maku eikä ollenkaan mieleen, en oikein tiedä kuinka sitä uskaltaisi ensi kerralla juoda, kun pelkästään sen ajattelemisesta tulee kylmiä väreitä! :D

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Minkä merkkistä chlorellaa ostit? Niissäkin on mauissa eroja. Itse käytän nyt Health Forcen ja Cocovin chlorellaa ja spirulinaa. Mutta tosiaan, yksistään veden seassa tuo saattaakin olla oudon makuista, eli kannattaa sekoittaa jauhe johonkin maistuvampaan juomaan, kuten vaikka mustikkasmoothien sekaan, jonne chlorellan maku katoaa. Eli suosittelen jatkamaan käyttöä, on nimittäin todella hyvää tekevää kamaa. :)

sofia (Ei varmistettu)
Oona (Ei varmistettu)

Hei!
Hyvällä puhdilla lähtee aina aamu käyntiin, kun kurkkaa sun uusimmat postaukset.
Noista kaikista jauheista ja lisistä: syötkö kaikkia joka päivä, ja voiko niitä käyttää päällekkäin? Vai kannattaako valikoida vain muutama kerralla käyttöön?

Inka (Ei varmistettu)

Itsekin aloitin tämän kuurin, kuulostaa hyvältä :) olen syönyt samantapaisesti jo pidemmän aikaa, mutta viime aikoina on tullut syötyä ehkä hieman liikaa karkkia sun muuta ei-niin-terveellistä, joten tämä on kyllä tarpeen. Savivettä ei ole vielä tullut juotua, mutta savikasvonaamion kyllä tein eilen :)

Ilsa (Ei varmistettu)

Heippa! Kysyisin mielipidettäsi aiheen vierestä. En ole varma, oletko maininnut tästä jossakin aiemmassa postauksessasi, mutta mitä D-vitamiinilisää olet antanut tyttärellesi? Pohdin asiaa nyt oman tyttöni kohdalla, ja ohjeita tuntuu olevan vähän joka lähtöön. Neuvolasta annettu öljypohjainen D-lisä aiheuttaa ilmeisesti aika usein vatsanväänteitä, mutta toisaalta ainakaan apteekin vaihtoehdot eivät päätä huimaa. Miten teillä pulma ratkaistiin?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos linkistä. Ihan mielenkiintoista. Mutta rehellisyyden nimissä, en ihan hirveän syvällisesti viitsinyt perehtyä tuohon itse tutkimukseen, lukaisin kyllä tuon postauksen, mutta itselleni ei oikein tuo juttu resonoinut niin, että lähtisin valkosipulin käyttöä lopettamaan. Jokainenhan lopulta itse päättää mihin tutkimuksiin uskoo, mutta oma intuitio kyllä vetää tuon suhteen hieman skeptiseksi. En jaksaisi uskoa että valkosipulin kohtuukäytöllä olisi muuta kuin terveysvaikutuksia. Mutta, kuten sanottu, eihän sitä koskaan tiedä - mistään.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Juu, noita kaikkia voi syödä samanaikaisesti ja päivittäin. :) 

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka!

 

Olen tilannut iHerbistä kookosöljyyn tehtyä D-vitamiinia lapsille: Carlson Labs Ddrops.

Kyseistä tuotetta ei tosin enää saa iherbistä, mutta hakemalla esim. avainsanoilla "kids vitamin d" löytyy paljon muita vaihtoehtoja, joita voit tsekata!

 

Tiina (Ei varmistettu) http://kuuletko.wordpress.com/

Ostin Cocovin chlorellaa. Pitää tosiaan sekoitella johonkin muuhun, niin vaikeasti se meni veden kanssa alas. Spirulinaa oon käyttänyt ennenkin ja sen maku on mielestäni ihan hyvä! :)

Noora (Ei varmistettu)

Moi Virpi!

Kiitos hienosta blogista, olen vastikään löytänyt lukijaksi! Tuo raikastuskuurisi on mahtava idea ja ajattelin kokeilla sitä lähitulevaisuudessa. Minulla on juuri vuoden täyttänyt tytär ja imetän vielä, eikä ole tarkoitus ihan heti lopettaakaan. Onko tuossa kuurissa jotain mitä ei suositella äidille, vaikka imetettävä onkin jo yli vuoden? Taaperoimetykseen liittyviä ohjeita vältettävistä jutuista en ole oikein löytänyt, niin ajattelin kysäistä sinulta! :)

Aurinkoisia kevätpäiviä!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Kiva että olet löytänyt tiesi tänne. :)

Itse en ehkä suosittelisi vahvasti puhdistavia tuotteita kesken imetyksen, mutta tuolla ns. perusohjelmalla voi varmasti mennä. Kuitenkin esimerkiksi chlorellan, joka sitoo itseensä mm. raskasmetalleja, sanotaan toisaalla olevan imetyksen aikana turvallinen ja puhdistavan myös maitoa, ja toisaalla taas sanotaan, että se voi poistaa epäpuhtauksia myös maidon kautta, jolloin ne siirtyvät lapseen. Itse en halunnut kokeilla mitään uutta lisuketta tai putsaria imetysaikana, mutta jokainen tekee valinnan lopulta itse. Suosittelisin kuitenkin "vain" tuota perusraikastusta, ihan varmuuden varalta.

Iloista kevättä taaperon kanssa! 

Noora (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksesta! :) Noin se on varmastikin parasta, että pysyttelee perusjutuissa!

Saana (Ei varmistettu)

Kiitos hyvästä postauksesta. Lähden myös mukaan puhdistukseen. Tämä on ollut juuri sitä mitä olen kaivannut. Lisäpotkua kevääseen. Käytössä on ollut spirulina ja opti-MSM jo pitkään. Kannattaisikohan lisätä tuo klorella vielä? Eli käytätkö molempia spirulinaa ja klorellaa? Puhdistamon spirulina purkissa (käytän tabletteina koska en tottunut jauheen makuun) että sitä urheilijan annos olisi 60 tablettia ja yli. Itse vedän about 20 tablettia päivässä. Mitä mieltä oot noista annostuksista?

laura (Ei varmistettu)

Hei Virpi! Olen jo pari kk halunnut testata savea, mutta en ole päätynyt ostamaan mitään hämmentävien nimien takia. Jotkut savet ovat vain ulkoiseen käyttöön, montmorilloniittisavi ja bentonite sisäiseen, mutta bentonitestäkin calsium(?) laatu on parempi sisäiseen käyttöön.. Ruohonjuuressa on vain vihreää savea, mitä ikinä onkaan, FF:llä ei tällä hetkellä mitään. iHerb on pullollaan ulkoiseen käyttöön olevia jauheita, sisäiseen kaikki on kapseleina tai juomina. Saisinko kysyä minkä merkin jauhetta (tai/ja mistä ostat) käytät juotavaksi? Tämä auttaisi kovasti, kiitos. :)

Virpi Mikkonen

Moikka! Kylläpä tuo vihreä savikin pitäisi olla ihan käypää kamaa sisäiseen käyttöön. Tosin en nyt tiedä tarkalleen mitä savea Ruohonjuuri myy, mutta kysäise myyjiltä, osaavat varmasti auttaa. Onko mahdollisesti tätä: http://www.biodelly.com/Argital-Aktivoitu-vihreae-savi ? Oma saveni on pH-Miraclen Tasapainosavea, jota olen aikoinaan ostanut Hakiksen Kauppahallin pH-baarista, jota ei valitettavasti enää ole olemassa. Mutta epäilisin esim. tuon Ruohiksen saven olevan hyvää. Myös Hyvinvoinnin tavaratalosta voi tilata savea. Tsekkaas esim tämä:

https://www.hyvinvoinnin.fi/naturado-hoitosavet

https://www.hyvinvoinnin.fi/argital

Kommentoi