Siivoustiimi

Julistin eilen raikastusviikon alkaneeksi, ja olen suurenmoisen ilahtunut siitä, kuinka moni on innostunut lähtemään mukaan! Wuhuu, hyvä me! Siitä saa kummasti lisäkimmoketta omaan kuuriinsa, kun tietää, että siellä jossain puuhastelee kanssaraikastajia aivan samojen juttujen parissa.

Listasin tosiaan eilisessä postauksessani raikastuskuurin pääpiirteet, ja tänään ajattelin esitellä teille oman sisäisen siivoustiimini lisävahvistukset.

raikastusviikko2.jpgpuhdistava-savijauhe.jpgchlorella-msm.jpg

Olen itse lopettanut viikko sitten reilun vuoden kestäneen imetyksen, ja olen niin hurjan onnellinen, että voin vihdoin, lähes kahden vuoden tauon jälkeen ottaa taas nämä kehoa puhdistavat lisukkeet mukaan elämääni. Raskaus- ja imetysaikana kun ei suositella käytettäväksi mitään kovasti puhdistavia ruokia ja kuureja. 

Pääpiirteittään teille laatimani kuuri on itselleni arkipäivää, tosin syön hieman gluteenittomia viljoja tai linssejä ja kananmunia lähes päivittäin sekä kalaa ja riistaa viikottain. Seuraavat puhdistavat lisukkeet ovat nyt itselleni niitä konkreettisimpia putsareita ja samalla edustavat paluuta oman kroppani luonnonvarojen yksinhaltijaksi.

Montmorilloniittisavi. Sekoitan aamulla 1 teelusikallisen savijahetta litraan vettä, jonka nautin päivän aikana. Näitä sisäisesti käytettäviä puhdistavia savijauheita on saatavilla useimmista luontaistuotekaupoista. Toinen suosittu puhdistava savijauhe on bentoniittisavi. Täällä mukava blogaus aiheesta. 

Chlorella-jauhe. Chlorella tai suomalaisittain Klorella on mikroskooppinen levä, jolla on vahvasti kehoa puhdistavia vaikutuksia ja se sisältää runsaasti ravinteita ja lehtivihreää. Aloita annostus puolikkaalla teelusikallisella ja nosta määrää noin viikon tai kahden viikon sisällä kukkuralliseen teelusikalliseen.

MSM-jauhe. Itselläni on käytössä Opti-MSM-jauhe, joka on siis orgaaninen rikkiyhdiste, joka kohentaa muun muassa ihon ja kynsien kuntoa ja sen sanotaan auttavan myös nivel-, lihas- ja vatsavaivoissa. MSM auttaa myös kehoa puhdistumaan. Aloita annostus teelusikan kärjellisellä ja nosta hiljalleen noin 2-3 teelusikalliseen päivässä. Toimii erityisen hyvin sitruunaveteen sekoitettuna, sillä MSM imeytyy parhaiten C-vitamiinin seurassa. 

Puhdistavat yrtit. Nautin päivittäin Pyhän Olavin Velhon verenpuhdistus -teetä, joka sisältää puhdistavia yrttejä, kuten nokkosta, voikukanlehteä, siankärsämöä ja voikukanjuurta. 

Pakuritee. Tästä voimauttavasta kääpäjauheesta olen kirjoittanut vastikään täällä.

Reishi-juomajauhe, eli mm. kehoa tasapainottavaa ja mieltä kirkastavaa lakkakääpäuutetta annospusseista

chlorella-msm-jauhe.jpg

Edellä mainittujen lisäksi myös seuraavat puhdistavat ruuat ovat täällä suurkulutuksessa:

-Valkosipuli & sipuli
-Ristikukkaiset kasvikset, kuten kukkakaali, parsakaali, keräkaali, ruusukaali, kaali ja vesikrassi
-Papaija
-Sitruuna (sitruunavesi)
-Punajuuri
-Mustikat
-Avokadot
-Kookosöljy

Muistakaa muuten, että raikastuskuurin aikana saattaa esiintyä puhdistusoireita, kuten päänsärkyä, kuvotusta, lihaskipua, tukkoista oloa, viluisuutta, hikoilua, ärtyneisyyttä, vatsaoireita tai näppyjä. Niitä ei kannata säikähtää, vaan niistä kannattaa pikemminkin ilahtua, sillä ne ovat merkkejä siitä, että epäpuhtauksia poistuu elimistöstä.

Kannattaa myös huomioida, että päänsärkyä voi esiintyä myös johtuen liian vähästä ravinnosta. Eli muistakaa, että raikastuskuurin tarkoituksena ei ole nähdä nälkää! Aina nälän iskiessä syö jotain, popsi kasviksia, lusikoi suuhusi avokado, napostele manteleita tai tee smoothie. Muista myös juoda paljon, jotta kehosi pääsee puhdistumaan kunnolla. 

Kepeää mieltä ja kuullaan taas!

♥ Virpi

Kommentit (20)
  1. Hei Virpi! Olen jo pari kk halunnut testata savea, mutta en ole päätynyt ostamaan mitään hämmentävien nimien takia. Jotkut savet ovat vain ulkoiseen käyttöön, montmorilloniittisavi ja bentonite sisäiseen, mutta bentonitestäkin calsium(?) laatu on parempi sisäiseen käyttöön.. Ruohonjuuressa on vain vihreää savea, mitä ikinä onkaan, FF:llä ei tällä hetkellä mitään. iHerb on pullollaan ulkoiseen käyttöön olevia jauheita, sisäiseen kaikki on kapseleina tai juomina. Saisinko kysyä minkä merkin jauhetta (tai/ja mistä ostat) käytät juotavaksi? Tämä auttaisi kovasti, kiitos. 🙂

    1. Moikka! Kylläpä tuo vihreä savikin pitäisi olla ihan käypää kamaa sisäiseen käyttöön. Tosin en nyt tiedä tarkalleen mitä savea Ruohonjuuri myy, mutta kysäise myyjiltä, osaavat varmasti auttaa. Onko mahdollisesti tätä: http://www.biodelly.com/Argital-Aktivoitu-vihreae-savi ? Oma saveni on pH-Miraclen Tasapainosavea, jota olen aikoinaan ostanut Hakiksen Kauppahallin pH-baarista, jota ei valitettavasti enää ole olemassa. Mutta epäilisin esim. tuon Ruohiksen saven olevan hyvää. Myös Hyvinvoinnin tavaratalosta voi tilata savea. Tsekkaas esim tämä:

      https://www.hyvinvoinnin.fi/naturado-hoitosavet

      https://www.hyvinvoinnin.fi/argital

  2. Kiitos hyvästä postauksesta. Lähden myös mukaan puhdistukseen. Tämä on ollut juuri sitä mitä olen kaivannut. Lisäpotkua kevääseen. Käytössä on ollut spirulina ja opti-MSM jo pitkään. Kannattaisikohan lisätä tuo klorella vielä? Eli käytätkö molempia spirulinaa ja klorellaa? Puhdistamon spirulina purkissa (käytän tabletteina koska en tottunut jauheen makuun) että sitä urheilijan annos olisi 60 tablettia ja yli. Itse vedän about 20 tablettia päivässä. Mitä mieltä oot noista annostuksista?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *