Superviikset ja ihmeelliset evääni

Terve! Meitsi on terve! Koin äkkiparantumisen, ja nyt taas mennään lähes entisissä voimissa.

Tuossa aamusmoothieta sörssötessäni tuli mieleen, että kun olen saanut usein kyselyitä siitä, että mitä ravintolisä tai ns. superfoodeja käytän, ja olen aina tainnut vastata jotain ympäripyöreää, tyyliin että: “noo, emmää mittää ihmeellisiä.”, niin se ei ehkä ole ihan rehellinen vastaus. Sitä vain itse jotenkin sokaistuu sille arkisyömiselleen, ja sellaiset ruoka-aineet, joita itse pitää ihan peruskaurana on varmasti aika monelle melko erikoista kamaa.

Ja tosiaan tänään koin pienen ruumiistairtaantumiskokemuksen siinä pipetillä eri uutteita smoothieni sekaan tiputellessa, ja tajusin, että no onhan tämä välillä aika hifistelyä tämä syöminen. Toisinaan smoothien joukkoon menee ihan vain normaali-ihmisten ruoka-aineita, kuten marjoja, hedelmiä, salaattia ja manteleita, mutta nyt olen jotenkin lipsahtanut taas villimmäksi näiden lisukkeiden kanssa. Syynä saattaa olla se, että koen, että kroppani kärsii näin raskauden ja vuoden imetyksen jälkeen ravinnevajeista, joita pyrin paikkailemaan erilaisilla niin sanotuilla luonnollisilla ravinnelisillä, joita joku voisi superfoodeiksikin tituleerata.

blueberry-superfood-smoothie.jpg

Yllä oleva smoothie on lähes joka-aamuinen näky tämän naisen kourassa – ja viiksinä ylähuulella. (Koska en yleensä oikeasti käytä tuollaista fancyä pilliä, enkä kyllä pitsikuvioista lasinalustakaan. Se olisi jo hieman outoa.)

Ennen smoothieta vedän sitruunaveden höystettynä MSM-jauheella. Smoothien ohessa nappaan yhden D-vitamiini kapselin (125 mikrogrammaa), kolme Helokkiöljy-E-vitamiini-kapselia (tasapainottamaan imetyksen jälkeistä hormonitoimintaa), sinkkiä ja magnesiumia.

Eli “emmää mittää ihmeellistä” onkin yhtäkkiä melkoinen liuta erilaisia tuotteita. Tässä ehkä ne eksoottisimmat lisät. Lisätietoa tuotteesta löydät klikkaamalla:

Hampunsiemenet 
Chia-siemenet 
Chlorella-jauhe 
-Viherjauhe 
-Tocotrienols 
-Pakuriuute 
-Fytoplanktoni 
-Propolis 
-Madre C -jauhe (sis. mm. camu camua, acerolaa, ruusunmarjaa) 
-Kylmäpuristettu kookosöljy 
-MSM-jauhe 
-D-vitamiini 
-Sinkki 
-Magnesium 
-Helokkiöljy-E-vitamiini-valmiste

Tämä on siis tosiaan vain oma tämän hetkinen koosteeni, ei mikään yleissuositus kaikille ihmisille. Ajattelinpa vain nyt kerrankin vastata suoraan, kun tästä asiasta on niin usein kyselty. Että tällaisilla ihme-eväillä.

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (25)
  1. ja vielä, kaikkien, kuten ravintlisien suhteen tulisi AINA pitää taukoa. Yrttien kohdalla parin viikon kuureina ja sitten tauko.

  2. Kai vedät kaiken tuon luomuna, esim merilevät? Camucamuakin käytin ennen ja MSM:ää mutta koska itse eräs terveyden ammattilainen ei suositellut niitä,lopetin käytön. Hän on ottanut selvää kaikkien valmistajien tuotteista ja tämä camu camu ei vahvistanut tuotteidensa puhtautta, siksi en käytä enää kyseistä koska se on hieman kyseenalainen. MSMkin oli hieman kyseenalainen. Miksi muuten käytät sitä jos saa udella?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *