Testaa vaikka

Eräs elämän tarkoituksista lienee oppia tuntemaan itsensä, tietämään kuka on. Mitä vahvempi itsetuntemus ja käsitys oman persoonallisuuden vahvuuksista ja heikkouksista ihmisellä on, sitä sujuvammin hän pystyy esimerkiksi kohdistamaan toimintansa hedelmällisiin kohteisiin – itsensä ja maailman kannalta.

 

Yksi varteenotettava tapa itsetuntemuksen lisäämiseen ovat erilaiset testit. En nyt tarkoita näitä mikä puu, mikä automerkki tai mikä Kirkan kappale olisit -testejä, vaikka niilläkin voi toki saada mukavaa pientä egoa pönkittävää vahvistusta omasta erityislaatuisuudesta. Meinailen ammattilaisten suunnittelemia persoonallisuuden koukeroita avaavia testejä, joiden avulla voi ehkä oikeasti oivaltaa jotain itseltään piilossa olleita ominaisuuksiaan ja sitä kautta kenties tarkastella toimintaansa hieman hedelmällisemmästä vinkkelistä.

 

Yksi koklaamisen arvoinen netistä löytyvä testi on Human Metrics, Carl Jungin ja Isabel Briggs Myersin persoonallisuusluokituksiin perustuva testi, joka auttaa kartoittamaan omia vahvuuksia ja taipumuksia ja muun muassa löytämään itselleen ominaisen ammatin tai opinahjon. Tsekkaa Human Metrics täältä 

Toki tämän kaltaisien testien vastauksia naputeltaessa kaikenlainen vääristelyn ja kaunistelun vaara on olemassa, ja lisäksi suhtaudun tietyllä varauksella ihmisten tyypittelyyn, mutta ainakin oma testitulokseni tuntui tutulta ja ammattiehdotukset hyvinkin varteenotettavilta.

 

Oma tulokseni kyseisessä testissä oli idealistien ryhmään kuuluva Healer (INFP). Ammattisuositukset olivat muun muassa taiteilija, muusikko, opettaja, valmentaja, kirjailija, psykologi/psykoterapeutti ja nettisuunnittelija. ”The most sensitive of the Idealists is the Healer (INFP). INFPs never seem to lose their sense of wonder. One might say they see life through rose-colored glasses. INFPs have the ability to see good in almost anyone or anything. (…) They interpret their visions in the world of music, art, entertainment, or dance. As a professor or teacher, counselor or social worker, they often unlock the mysteries of life for those they encounter. In business they are drawn to organizational development and human resources careers.”

 

Kyllä, kyllä. Mitään uutta tietoa tulokseni ei itselleni tarjonnut, mutta voisin kuvitella testin kenties antavan jollekin oman elämäntien suuntaa vielä hakevalle jotain vahvistusta. Eli testaa ihmeessä, mikäli kaipaat pientä persoonallisuuspeilausta. 

 

Lisää samantyyppisiä testejä täällä.

♥ Virpi

(kuvat:unknown)

Kommentit (12)
  1. Pelottava testi, mutta tuli juuri oikeaan aikaan ja tarpeeseen! En koskaan ollut ajatellut olevani tuollainen, mutta kun tuota luki niin pakko se oli itselleen myöntää että tollanenhan mä oon vaikka en sitä haluaisikaan myöntää. Ehdotetut ammatit ei kyllä yhtään ollu sellasia mitkä mua kiinnostais, mutta ehkä ne olis sit oikeita mulle. Kiitos Virpi tästä postauksesta ja linkistä tonne testiin. Tuli todella tarpeeseen ja auttaa mua ehkä eteen päin itseeni tutustumisessa.

  2. T, nonni, onittelut mastermind-tittelistä. 😀 , Sarita, oi kiiiitos kaunis! täytyypä laittaa jakoon joku kerta! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *