Turvalliset talvimuffinit

Korvapuusti ja kuuma kaakao, siinäpä ulkoilun jälkeinen klassikkokombo, joka uppoaa talvesta toiseen kuin saapas hankeen. Hiivaiset ja sokeriset vehnäpullat vain voivat viedä ulkoilman tuomat freesit fiilikset luvattoman nopeasti ja saada olon turpeaksi ja tunkkaiseksi.

 

Onneksi satuin eilen virittelemään ystävänpäiväksi leivonnaisen, joka onnistui itselläni toimimaan loistavana, vatsaystävällisenä kanelipullakorvikkeena. Ohjeen pohja perustui äitini vinkkaamaan, viimeisimmässä Life-asiakaslehdessä olleeseen vehnättömään muffiniohjeeseen, jota päädyin kuitenki muuntelemaan melkoisesti. Lopputuloksena oli mehevät, vehnättömät ja sokerittomat omenakardemummamuffinit, joiden taikinan voisi halutessaan viritellä myös pullan muotoon.

 

Talven kardemummaiset omenamuffinit (12 kpl)

200 g manteleita
2 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä
2 kananmunaa

Omenasose:
1 iso omena tai kaksi pientä
1 tl aiovaniljajauhetta
luomu omenamehua

Hienonna mantelit blenderillä tms. mahdollisimman hienoksi jauheeksi tai käytä valmista mantelijauhoa. Itse korvasin puolet mantelijauheesta kookos- ja tattarijauhoilla. Lisää jauhojen sekaan kaneli, kardemumma ja leivinjauhe. Kaada sekaan kookosöljy ja hunaja ja sekoita. Vispaa kananmunat ja lisää taikinaan.

 

Soseuta omena esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää sekaan makeuttamatonta omenamehua, jolloin saat koostumuksesta sosemaista. Mausta ripauksella aitovaniljajauhetta. Lisää noin puolet omenasoseesta taikinan sekaan, jotta saat siitä kostean muhevaa. Jätä puolet omenasoseesta täytteeksi.

 

Annostele nokare taikinaa kuppikakkupaperin tai -muotin pohjalle ja lisää päälle noin teelusikallinen tekemääsi omenasosetta. Lisää päälle vielä taikinaa, jotta muotti täyttyy puolivälin yli. Viipaloin pinnalle ohut siivu omenaa ja ripsauta päälle hieman kanelia. Valmistettuasi kaikki kuppikakut, paista ne 200 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia, jolloin niiden pinta tulee hieman rapsakaksi mutta sisus jää meheväksi. Nautiskele lämpöisinä kaakaon tai vaikka itse tekemäsi raakavaniljajäätelön kanssa. 

♥ Virpi

Kommentit (9)
  1. Aivan ihana ja suussasulava ohje. Mantelit, omena ja kaneli.. ihana yhdistelmä. Tästä tuli ihan mun lemppari 🙂

  2. Testasin Life lehden ohjetta 2 krt. Makeuttajana käytin steviajauhetta. Ensimmäisellä kerralla tuli tosi koppuroita muffinsseja. Taikina oli ihan liian paksua. Toisella kerralla lisäsin sekaan 1 päärynän ja puoli dl vettä. Taikina oli sopivan pehmoista, mutta uunista ei tullut ulos kuohkeita ja nousseita muffinsseja. Tein muffinsit pelkällä mantelijauholla. Aprikoin sitten, että Life-lehden ohjeessa taisi olla joku virhe. Ehkä pitää testata kolmannen kerran siten, että laittaa puolet jauhoista tattari- tai kvinoajauhoa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *