Unelmia ja aarrekarttoja

Siivoilin tässä yksi päivä vanhan mäkkini tiedostoja ulkoiselle kovalevylle, kun eteeni tupsahti reilu pari vuotta sitten Tampereen yliopiston Radio Moreenille tekemäni puolituntinen radio-ohjelma unelmista. Käsittelin ohjelmassa mm. sitä, miten unelmiaan voi lähteä tavoittelemaan erilasten menetelmien avulla. Neuvoja antoi ”unelmavalmentaja” Kristiina Harju, jonka vinkit ovat todella jakamisen arvoisia. Tsek dem out!

Ensimmäiseksi Harju neuvoi paikantamaan todelliset unelmansa ns. sisäpuhelutekniikan avulla. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että hiljennytään ja esitetään itselle kysymys: ”Mitä minä todella haluan?”, ”Mitkä ovat ne asiat, jotka oikeasti tekevät minut onnelliseksi?”. Sitten jäädään kuuntelemaan vastauksia.

Mieleen saattaa tämän jälkeen tupsahdella yllättäviäkin juttuja, asioita joista ei ollut edes tajunnut haaveilevansa. Helposti yhteiskunnan paineet ja ulkopuoliset odotukset luovat meille tavoitteita (=pakotteita), joita erehdymme luulemaan omiksi unelmiksemme. Ehkä jopa elämme parhaillaan elämää, josta olimme aina luulleet haaveilevamme, mutta olo tuntuu silti kurjalta. Ja senhän tietää, että mikäli elämme jonkin toisen unelmia, johtaa tämä jääväämättömään henkiseen rappeutumiseen ja sielun raunioitumiseen – Ah, miten melodramaattista!

Sen jälkeen kun omat unelmat on paikannettu, lähdetään niitä kohti seikkailemaan omatekemän aarrekartan avulla. Aarrekartan voi tehdä esimerkiksi leikkelemällä lehdistä kuvia, jotka kuvaavat omia unelmia ja liimaamalla ja kokoamalla niistä kollaasi isolle kartongille. Kuvien sekaan voi myös kirjoittamalla selkeyttää unelmiaan, niin yksityiskohtaisesti kuin mahdollista. Mitä tarkempi kuva mieleemme piirtyy asioista, joita todella haluamme, sitä tehokkaammin pääsemme etenemään niitä kohti. Aarrekartan voi tehdä myös tekstin muotoon, ja kirjoittaa itselleen kirjeen niistä asioista, joista unelmoi.

Kun aarrekartta on tehty, talletetaan se paikkaan, josta sitä voi säännöllisesti käydä kurkkimassa. Unelmatyöskentely on sitä tehokkaampaa, mitä useammin itseään muistuttaa unelmistaan.

Vaikka kaikki tämä voi kuulostaa melko turhanaikaiselta askartelulta, on sillä kuitenkin huomattava vaikutus ajatuksiimme ja sitä myöten toimintaamme. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että silloin kun meillä on vahva kuva siitä mitä haluamme, tartumme helpommin päämääriimme vieviin tilaisuuksiin.

Kun vihdoin saavutamme asiat, joista unelmoimme, saattaa tilanne tuntua uskomattomalta, kuin isolta ihmeeltä. Kyse on kuitenkin puhtaasti mielemme tavasta toimia ja siitä, että olimme tulleet avoimiksi uusille mahdollisuuksille – ja ehkä ihan pikkuisen taikuudesta, näin haluan uskoa.

Voin omien ja lähipiirini kokemusten myötä kertoa, että nämä menetelmät todella toimivat. Muista edelleen erään kevään vuosia takaperin, jolloin aloin vahvasti mielikuvatyöskentelyn avulla viemään itseäni kohti unelmaelämäni. Pian asioita alkoi tapahtua ”kuin itsestään”, ja pieniä onnenkantamoisia tipahteli niskaani sillä tahdilla, että kaverini pitivät sitä jopa pelottavana. 

Nyt olen kasannut itselleni uuden aarrekartan, jonka tiedän vievän minut enemmin tai myöhemmin kohti ihanuuksia. Kokeileppa siis sinäkin! Vähimmillään voit saada pienen mukavan askarteluhetken – Parhaassa tapauksesta löydät pian itsesi elämästä unelmiasi todeksi.

♥ Virpi

(kuvat:1&4:unknown,2&3:sophisticatedsimplicities.tumblr.com)

Kommentit (2)
  1. Heli S, Juu, sori, oli eilen hieman teknisiä ongelmia. Mutta nyt on koko teksti nähtävillä. Ja tosiaan jos aarrekarttoja tuntuu tulevan ikkunoista ja ovista, niin se on varmaan sen merkki, että sellainen täytyy sun nyt tehdä! Ellet ole jo tehnyt. 🙂

  2. Onko lopusta tipahtanut kenties tekstiä pois?
    Aarrekarttaa tuntuu nyt olevan pinnalla, jos ei muuten niin ainakin minun elämässäni, kun siihen törmään jatkuvasti 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *