Universumi

Jokaisella tulee varmasti elämässään hetkiä, jolloin tuntee olevansa yksinäinen, irrallinen, muista eriytynyt, maailmasta ja ympäröivistä ihmisistä vieraantunut olento, jonka on vaikea samaistua muihin tai joka kokee, että ihmiset eivät kykene samaistumaan häneen. Tuo tunne voi ilmetä sekä pohjattomana yksinäisyyden ja huonommuuden tunteena tai ylivoipaisuuden ja paremmuuden tunteena. Yhtä kaikki, tunsipa ihminen sitten olevansa jotain enemmän, jotain vähemmän tai vain jotain poikkeavaa, on noina hetkinä hyvä palauttaa mieleen seuraava fakta.

universe-stars-clouds.jpgstars-clouds.jpg

Olemme kaikki yhtä ja samaa, emmekä vain jollain hippimäisellä rajattoman rakkauden ajastutasolla, vaan olemme aivan konkreettisestä paloja toisistamme. Nimittäin ulos hengittäessämme hengitämme ilmaan atomeja, mikroskooppisen pieniä paloja itsestämme. Sisäänhengityksellä imemme sisäämme kaikkien maan päällä koskaan eläneiden ja tällä hetkellä elävien olentojen, ihmisten, eläinten ja kasvien ilmaan päästämiä atomeja, jotka otamme omiksi rakennuspalikoiksemme.

Hengittäessäsi otat sisääsi palan Marilyniä, palan Hitleriä, palan Äiti Teresaa, palan Tyrannosaurus Rexiä. Parhaillaan Ryan Gosling imee sisäänsä pienen hiukkasen sinua, kuten tekee myös Kim Jong-un. Sinä olet heissä ja he ovat sinussa. Olemme kaikki toisissamme. Et kykenisi olemaan maailmasta ja muista erillinen vaikka yrittäisit.tähtitaivas.jpgpilvet-tähtitaivas.jpg

Sana universumi, universe tarkoittaa yhtä laulua – Uni yhtä, verse laulua. Olemme kaikki osa yhtä suurta laulua. Emme ole koskaan yksin, emmekä irrallaan, yksinäisyys on ajatuksen harhaa. Hengityksemme on laulua, johon on yhtynyt jokainen tämän planeetan päällä elänyt olento. Me olemme kaikki läsnä sinussa ja jokaisella uloshengitykselläsi levittäydyt muihin.

Joku kuvaili tässä taannoin minulle ihmisen pohjatonta yksinäisyyttä ja turhautumistaan niiden ikuisten kysymysten äärellä kuten Keitä me olemme? Miksi olemme täällä? Hän sanoi, että huutaessamme nuo kysymykset avaruuteen, kukaan ei vastaa. Kysyin tuolta henkilöltä: “Miksi huutaisit nuo kysymykset avaruuteen? Mikset kuiskaisi niitä itsellesi?” Sillä kaikki on jo meissä, vastaukset ovat meissä ja koko maailma on meissä.

Näihin kosmisen kevyisiin ajatuksiin ja kuvissa pilviverhon takaa kurkkivaan maailmankaikkeuteen –     Voi hyvin, hengitä hyvin ja laula omat sävelesi suureen lauluumme.

♥ Virpi

Kommentit (17)
 1. Paljon kiitoksia =)…alan nyt (luku)ahmimaan nuo molemmat inspiroivat kirjoitukset.

 2. Juu, nuo linkkaamasi linkit kyllä itsessään toimivat ihan moitteetta, mutta ”hormoonihyrinää”-postauksen yhteydessä mainitsemasi ruokavalioremontti johtaa vain Trendin blogien esittelyyn.

  Harmikseni olen ton kahvinjuonnin opetellut, niin siitä on kyllä hankalaa päästä. Tosin nyt olen yrittänyt siirtyä satunnaiseksi kahvin litkijäksi ja korvannut kahvia Yogi- tai vihreällä teellä. Vaikka kofeiini kai kaikenkaikkiaan ei hyvää teekään elimistölle =/…mutta suunta on oikea =).

  1. Ok, hyvä kun huomasit. Fiksasin asian ja nyt tuo linkki toimii. Jutun löydät myös täältä: Kuinka minusta tuli terve

   Ja juu, tuo satunnainen kahvin korvaaminen teellä tai vaikka pakuriteellä on jo oikein mainio suunta. 

   Suosittelen muuten lukemaan Jaakko Halmetojan hyvän kirjoituksen aiheesta: Tavoitteena kahvin juonnin vähentäminen

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *