Uskalla aloittaa unelmasi

Kiitos hyvää

Olin lauantaina Uskalla Innostua -tiimin järkkäämässä seminaarissa nimeltä Create Your Own Success. Puhujien Bob Proctorin, Oddmund Bergerin ja Sandra Gallagherin missiona oli jakaa paikallaolijoille uudenlaisia ajatuksia menestymisestä. Heidän tarjoamiaan ideoita voi soveltaa laaja-alaisesti omassa hyvinvoinnissaan ihmissuhteista työhön ja terveyteen.

Tähtiajatuksena kaikessa toimi vetovoiman laki, josta varmasti useat teistä ovat kuulleet tai lukeneet. Vaikka vetovoimanlakipykälät ovat tulleet itselleni vuosien varrella erittäin tutuiksi, sekä teoriassa että käytännössä, tarttui tilaisuudesta silti mukaan muutama nerokas uusi ajatus, joka sai intohimoni vaaleanpunaisen hehkulampun säkenöimään taas astetta kirkkaammin.

Tässä muutama seminaarista teille taskussa tuomani tuliainen, joista uskon olevan iloa tyypille jos toisellekin siellä lukijakunnassa.Kaikki alkaa vetovoiman lain perustotuudesta: Vedät puoleesi sitä mitä ajattelet. Ajatuksillasi luot kurssisi, elämäsi suunnan. Ei vaadi yhtään enempää yritystä tähdätä korkealle elämässä ja vaatia ihania asioita itselleen, kuin mitä vaatii hyväksyä surkeus ja sairaus. Mutta jos vain toivot, että jotain ihanaa tapahtuu, sitä ei todennäköisesti tapahdu. Sinun täytyy todella USKOA asiaan läpikotaisin. Uskolla ja pelolla on paljon yhteistä, niissä molemmissa nojataan johonkin, jota ei voi nähdä. Eikö ole tällöin sama valita se positiivinen, siltoja ja seikkailuja rakentava vaihtoehto eli usko lamaannuttavan pelon sijaan? Kuten kerran Mahdollisuuksien maailma -postauksessani kirjoitin, vain sinä voit lopulta päättää millaisena maailma ympärillesi piirtyy, millaisena sinä itse piirryt. Mieti kuka käsikirjoittaa ja ohjaa elämääsi? Toivottavasti sinä itse. Mikäli näin ei ole, niin hyppää kaveri nyt jo ihmeessä itse puikkoihin!

 

”Luola johon pelkäät astua kätkee aarteen jota etsit. ” - Joseph Campbell 

 

Mikä siinä sitten on niin vaikea uskoa omaan menestymiseensä tai vaikka pysyvään tervehtymiseensä? Koska kaikkea lannistavaa on tankattu päähämme koko ikämme. ”Et voi saada kaikkea haluamaasi”, ”Sairastelu nyt vain kuuluu ihmiselämään” , "Älä liikaa innostu" tai ”Raha ei kasva puussa”. Suomalaiset sanonnat ovat myös kohtuullisen mieltä alentavia. ”Kuka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa”, ”Kellä onni on se onnen kätkeköön”, ”Itku pitkästä ilosta”. ...voi hengenahdistus!

Meidät on ohjelmoitu olemaan sitä mitä olemme. Omakuvasi ja maailmankuvasi syntyy pitkälti muiden ihmisten käsityksistä. Ja silloin kun pelolla maustetut ajattelumallit ovat juurrutettuina syvälle kansakuntamme sielunmaisemaan, voi olla lähtökohtaisesti melkoisen vaikeaa erottaa mitkä näistä ajatuksista ovat itsellisiä ja mitkä ympäristöstä imettyjä. Lopputuloksen eli elämänlaatusi parantamisen kannalta sillä ei kuitenkaan ole liiemmin väliä.Se millä sen sijaan on väliä, on tulla tietoisiksi näistä ajattelumalleista. Ja kun tulet tietoisiksi ajattelumalleistasi, voit muuttaa niitä. Ja kun muutat lannistavat ajattelumallisi, avautuu sinulle maailma täynnä toivoa, vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Tietoinen mielemme voi nimittäin todella valita ajatuksensa. Se voi hyväksyä tai hylätä kaiken tarjolla olevan tiedon ja valita sen minkä hyväksyy todeksi. Alitajuntamme on sitten vain hyväksyttävä tietoisen mielemme sinne kaatamat ainekset. Alitajuntamme ei voi erottaa mikä on totta tai mikä kuviteltua. Alitajuntamme on kuitenkin se paikka missä taika tapahtuu. Sillä kun muutat lannistavat ja tuhoisat ajattelumallisi ensin tietoisella tasolla, valuvat ne sieltä alitajuntaamme ja alkavat sitä kautta ohjata käyttäytymistämme ja muuttamaan värähtelytasoamme eli energioitamme.

Kuten Proctor sanoi, Mieli on luomakunnan suurin voima ja sinä voit päättää oman tulevaisuutesi.Älä koskaan luovu unelmastasi, sinulla ei oikeastaan nimittäin ole siihen varaa. Unelmasi ei ole vain joku sattumanvarainen välähdys tai mielikuva. Se mihin syvällä sisimmässäsi tunnet eniten vetoa on syy siihen miksi olet täällä, se on syy elämällesi. Se on elämäntehtäväsi.

Hulluuden yksi määritelmä on tehdä kokoajan samoja asioita ja odottaa eri lopputulosta. Jos todella haluat muutosta elämääsi, on sinun muutettava ajattelumallejasi ja toimintaasi. Ai milloin? No niinku nyt heti. ;)

Tee siis näin:
-Tule tietoiseksi omista ajatuksistasi. Mieti mihin uskomuksesi perustuvat. Vaihda lannistavat ajatukset kannustaviin.
-Tule tietoiseksi kahdesta asiasta: Missä olet nyt ja Mihin haluat mennä. Vain selkiyttämällä tavoitteesi, voit luoda itsellesi vision ja suunnan. Muuten pyörit todennäköisesti paikallasi nyt ja aina.
-Mieti jos eläisit jo nyt unelmaelämääsi, miltä se näyttäisi? Mitä ajatuksia ajattelisit silloin? Mitä tuntisit?
-Käytä mielikuvitustasi rohkeasti, anna sen tanssia ja vaeltaa. Visioi suurimmat unelmasi. Ole rohkea.
-Tee visiostasi vahva ja todelta tuntuva. Muista että sinun on todella rakastettava jokaista yksityiskohtaa visiossasi. Kaiken on tultava omasta sydämestäsi.
-Usko visioosi läpikotaisin. Mielikuvasi ovat ennusteita tulevaisuudestasi.
-Luo ja säilytä kuva siitä mitä todella haluat. Kirjoita unelmasi paperille ja pidä se aina mukanasi.
-Visioi joka päivä unelmaasi. Herkuttele sillä esimerkiksi aina 15 minuuttia aamuisin ennen muita toimiasi ja 15 minuuttia iltaisin ennen nukkumaan menoa.
-Jaa unelmasi ihmisten kanssa joilta uskot saavasi kannustusta. Innostuksen täyttäessä sinut voit tuntea, että haluat puhua unelmistasi jokaiselle, mutta huomaa, että monet ihmiset ovat pelon lamaannuttamia ja he voivat tartuttaa huonoa energiaansa myös sinuun. He todennäköisesti keksivät myös tuhat ja yksi syytä miksi unelmasi ei voi toteutua. Suurin osa ihmisistä hiippailee koko elämänsä varovasti varpaillaan toivoen, että he pääsevät turvassa perille kuolemaan. Älä ole yksi heistä, äläkä kysy neuvoja heidän kaltaisiltaan. Tunnet kyllä milloin ihminen on tai ei ole samalla värähtelytasolla kanssasi.
-Toimi. Hakeudu niiden asioiden pariin joista saat eniten nautintoa. Luovu ainakin yhdestä rutiinista ja korvaa se jollain mistä todella nautit. Pikkuhiljaa elämäsi alkaa täyttyä innostavilla asioilla ja ikävät velvollisuudet joutuvat tipahtelemaan auttamattomasti pois uuden tieltä.

 -Kysy neuvoa. Käänny niiden puoleen, jotka ovat tehneet sen mistä haaveilet ja saavuttaneet unelmansa. 

 

”Ihmiset syyttävät aina olosuhteita siitä missä he ovat. Minä en usko olosuhteisiin. Ihmiset, jotka pääsevät eteenpäin tässä maailmassa ovat ihmisiä, jotka nousevat ylös ja etsivät haluamansa olosuhteet ja jos he eivät löydä niitä he tekevät ne itse.” -George Bernard Shaw

♥ Virpi

(kuvat:unknown)

Kommentit

oneGear (Ei varmistettu)

Kolahtipa mukavasti tämä kirjoitus! Lanseerasin itselleni joitakin vuosia sitten lausahduksen "olosuhteet ovat täydelliset". Se pitää sisällään paljon samaa, jota tässä kirjoitit. Eli vallitseva hetki ja paikka jossa elämme, on jatkuvasti täydellinen. Sillä ei ole niinkään väliä mitä tapahtuu, mutta sillä on, kuinka siihen suhtaudumme. - - Liian nopeasti edetessä tosin "olosuhteiden täydellisyys" saattaa hämärtyä ja jos sitä ei jatkuvasti tiedosta, saattaa mopo lähteä käsistä ja - jokaisella on oma tahti. Mielestäni myös kauniiden asioiden näkeminen ja kokeminen laimenee, kun vauhti kiihtyy.

Kiitos kivasta blogista!

Hannu Pirilä (Ei varmistettu)

Bob Proctorin 13 kuukauden coachingohjelman läpikäyneenä allekirjoitan joka sanan blogista. Toimimalla mainittujen periaatteiden mukaisesti elämänlaatuni on parantunut todella merkittävästi.
Se, mistä on lisäksi vielä todella merkittvää apua rajoittavien ajatusmallien ja uskomusten muuttamisessa, on NLP (Neuro-linguistic Programming). NLP:n avulla nuo tarvittavat muutokset voi saada aikaan ällistyttävän nopeasti.
Bob Proctorin filosofia ja NLP:n tekniikat ovat yhdistelmä, jolla saa aikaan hämmästyttäviä tuloksia!

r. (Ei varmistettu)

NIIN totta! turha istua kotona ja kuvitella että maailma tipahtaa syliin mitään tekemättä ja että kaikista parhaat asiat tulevat koputtamaan ovelle (joskus tosin näinkin käy), että suvaitsisitko saapua seuraamme.... heh ;) inspiraatiotakaan ei aina synny, jossei sitä tavoittele! voi miten helppoa olisikaan vain ajatella 'etten vain saanut inspiraatiota', 'ei se tullut minulle', joten 'niin ei ole tarkoitettu'.....pyh! - ponnistele! etsi! koeta! opi!

olosuhteet..... oi mikä ihana sana. ja tekosyy. asioita tapahtuu väistämättä, mutta turha uskoa, ettei ihmisellä ole asiaan mitään sanomista. sinä päätät, minkä oven avaat ja mitä polkua seuraat!

lisää tätä, huippua! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Mahtavia kommentteja, kiitos! Hienoa että asia kiinnostaa ihmisiä. oneGear, erittäin hyvä pointti tuo vauhtisokeus. Siksi olisikin hyvä ottaa vaikka ihan päivittäiseksi tavaksi pysähtyminen ja fiilistely. Toisilla se tulee ihan luonnostaan, mutta sitten on meitä muita, joiden täytyy ottaa ja järjestää hiljentymiselle aika ja oppia irti jatkuvasta tykityksestä. Tosin kuten sanoit, jokaisella on myös oma ideaalivauhtinsa. Hiljaa hyvä tulee, mutta niin tulee välillä vähän vauhdikkaammallakin temmolla. riippuu tyypistä ja ajasta ja paikasta ja tähtien asennosta ja tulokulmasta... ;)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hannu Pirilä, Mielenkiintoista! Voitko kertoa tarkemmin miten elämänlaatusi parani ohjelman myötä? Tuo NLP kiinnostaa itseäni myös tosi paljon. Missä olet sitä opiskellut, kursseilla vai itsenäisesti? Kuulin muuten ko. seminaarissa, että harrastamani trampoliinihyppely toimii myös tehokkaasti ajatusmallien muuttamisessa paremmaksi. Ilmeisesti perustuu just näihin NLP-juttuihin, eli ylösalainen fyysinen liike vahvistaa myönteisten ajatusten omaksumista.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

r, no nimeommaa! :) Oma ajanhallinta ja tietty järjestelmällisyys saa myös luovuuden kukkimaan ja inspiraation pulppuamaan. Kun pyhittää joka päivä tietyn ajan itselleen OIKEASTI tärkeille asioille, niin johan on kumma jos ei ala tuloksia syntymään. Eikä kyse siis tarvitse olla mistään uratykityksestä, vaan ihan vaikka vaan mielenrauhan ja tasapainon saavuttamisesta meditoinnilla ja sen selkeyttämisellä mikä tekee itsensä onnelliseksi.

Olli-Pekka Kursi (Ei varmistettu)

Itsekin sain mahdollisuuden osallistua perjantain ja lauantain seminaariin. Mielenkiintoisia ajatuksia, aika säkenöiviä puhujia, mutta ainakin itse Bobin olemus jätti kylmäksi. Toisaalta, amerikkalaisille on luontevampaa puhua rahasta ja sen haalimisesta kuin suomalaisille. Mitataanko onni kuitenkin varallisuudessa? Hannu Pirilä, oletko onnistunut parantamaan taloudellista tilannettasi juuri Proctorin oppien avulla?

Virpi (Ei varmistettu)

Olli-Pekka, Kiinnitin samaan huomiota ja mietin, että moni tyyppi suomalaisyleisössä varmaan hieman kavahtaa tätä piirrettä hänessä. Itse pyrin olemaan takertumatta kyseiseen seikkaan liiaksi ja poimimaan jutuista vain ne helmet. Toisaalta Bob sanoi mielestäni melko hyvin, että raha ei itsessään ole paha, ihmiset voivat olla pahoja. Ja jos oma tarkoitus on hyvä, niin rahalla voi saada aikaan hyvää, ja paljolla rahalla voi saada aikaan paljon hyvää.

Olli-Pekka (Ei varmistettu)

Tuo on ihan totta, Virpi. Tästä, kuten muistakin elämisen opetuksista, voi sitten valita sen mikä itselle passaa parhaiten. Ehkä tässä nousee ne AJATUSMALLIT, että aina pitää vähän pullikoida vastaan, etenkin jos se tulee Amerikasta. ;) Mutta tämähän on tietysti myös Proctorin ja kumppaneiden asettama haaste; miten ajatusmallit saadaan muuttumaan? Itsellä nousee hiki otsalle, kun ajattelen miten paljon tässä on muuttumisen varaa. Enkä epäile hetkeäkään etteikö siitä olisi kaiken kaikkiaan paljon hyötyä.

Heljä (Ei varmistettu)

Tipahtipa sopivaan hetkeen tämä kirjoitus! Aloin tasan vuosi sitten lukea tämäntyyppistä kirjallisuutta ja se on kyllä inspiroivaa! Tuntuu,että jos on synkistelykausi meneillään niin tällaiset "muistutuskirjoitukset" tulevat eteen.Rhonsa Byrnen Salaisuus-kirjassa on tosin minuakin alkanut ärsyttää jatkuvat rahan tavoittelu-esimerkit. Toinen hyvä kirja on Neale Donald Walschin Keskusteluja Jumalan kanssa. Olen myös kokenut että Suomessa saa helposti osakseen kummaksuntaa ja kateutta jos on todella positiivinen. Ärsyttävää! Taistelkaamme sitä vastaan! :)

Virpi (Ei varmistettu)

Olli-Pekka, I feel you, vanhat ajatusmallit voivat olla sitkasta kamaa. mutta ehkä niitä ei pidä ajatella lähtökohtaisesti pahoina juttuina tai yrittää väkisin survoa niitä pois pääkopasta, vaan sulatella ne hellästi hävöksiin ajan kanssa. Eikö se ole toisaalta ihanaa huomata se oma keskeneräisyys ja samalla todeta että kaikki on jo just nyt hyvin. Lopulta ne vastauksetkin löytyvät juuri tästä kohtaa, liikoja etsimättä ja pinnistelemättä. Eivät sieltä jostain tulevaisuuden "muuttuneesta mielestä."

Virpi (Ei varmistettu)

Heljä, kyllä, sydämestä tuleva aito positiivisuus rules ok. :)

psykologian opiskelija (Ei varmistettu)

Ihan hyviä ajatuksia ja se on totta että omalla asenteella on paljon vaikutusta, mutta mitä ovat nämä "värähtelytasot" ja "energiat"?! Ärsyttää kun pitää sotkea kaikenmaailman epätieteellisiä käsitteitä näihinkin asioihin...Vähän menee huuhaan puolelle :( Omilla ajattelumalleilla on merkitystä mutta aika rajua sanoa että "voit päättää tulevaisuutesi".

Virpi Mikkonen

Älä suotta ärsyynny, energiat kuuluvat elämään siinä missä tieteellisesti mitattavissa oleva materiaalinen maailmakin. Kieltämällä tämän puoliskon, kieltää samalla puolet itsestään, sanon minä. :) Mutta samalla myös sanon, että kukin omien tuntemuksiensa tason mukaan, eli pakko ei ole koittaa uskoa asioita, jotka herättävät lähtökohtaisesti pahaa oloa. Mutta koska rakastan "huuhaata", niin se myös näkyy täällä blogissani. Jokainen voi sitten itse valita mitä lukee ja mihin uskoo. Pääasia että kuluttaa sellaisia asioita, joista tulee itselle hyvä olo.

Pirkko (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus tämäkin. Olen perehtynyt myös itse ko. alan kirjallisuuteen, ja teokset ovat kyllä ajatuksia avartavia. Mielestäni oleellisinta on lähteä siitä, että löytää itselleen ne toimivat keinot nauttia elämästä. Joillekin nopea tahtii sopii paremmin kuin hidas ja toisin päin. Tärkeintä on, että tiedostaa ja tietää itse ne asiat, mitkä tasapainottavat, rauhoittavat, antavat voimaa ja auttavat jaksamaan. Kaikki päivät ovat ihania, kun osaa nauttia niistä pienistä hyvistä hetkistä, mitä eteen tulee; elää hetkessä, se on se olennaisin. Kaiken kestää, kun huolehtii omasta hyvinvoinnistaan. Ajattulumalliensa tiedostamisella ja muokkaamisella on merkitystä. Kiitos ihanista ajatuksista Virpi!

Hannu Pirilä (Ei varmistettu)

Vau! En ollut huomannutkaan, että minulle oli esitetty täällä kysymyksiä. Tässä nyt vihdoin muutama vastaus:
Virpi: Ihan tarkkaan en pysty sanomaan mikä kaikki on elämänlaatuni paranemisen suhteen ollut Bob Proctorin coachauksen, mikä NLP:n ja mikä Holosync-meditaadion (http://tinyurl.com/3clelqc) ansiota, mutta merkittävimmät muutokset ovat: keskittymiskyvyn paraneminen, unenlaadun paraneminen, kärsivällisyyden paraneminen, yleisen onnellisuuden lisääntyminen sekä monia muita. Olen myös oppinut nauttimaan työstäni ja elämän monista eri hetkistä aivan toisella tavalla.
NLP:tä olen opiskellut NLP Akatemian (http://www.nlp-akatemia.fi/) lukuisilla kursseilla sekä kouluttautunut itse Richard Bandlerin opissa NLP Traineriksi Orlandossa, Floridassa. NLP:n avulla olen saanut ajatukseni ja monet muutkin asiat hienolla tavalla järjestykseen. Lisäksi NLP:n yksi johtavia ajatuksia on lisätä ihmisen onnellisuutta.
Lisää ajatuksiani löytää sivuilta www.hannupirila.com

Hannu Pirilä (Ei varmistettu)

Olli-Pekka Kursi: Suuri taloudellinen läpimurtoni antaa vielä hetken aikaa odottaa itseään, sillä olen Bobin coachauksen ja NLP:n myötä tehnyt totaalisia muutoksia työhöni. On päivän selvää, että kun yrittäjänä heittää vanhat tulolähteet jorpakkoon ja ryhtyy työstämään uusia, ei menestys synny käden käänteessä. Ansaintamahdollisuudet ovat kuitenkin nykyisellään moninkertaiset aikaisempaan verrattuna ja olen vakuuttunut, että olen täysin oikealla tiellä nyt. Mikä kuitenkin tärkeintä, teen nyt työtä josta todella nautin, eikä se näin ollen oikeastaan tunnu lainkaan työnteolta, vaan pikemminkin oman intohimonsa toteuttamiselta! NLP:n oppien mukaan myös vauraus kasvaa sen myötä, kun tekee sitä, missä on hyvä ja josta todella nauttii.

Keesha (Ei varmistettu)

Posts like this bigrhten up my day. Thanks for taking the time.

Regina (Ei varmistettu)

Thanks for the isnihgt. It brings light into the dark!

Kommentoi