Uskalla aloittaa unelmasi

Olin lauantaina Uskalla Innostua -tiimin järkkäämässä seminaarissa nimeltä Create Your Own Success. Puhujien Bob Proctorin, Oddmund Bergerin ja Sandra Gallagherin missiona oli jakaa paikallaolijoille uudenlaisia ajatuksia menestymisestä. Heidän tarjoamiaan ideoita voi soveltaa laaja-alaisesti omassa hyvinvoinnissaan ihmissuhteista työhön ja terveyteen.

Tähtiajatuksena kaikessa toimi vetovoiman laki, josta varmasti useat teistä ovat kuulleet tai lukeneet. Vaikka vetovoimanlakipykälät ovat tulleet itselleni vuosien varrella erittäin tutuiksi, sekä teoriassa että käytännössä, tarttui tilaisuudesta silti mukaan muutama nerokas uusi ajatus, joka sai intohimoni vaaleanpunaisen hehkulampun säkenöimään taas astetta kirkkaammin.

Tässä muutama seminaarista teille taskussa tuomani tuliainen, joista uskon olevan iloa tyypille jos toisellekin siellä lukijakunnassa.Kaikki alkaa vetovoiman lain perustotuudesta: Vedät puoleesi sitä mitä ajattelet. Ajatuksillasi luot kurssisi, elämäsi suunnan. Ei vaadi yhtään enempää yritystä tähdätä korkealle elämässä ja vaatia ihania asioita itselleen, kuin mitä vaatii hyväksyä surkeus ja sairaus. Mutta jos vain toivot, että jotain ihanaa tapahtuu, sitä ei todennäköisesti tapahdu. Sinun täytyy todella USKOA asiaan läpikotaisin. Uskolla ja pelolla on paljon yhteistä, niissä molemmissa nojataan johonkin, jota ei voi nähdä. Eikö ole tällöin sama valita se positiivinen, siltoja ja seikkailuja rakentava vaihtoehto eli usko lamaannuttavan pelon sijaan? Kuten kerran Mahdollisuuksien maailma -postauksessani kirjoitin, vain sinä voit lopulta päättää millaisena maailma ympärillesi piirtyy, millaisena sinä itse piirryt. Mieti kuka käsikirjoittaa ja ohjaa elämääsi? Toivottavasti sinä itse. Mikäli näin ei ole, niin hyppää kaveri nyt jo ihmeessä itse puikkoihin!

 

”Luola johon pelkäät astua kätkee aarteen jota etsit. ” – Joseph Campbell 

 

Mikä siinä sitten on niin vaikea uskoa omaan menestymiseensä tai vaikka pysyvään tervehtymiseensä? Koska kaikkea lannistavaa on tankattu päähämme koko ikämme. ”Et voi saada kaikkea haluamaasi”, ”Sairastelu nyt vain kuuluu ihmiselämään” , ”Älä liikaa innostu” tai ”Raha ei kasva puussa”. Suomalaiset sanonnat ovat myös kohtuullisen mieltä alentavia. ”Kuka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa”, ”Kellä onni on se onnen kätkeköön”, ”Itku pitkästä ilosta”. …voi hengenahdistus!

Meidät on ohjelmoitu olemaan sitä mitä olemme. Omakuvasi ja maailmankuvasi syntyy pitkälti muiden ihmisten käsityksistä. Ja silloin kun pelolla maustetut ajattelumallit ovat juurrutettuina syvälle kansakuntamme sielunmaisemaan, voi olla lähtökohtaisesti melkoisen vaikeaa erottaa mitkä näistä ajatuksista ovat itsellisiä ja mitkä ympäristöstä imettyjä. Lopputuloksen eli elämänlaatusi parantamisen kannalta sillä ei kuitenkaan ole liiemmin väliä.Se millä sen sijaan on väliä, on tulla tietoisiksi näistä ajattelumalleista. Ja kun tulet tietoisiksi ajattelumalleistasi, voit muuttaa niitä. Ja kun muutat lannistavat ajattelumallisi, avautuu sinulle maailma täynnä toivoa, vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Tietoinen mielemme voi nimittäin todella valita ajatuksensa. Se voi hyväksyä tai hylätä kaiken tarjolla olevan tiedon ja valita sen minkä hyväksyy todeksi. Alitajuntamme on sitten vain hyväksyttävä tietoisen mielemme sinne kaatamat ainekset. Alitajuntamme ei voi erottaa mikä on totta tai mikä kuviteltua. Alitajuntamme on kuitenkin se paikka missä taika tapahtuu. Sillä kun muutat lannistavat ja tuhoisat ajattelumallisi ensin tietoisella tasolla, valuvat ne sieltä alitajuntaamme ja alkavat sitä kautta ohjata käyttäytymistämme ja muuttamaan värähtelytasoamme eli energioitamme.

Kuten Proctor sanoi, Mieli on luomakunnan suurin voima ja sinä voit päättää oman tulevaisuutesi.Älä koskaan luovu unelmastasi, sinulla ei oikeastaan nimittäin ole siihen varaa. Unelmasi ei ole vain joku sattumanvarainen välähdys tai mielikuva. Se mihin syvällä sisimmässäsi tunnet eniten vetoa on syy siihen miksi olet täällä, se on syy elämällesi. Se on elämäntehtäväsi.

Hulluuden yksi määritelmä on tehdä kokoajan samoja asioita ja odottaa eri lopputulosta. Jos todella haluat muutosta elämääsi, on sinun muutettava ajattelumallejasi ja toimintaasi. Ai milloin? No niinku nyt heti. 😉

Tee siis näin:
-Tule tietoiseksi omista ajatuksistasi. Mieti mihin uskomuksesi perustuvat. Vaihda lannistavat ajatukset kannustaviin.
-Tule tietoiseksi kahdesta asiasta: Missä olet nyt ja Mihin haluat mennä. Vain selkiyttämällä tavoitteesi, voit luoda itsellesi vision ja suunnan. Muuten pyörit todennäköisesti paikallasi nyt ja aina.
-Mieti jos eläisit jo nyt unelmaelämääsi, miltä se näyttäisi? Mitä ajatuksia ajattelisit silloin? Mitä tuntisit?
-Käytä mielikuvitustasi rohkeasti, anna sen tanssia ja vaeltaa. Visioi suurimmat unelmasi. Ole rohkea.
-Tee visiostasi vahva ja todelta tuntuva. Muista että sinun on todella rakastettava jokaista yksityiskohtaa visiossasi. Kaiken on tultava omasta sydämestäsi.
-Usko visioosi läpikotaisin. Mielikuvasi ovat ennusteita tulevaisuudestasi.
-Luo ja säilytä kuva siitä mitä todella haluat. Kirjoita unelmasi paperille ja pidä se aina mukanasi.
-Visioi joka päivä unelmaasi. Herkuttele sillä esimerkiksi aina 15 minuuttia aamuisin ennen muita toimiasi ja 15 minuuttia iltaisin ennen nukkumaan menoa.
-Jaa unelmasi ihmisten kanssa joilta uskot saavasi kannustusta. Innostuksen täyttäessä sinut voit tuntea, että haluat puhua unelmistasi jokaiselle, mutta huomaa, että monet ihmiset ovat pelon lamaannuttamia ja he voivat tartuttaa huonoa energiaansa myös sinuun. He todennäköisesti keksivät myös tuhat ja yksi syytä miksi unelmasi ei voi toteutua. Suurin osa ihmisistä hiippailee koko elämänsä varovasti varpaillaan toivoen, että he pääsevät turvassa perille kuolemaan. Älä ole yksi heistä, äläkä kysy neuvoja heidän kaltaisiltaan. Tunnet kyllä milloin ihminen on tai ei ole samalla värähtelytasolla kanssasi.
-Toimi. Hakeudu niiden asioiden pariin joista saat eniten nautintoa. Luovu ainakin yhdestä rutiinista ja korvaa se jollain mistä todella nautit. Pikkuhiljaa elämäsi alkaa täyttyä innostavilla asioilla ja ikävät velvollisuudet joutuvat tipahtelemaan auttamattomasti pois uuden tieltä.

 -Kysy neuvoa. Käänny niiden puoleen, jotka ovat tehneet sen mistä haaveilet ja saavuttaneet unelmansa. 

 

”Ihmiset syyttävät aina olosuhteita siitä missä he ovat. Minä en usko olosuhteisiin. Ihmiset, jotka pääsevät eteenpäin tässä maailmassa ovat ihmisiä, jotka nousevat ylös ja etsivät haluamansa olosuhteet ja jos he eivät löydä niitä he tekevät ne itse.” -George Bernard Shaw

♥ Virpi

(kuvat:unknown)

Kommentit (19)
  1. Thanks for the isnihgt. It brings light into the dark!

  2. Posts like this bigrhten up my day. Thanks for taking the time.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *