Usko, toivo ja raikkaus

Kiitos hyvää

Ole hyvä. Ojenna kätesi ja tartu tähän suureen kimppuun valkoisia tulppaaneja. Ne ovat Sinulle.

Ja näin monistui yksi kukkakimppu tuhansille ihmisille. Nykyteknologian mahdollistama pyhä ihme. Hurmaavaa.

Mutta mikä on syynä näin avokätiseen kukkajakeluun, saatat miettiä. No syynä on se, että olet niin kukitettavan ihana, nyt on niin kukitettavan ihana päivä ja ennen kaikkea se, että olet kenties, mahdollisesti, toivottavasti yksi meistä, jotka ovat juuri saaneet viettää puhdistavan raikastusviikon viime maanantaina jakamieni ohjeiden avulla. Se jos mikä on kukkien arvoista. Jos kuurisi on vielä kesken tai mikäli se siintää jossain tulevaisuudessa, ota nämä kukat kannustimina.

Ja te raikastusviikon läpi käyneet: Miltä nyt tuntuu? Onko raikas fiilis? Hehkuuko iho, kimaltaako silmät ja hymyileekö vatsa? Toivottavasti olo on ainakin parempi kuin viikko sitten!

Omasta puolestani voin ainakin sanoa, että viikko oli onnistunut. Sain käynnistettyä juuri ne mukavat pienet freesaukset, joista olin jo tovin haaveillut, tärkeimpinä päivittäiset kuivaharjailut, kylmät suihkut ja tiettyjen ravinnelisien palauttaminen ruokavalioon sekä ennen kaikkea aikaiset nukkumaanmenoajat. Antaa kummasti reipasta oloa ja jotain uutta elämänhallinan makua kun ei veny ja vanu valveilla yömyöhään.

Jättämienne runsaiden kommenttien perusteella voisi päätellä että monella muullakin tuli raikastusviikko tarpeeseen. Kommenteistanne nousi esiin moneen otteeseen se, että vaikka elintavat olisivatkin olleet jo terveet, niin tällainen kuuri auttaa hyvin palauttelemaan perusasioiden pariin, muistuttamaan joistain hyvistä, ehkä unohtuneista tavoista ja myös päivittämään syömisiä. Erityisen mukavaa oli myös lukea teistä, jotka innostuitte kuurin myötä jättämään pois joitain elintapoja, jotka olitte kokeneet haitallisiksi. Ihailtavaa, inspiroivaa! Suurkiitos siis kaikille teille osallistuneille ja kommentoijille. Tämä viikko oli huippu!

Ja sitten siihen lupaamaani yllätykseen. Eli kuten viikon alussa mainitsin aion nyt viikon loputtua jakaa yhdelle raikastusviikkoon osallistuneelle palkinnon. Kyseessä ei ole varsinainen kilpailu, vaan ennen kaikkea halusin osallistuttaa teidät mukaan kuuriin ja kuulla kokemuksianne sekä lopuksi antaa ikään kuin lahjana hyvästä vedosta pienen paketin.

Lahja sisältää Gummeruksen lahjoittaman Hanna Skyttän uuden Detox-kirjan ja Pukkan Clean Greens -paketin.

Detox-kirjasta löytyy mukavasti asiaa kehon puhdistamisesta, hyvästä ruokavaliosta ja muista raikastavista elintavoista ja muutama erilainen puhdistuskuuriohjelma sekä hyviä reseptejä. Pukkan Clean Greens on puolestaan runsaasti antioksidantteja, klorofylliä, vitamiineja ja mineraaleja sisältävä puhdistava ja vahvistava luonnollinen “viherlisä,” valmistettu muun muassa chlorellasta, spirulinasta, vehnäoraksesta ja nokkosesta.

Lahjan saa, titi-di-diii, nimimerkki Pumpuli, joka kahvin suurkuluttajana rohkaistui jättämään kahvin käytön kuurin aikana ja suunnitteli alkuvaikeuksista huolimatta myös pysyvänsä uudessa kahvittomassa linjassaan. Onneksi olkoon Pumpuli! Toivottavasti kuuri on mennyt loppuun asti hyvin. Tästä paketista saat vielä hieman lisää kannustetta raikkaaseen eloon. Saat minulta mailia pian!

Raikastuskuurin lopuksi huomioitavaa:

Muistakaa laskeutua kuurilta lempeästi, eli älkää menkö kiskaisemaan raskasta pihviateriaa tai roskaruokia kevyisiin eväisiin tottuneeseen elimistöönne. Se voisi tulla shokkina kropallenne. Pitäkää siis parin-muutaman päivän siirtymäkausi kuurin jälkeen.

Haluan myös korostaa, että lähtöajatukseni tälle kuurille oli se, että viikko toimisi lähtökimmokkeena uusille kivoille elintavoille, eikä olisi vain hetkellinen hurahdus tai pakotettu paasto.

Uskon ja toivon, että saatte raikastusviikon myötä omaksuttua pysyvästi hyviä tapoja arkeenne ja heivattua pois niitä raskaimmilta tuntuneita juttuja sekä ammennatte tästä inspiraatiota toteuttaa vastaava kuuri jatkossakin, vaikka muutaman kerran vuodessa. Mikään ei myöskään estä kuurin jatkamista viikon jälkeen niin kauan kuin itsestä hyvältä tuntuu, ehkä kuitenkin hieman rentoutettuna versiona, eli esimerkiksi vaikka gluteenittomia viljoja ja luomulaatuisia eläinkunnan tuotteita mukaan tuotuina, oman kehon tarpeiden mukaan. Kaikki kuurin aikana mainitsemani lisukkeet toimivat myös jatkuvammassa käytössä.

Iloisaa ja valoisaa jatkoa, ja keksitään taas pian jotain kivaa yhteispuuhaa, ehdotuksia otetaan vastaan!

♥ Virpi

Kommentit

Tiiti (Ei varmistettu)

Hei! Tulen saitille aina kurkkimaan kun kirjoitat niin ihanasti... kysyisin että mitä mieltä olet syömishäiriöisen tehdä raikastusviikkoa/detoxia tms.?

Pumpuli (Ei varmistettu)

Jee, ihanaa, kiitos yllätyspaketista! Ja kiitos ennenkaikkea hyvästä raikastusviikosta. Sain kommentin että "ihoni hehkuu" ja olokin on mainio. Nyt kelpaa lähteä hiihtolomalle, mukana pussillinen eri teelaatuja pakurista monenmoisiin yrttiteelaatuihin :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka, kiva kuulla, että jutut kutsuvat. :) Ja tuohon kysymykseesi, niin riippuu syömishäiriön luonteesta, mutta mikäli ihminen ei syö muutenkaan tarpeeksi tai kontrolloi liikaa syömisiään, niin silloin ei tämän tyyppisille kuureille ole tarvetta, eikä mitään tällaista lisää tarkkailua vaativaa ja "poistolistoja" kannata mielestäni kokeilla. Mutta kuten sanottua, kaikki on kovin tapauskohtaista. Jos on jo valmiiksi sellainen olo, että kuuri voisi viedä ajatukset ja toiminnan ruuan suhteen riskirajoille, niin silloin en suosittelisi kuuria tekemään. Ihminen pärjää mainiosti ilmankin. :)

 

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Noniin, mukava kommentti ja hyvä palkkio jo itsessään! Ja aika kivat hiihtolomaeväät sulla, täältä tulee kohta lisää. :)

Kielo (Ei varmistettu)

Olen ensimmäistä kertaa vierailulla blogissasi. En tiedä, miten en ole ennen tänne tietäni löytänyt. Nyt päädyin tänne Vilma P:n blogista.

Raikastusviikosta siis myöhästyin, mutta taidan suorittaa sen omin päin näin jälkikäteen. Blogisi on kyllä kokonaisuutena niin ihanan raikas, inspiroiva ja rauhoittava, että ikään kuin raikkaampi fiilis tuli jo valmiiksi :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Voi kiitos, kiva että saat noin hyviä fiiliksiä täältä. Ja intoa ja energiaa raikastuskuuriin, mikäli päätät sen nyt aloittaa. Suosittelen! 

janicedda (Ei varmistettu)

Oli ihan mukava kokemus viime viikko ja oivalsi huomaamaan tàrkeimmàn!Eli nàmà tavat ja tottumukset ruokavaliossa ja miten pienikin muutos voi saada suurta aikaan!Joskus kaksi askelta taaksepàin voi auttaa auttaa yhden eteenpàin.

Itse huomansin tàmàn,en mààràllisesti suuren,mutta kuitenkin riippuvuuden muutamaan espresso kupilliseen!Se oli vaikeinta jàttàà pois!Samoin tuli himo johonkin suolaiseen.Mistàhàn sekin oireilee...Mutta tàmàn jàlkeen osaan vielà enemmàn nauttia niistà hetkistà nàiden pienten paheiden kanssa,koska elàmààhàn tàà vain on!

Mutta tàssà yltàkyllàisyyden suossa on hyvà vàlillà huomata miten pienistà asioista tulee hyvà olo,ja sitten ehkà osaltaan itsekin sààtelee sità nautintojen tulvaa ja pystyy iloitsemaan niistà pienistàkin nautinnoista ja voimaan paremmin.

Kiitos vielà artikkelistasi "ruusun turmio".Sain sen nyt auki,ja se oli todella tietopaketti tàynnà neuvoja.Vaikea kuvitella,ettà sinuakin on vaivannut joskus rosacea...Kuvista pààtellen omaat kadehdittavan ihon!Itsellàni on matkaa vielà tàydelliseen parantumiseen,mutta jotain olen jo hiffannut!

Kiitos vielà kaikista kivoista "kikoista" tàhàn arkipàivààn!Kiva seurata blogiasi!

akissfromthepast (Ei varmistettu) http://www.akissfromthepast.blogspot.com

Ihana kirjoitus, tämä sun blogi on tosi mukava lisä lähes päivittäiseen/viikoittaiseen elämänmenoon. Iloa mielelle ja keholle. Aina saa jotain mukavaa lisää elämäänsä ammennettua täältä- vaikka tuokin sitruunajuoma aamuun- olen juonut sitä siitä postauksesta lähtien ja vaikuttaa tosi hyvälle! iho kirkastuu, ja happo-emäs lapseleiden mukana tulleiden testilisukojenkin mukaan todella toimiikin! - on helpompi säilyttää emästasapaino kuin aiemmin. ruokavaliolla on todellinen merkitys hyvinvointiin :) mukavaa että tämä sinun blogisi on olemassa!

Jatta (Ei varmistettu)

Onnea voittajalle! Sekä meille raikastusviikkolaisille, niin kuin itsellenikin jolla viikko vielä kesken, mutta loppua kohden mennään hyvillä mielin. Kiitos tästä viikosta, sekä jokapäiväisistä kivoista vinkeistä joita meille tarjoilit :) Tulpaanit tulivat perille ja tallentuivat sydämmeeni <3

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos kommentista! Erittäin hyviä ja viisaita huomioita. Etenkin tämä: "Mutta tässä yltäkylläisyyden suossa on hyvä välillä huomata miten pienistä asioista tulee hyvä olo, ja sitten ehkä osaltaan itsekin säätelee sitä nautintojen tulvaa ja pystyy iloitsemaan niistä pienistäkin nautinnoista ja voimaan paremmin."

Ja hienoa että löysit hyviä vinkkejä siitä ruusufinnipostauksesta! Uskon että saat rosacean aisoihin elämäntapamuutoksilla, aivan varmasti. Iloisia päiviä sinne! 

 

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Hei mahtavaa että se sitruunavesi on ollut noin tehokas! Itsellänikin on noita ph-liuskoja, mutta en koskaan muista niitä käyttää. 

Kiitos kivasta kommentista ja mukavaa että luet! 

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Musta on niin huippua että ihmiset on oikeesti ottaneet tästä onkeensa ja lähteneet mukaan raikastamaan! Jotenkin mieltä lämmittävää, että sinäkin siellä raikastuskuureilet, vaikka ei edes tunneta. :D Mutta että kepeää kuurin jatkoa ja aurinkoisia päiviä!

Elle (Ei varmistettu)

Sun Blogi on NIIN ispiroiva ja ihana! KIITOS!

Miss A (Ei varmistettu)

Hei,
Osaisitko kertoa mistä kuivaharjaa kannattaa lähteä etsimään? Kodin Ykkösessä oli kyllä Rento -merkin tuotteita, mutta ei kuivaharjoja.

Mietin myös, että voiteletko vartalosi säännöllisesti suihkun jälkeen ja jos voitelet, mitä tuotteita käytät siihen? :)

Tuulia (Ei varmistettu)

Moikka! Innostuin jo pari kuukautta sitten kokeilemaan gluteenitonta ruokavaliota luettuani blogistasi siitä, ja minulla olisikin nyt pari kysymystä sinulle :) Olen siis koko ikäni kärsinyt atooppisesta ihottumasta, mutta allergiatesteissä ei ole löytynyt mitään allergiaan viittaavaa. Ihottumani on ollut välillä pahempi ja välillä huonompi, ja nimenomaan lähiaikoina huonompi. Kuitenkin nyt, oltuani ilman gluteeniviljoja noin parin kuukauden ajan, on ihoni paremmassa kunnossa kuin koskaan. Ihoni on jo melkein "normaalin" näköinen. Luin kuitenkin muutamista kirjoista, että puhdas kaura voisi sopia myös niille, joiden keho reagoi muuten gluteeniviljoihin. Olenkin nyt kokeillut syödä kauraa esim. kaurahiutaleiden ja pelkkää kauraa sisältävän leivän muodossa huonoin seurauksin. Ihoni on taas alkanut kutista ja vatsani on aivan sekaisin. Tarkoittaako tämä sitä, että olen gluteeniviljoille allerginen? Miten on sitten mahdollista, että olen aikaisemmin pystynyt syömään niitä ilman mitään iho-oireita? Kiitos etukäteen todella paljon, jos jaksat pitkään viestiini vastata ja jotenkin näitä asioita selitellä!! :)

Miina (Ei varmistettu)

Hei! Milläköhän tuon aamuisen sitruunaveden sitruunan voisi korvata? Olen itse nimittäin kaikille sitrushedelmille allerginen :D

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No sitten kannattaa juoda vaikka ihan pelkkää yön yli hapettunutta vettä iso lasillinen. :) Jos veden kanssa haluaa hifistellä, voi veteen lisätä esimerkiksi Opti-MSM-jauhetta tai jotain viher-/mikroleväjauhetta, kuten chlorellaa. Ja puhdas lähdevesi vie aamuveden aivan uudelle tasolleen, mikäli sellaiseen on mahdollisuus.

Kommentoi