Usko, toivo ja raikkaus

Ole hyvä. Ojenna kätesi ja tartu tähän suureen kimppuun valkoisia tulppaaneja. Ne ovat Sinulle.

white-tulips.jpg

Ja näin monistui yksi kukkakimppu tuhansille ihmisille. Nykyteknologian mahdollistama pyhä ihme. Hurmaavaa.

Mutta mikä on syynä näin avokätiseen kukkajakeluun, saatat miettiä. No syynä on se, että olet niin kukitettavan ihana, nyt on niin kukitettavan ihana päivä ja ennen kaikkea se, että olet kenties, mahdollisesti, toivottavasti yksi meistä, jotka ovat juuri saaneet viettää puhdistavan raikastusviikon viime maanantaina jakamieni ohjeiden avulla. Se jos mikä on kukkien arvoista. Jos kuurisi on vielä kesken tai mikäli se siintää jossain tulevaisuudessa, ota nämä kukat kannustimina.

raikastusviikko5.jpgwhite-tulips-bouquet.jpg

Ja te raikastusviikon läpi käyneet: Miltä nyt tuntuu? Onko raikas fiilis? Hehkuuko iho, kimaltaako silmät ja hymyileekö vatsa? Toivottavasti olo on ainakin parempi kuin viikko sitten!

Omasta puolestani voin ainakin sanoa, että viikko oli onnistunut. Sain käynnistettyä juuri ne mukavat pienet freesaukset, joista olin jo tovin haaveillut, tärkeimpinä päivittäiset kuivaharjailut, kylmät suihkut ja tiettyjen ravinnelisien palauttaminen ruokavalioon sekä ennen kaikkea aikaiset nukkumaanmenoajat. Antaa kummasti reipasta oloa ja jotain uutta elämänhallinan makua kun ei veny ja vanu valveilla yömyöhään.

Jättämienne runsaiden kommenttien perusteella voisi päätellä että monella muullakin tuli raikastusviikko tarpeeseen. Kommenteistanne nousi esiin moneen otteeseen se, että vaikka elintavat olisivatkin olleet jo terveet, niin tällainen kuuri auttaa hyvin palauttelemaan perusasioiden pariin, muistuttamaan joistain hyvistä, ehkä unohtuneista tavoista ja myös päivittämään syömisiä. Erityisen mukavaa oli myös lukea teistä, jotka innostuitte kuurin myötä jättämään pois joitain elintapoja, jotka olitte kokeneet haitallisiksi. Ihailtavaa, inspiroivaa! Suurkiitos siis kaikille teille osallistuneille ja kommentoijille. Tämä viikko oli huippu!valkeat-tulppaanit.jpgpaketit.jpg

Ja sitten siihen lupaamaani yllätykseen. Eli kuten viikon alussa mainitsin aion nyt viikon loputtua jakaa yhdelle raikastusviikkoon osallistuneelle palkinnon. Kyseessä ei ole varsinainen kilpailu, vaan ennen kaikkea halusin osallistuttaa teidät mukaan kuuriin ja kuulla kokemuksianne sekä lopuksi antaa ikään kuin lahjana hyvästä vedosta pienen paketin.

Lahja sisältää Gummeruksen lahjoittaman Hanna Skyttän uuden Detox-kirjan ja Pukkan Clean Greens -paketin.

Detox-kirjasta löytyy mukavasti asiaa kehon puhdistamisesta, hyvästä ruokavaliosta ja muista raikastavista elintavoista ja muutama erilainen puhdistuskuuriohjelma sekä hyviä reseptejä. Pukkan Clean Greens on puolestaan runsaasti antioksidantteja, klorofylliä, vitamiineja ja mineraaleja sisältävä puhdistava ja vahvistava luonnollinen “viherlisä,” valmistettu muun muassa chlorellasta, spirulinasta, vehnäoraksesta ja nokkosesta.

lahjapaketti-rusetti.jpgdetox-gummerus.jpgpukka-clean-greens.jpg

Lahjan saa, titi-di-diii, nimimerkki Pumpuli, joka kahvin suurkuluttajana rohkaistui jättämään kahvin käytön kuurin aikana ja suunnitteli alkuvaikeuksista huolimatta myös pysyvänsä uudessa kahvittomassa linjassaan. Onneksi olkoon Pumpuli! Toivottavasti kuuri on mennyt loppuun asti hyvin. Tästä paketista saat vielä hieman lisää kannustetta raikkaaseen eloon. Saat minulta mailia pian!tulppaanikimppu.jpg

Raikastuskuurin lopuksi huomioitavaa:

Muistakaa laskeutua kuurilta lempeästi, eli älkää menkö kiskaisemaan raskasta pihviateriaa tai roskaruokia kevyisiin eväisiin tottuneeseen elimistöönne. Se voisi tulla shokkina kropallenne. Pitäkää siis parin-muutaman päivän siirtymäkausi kuurin jälkeen.

Haluan myös korostaa, että lähtöajatukseni tälle kuurille oli se, että viikko toimisi lähtökimmokkeena uusille kivoille elintavoille, eikä olisi vain hetkellinen hurahdus tai pakotettu paasto.

Uskon ja toivon, että saatte raikastusviikon myötä omaksuttua pysyvästi hyviä tapoja arkeenne ja heivattua pois niitä raskaimmilta tuntuneita juttuja sekä ammennatte tästä inspiraatiota toteuttaa vastaava kuuri jatkossakin, vaikka muutaman kerran vuodessa. Mikään ei myöskään estä kuurin jatkamista viikon jälkeen niin kauan kuin itsestä hyvältä tuntuu, ehkä kuitenkin hieman rentoutettuna versiona, eli esimerkiksi vaikka gluteenittomia viljoja ja luomulaatuisia eläinkunnan tuotteita mukaan tuotuina, oman kehon tarpeiden mukaan. Kaikki kuurin aikana mainitsemani lisukkeet toimivat myös jatkuvammassa käytössä.

Iloisaa ja valoisaa jatkoa, ja keksitään taas pian jotain kivaa yhteispuuhaa, ehdotuksia otetaan vastaan!

♥ Virpi

Kommentit (17)
  1. Hei! Milläköhän tuon aamuisen sitruunaveden sitruunan voisi korvata? Olen itse nimittäin kaikille sitrushedelmille allerginen 😀

    1. No sitten kannattaa juoda vaikka ihan pelkkää yön yli hapettunutta vettä iso lasillinen. 🙂 Jos veden kanssa haluaa hifistellä, voi veteen lisätä esimerkiksi Opti-MSM-jauhetta tai jotain viher-/mikroleväjauhetta, kuten chlorellaa. Ja puhdas lähdevesi vie aamuveden aivan uudelle tasolleen, mikäli sellaiseen on mahdollisuus.

  2. Moikka! Innostuin jo pari kuukautta sitten kokeilemaan gluteenitonta ruokavaliota luettuani blogistasi siitä, ja minulla olisikin nyt pari kysymystä sinulle 🙂 Olen siis koko ikäni kärsinyt atooppisesta ihottumasta, mutta allergiatesteissä ei ole löytynyt mitään allergiaan viittaavaa. Ihottumani on ollut välillä pahempi ja välillä huonompi, ja nimenomaan lähiaikoina huonompi. Kuitenkin nyt, oltuani ilman gluteeniviljoja noin parin kuukauden ajan, on ihoni paremmassa kunnossa kuin koskaan. Ihoni on jo melkein ”normaalin” näköinen. Luin kuitenkin muutamista kirjoista, että puhdas kaura voisi sopia myös niille, joiden keho reagoi muuten gluteeniviljoihin. Olenkin nyt kokeillut syödä kauraa esim. kaurahiutaleiden ja pelkkää kauraa sisältävän leivän muodossa huonoin seurauksin. Ihoni on taas alkanut kutista ja vatsani on aivan sekaisin. Tarkoittaako tämä sitä, että olen gluteeniviljoille allerginen? Miten on sitten mahdollista, että olen aikaisemmin pystynyt syömään niitä ilman mitään iho-oireita? Kiitos etukäteen todella paljon, jos jaksat pitkään viestiini vastata ja jotenkin näitä asioita selitellä!! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *